Bóg pomaga dla wierzacych w tym dla mnie
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
- maniek123
- nadużywający
- Gadu-Gadu: 560878
Bóg pomaga dla wierzacych w tym dla mnie
Bog mi pomaga dzisiaj juz jestem na drodze dostac dobra prace i pomaga mi w kazdej kwesti zycia ale trzeba wierzyc i sie modlic i nigdy nie mam nawrotow choroby wiem ze to tez za sprawa Boga.
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Bóg pomaga dla wierzacych w tym dla mnie
Bóg z tymi, którzy Go miłują, współdziała we wszystkim dla ich dobra.
Mi tez Bog pomaga,dzieki Bogu nie czuje sie smutny,daje mi sily bym wytrwal w trudnych chwilach.
Mi tez Bog pomaga,dzieki Bogu nie czuje sie smutny,daje mi sily bym wytrwal w trudnych chwilach.
Ja od dłuższego czasu miałem lęki w nocy, bałem się ciemności, bałem się spać w ciemności, obawiałem się jakichś złych duchów i wczoraj wieczorem sporo się modliłem i w nocy też jak się obudziłem i w nocy te lęki minęły jakby ktoś je ode mnie odjął. Chciałem tylko napisać że modliłem się nie tylko wczoraj wieczorem ale wiele razy wcześniej przed snem ale dopiero wczoraj te lęki minęły. Mam nadzieję że dziś lęków też nie będzie i już odeszły na dobre. Niestety nadal mam coś w rodzaju głosów, trochę przypomina to głosy, trochę taki kontakt myślowy z jakimiś istotami i przeszkadza mi to trochę bo nie wiem czym są te głosy, ten kontakt myślowy. Dziś byłem w kościele i czułem taki pokój w sercu a potem po kościele pojawiły się głosy. Jeden przypomina Jezusa ale nie wiem czy to Jezus czy wytwór mózgu czy może jakieś demony.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Nie umiem się modlić schizofrenia mi przeszkadza
.

Dziś w nocy lęków już właściwie nie było choć jeszcze trochę się modliłem. Spałem o wiele spokojniej choć biorę też melatoninę na sen ale najważniejsze że lęki minęły. Bóg chyba wysłuchał moich modlitw.
Schizofrenik82 módl się jak potrafisz. Nawet tylko trochę na początek. Najważniejsze to zacząć. Ja staram się codziennie choć trochę modlić mniej lub bardziej gorliwie i czasami odmawiam też różaniec jedną część.
Schizofrenik82 módl się jak potrafisz. Nawet tylko trochę na początek. Najważniejsze to zacząć. Ja staram się codziennie choć trochę modlić mniej lub bardziej gorliwie i czasami odmawiam też różaniec jedną część.
Dziś niestety znów miałem jakieś lęki w nocy i musiałem spać przy zapalonym świetle przez jakiś czas. Lęki były może trochę mniejsze niż wcześniej ale były. Trochę się pomodliłem i jakoś w końcu usnąłem w miarę spokojnie.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Ja mam LEDową lampkę nocną na lęki.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Słonecznik1
- bywalec
Schizo módl się jak Paweł powiedział , ale staraj się być jak najbardziej otwarty . To jakby rozmowa z dobrem który jest w tobie , proszenie go by uciszył zło.Ja jasno określam że zależy mi by być dobrym , wiem że nie zawsze mi wychodzi dobrze ale jestem słaby a nic strasznego nie zrobiłem i mam nadzieję na lepszy świat nie tylko dla siebie ale i innych. I tak w myślach idę w stronę ciepła,dobra. To odpręża , uspokaja i wycisza.
Nie jestem żadnym ekspertem czy autorytetem bym mógł radzić ale ja zmawiam tylko 3 podstawowe modlitwy czyli: Ojcze nasz , Mario ... Aniele Boży..
a później chwilę mówię w myślach.
Jubiler mnie to uspokaja ale ty masz trochę inny problem , ale raczej nie zaszkodzi. Nie jestem zbyt modlitewny ale nawet to lubię

Nie jestem żadnym ekspertem czy autorytetem bym mógł radzić ale ja zmawiam tylko 3 podstawowe modlitwy czyli: Ojcze nasz , Mario ... Aniele Boży..
a później chwilę mówię w myślach.
Jubiler mnie to uspokaja ale ty masz trochę inny problem , ale raczej nie zaszkodzi. Nie jestem zbyt modlitewny ale nawet to lubię

- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Modlitwy są dobre na ćwiczenie koncentracji.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Catastrophique
- bywalec
Mi również pomaga. Niestety, nie zawsze udaje mi się skupić na modlitwie, a czasami nawet ją zacząć.amigo pisze: Mi tez Bog pomaga,dzieki Bogu nie czuje sie smutny,daje mi sily bym wytrwal w trudnych chwilach.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- amigo
- zaufany użytkownik
Tez mam problem ze skupieniem sie na modlitwie,ale modle sie jak umiem.Wazne ze Bog mnie ma w opiece.