Możliwości zbliżającej się do nas pośmiertnej wiecznej nicości i pustki ateistycznej takżemoi pisze:
Karmy także
Pozdrawiam.m.
Prawda sama się okaże.
Moderator: moderatorzy
Możliwości zbliżającej się do nas pośmiertnej wiecznej nicości i pustki ateistycznej takżemoi pisze:
Karmy także
Pozdrawiam.m.
??? Ale o co chodzi...cezary123 pisze:
Dlaczego śmierć przecina to tak, że człowiek istnieje sobą do dziś, pomimo tego, że człowiek nie istnieje?
O śmierć.Kamil Kończak pisze:??? Ale o co chodzi...cezary123 pisze:
Dlaczego śmierć przecina to tak, że człowiek istnieje sobą do dziś, pomimo tego, że człowiek nie istnieje?
Piszesz tak, jakby Twoja prawda była najwłaściwsza. I nadal dyskredytujesz inne religie w sowich postach, za co chyba słusznie mam do Ciebie pretensję?cezary123 pisze:Możliwości zbliżającej się do nas pośmiertnej wiecznej nicości i pustki ateistycznej takżemoi pisze:
Karmy także
Pozdrawiam.m.![]()
Prawda sama się okaże.
Nie dyskredytuję, po prostu nie wierzę. Dużo rozmawiałem z ateistami i wiem jak oni dyskredytują wszystkie religie.moi pisze:Piszesz tak, jakby Twoja prawda była najwłaściwsza. I nadal dyskredytujesz inne religie w sowich postach, za co chyba słusznie mam do Ciebie pretensję?cezary123 pisze:Możliwości zbliżającej się do nas pośmiertnej wiecznej nicości i pustki ateistycznej takżemoi pisze:
Karmy także
Pozdrawiam.m.![]()
Prawda sama się okaże.
Pozdrawiam.m.
Fakt należy udowodnić.Kamil Kończak pisze:Reinkarnacja jest jednak faktem
Więc, żeby nie byli inni, to trzeba ( umownie) wywlekać pozagrobowo siebie samego do owego życia po śmierci tu na Ziemi?Kamil Kończak pisze:Inni cierpiący za moje zło - to jest bardzo katolickie bo nawet nie chrześcijańskie.
Zbawiciel jest w każdym pokoleniu, wystarczy tylko pragnąć go spotkać... Był Budda, był Krishna, Mahomet, Jezus, Zoroaster i wielu innych. Niestety klasy kapłańskie położyły łapę na ich naukach - każda z religii twierdzi, że ich mesjasz był jedyny, niepowtarzalny i już nigdy więcej nie pojawi się "Słowo co ciałem się stało" czyli manifestacja samego Boga. Każą wierzyć w tych dawnych Mistrzów chociaż fakt ich bycia na Ziemi nie ma już żadnego znaczenia. W oparciu o tych Mistrzów zbudowali ogromne firmy generujące ogromne pieniądze, władzę, możliwość manipulowania ludzkimi umysłami - wszystko oczywiście w imieniu samego Boga. To jednak nie przeszkadza ludziom wierzyć w ich podłe kłamstwa.Luimer1990 pisze:Już żydzi, tak sobie czekają i czekają na Mesjasza, katolicy niedługo wejdą w ich buty.