Omamy i halucynacje w jednych z orędzi

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Omamy i halucynacje w jednych z orędzi

Post autor: pawel534 »

Nie wiem czy dotyczy to schizofrenii czy innych zaburzeń psychicznych ale zacytuję fragment z pewnych orędzi na które natknąłem się kiedyś w internecie:

http://viviflaminis-deogracias.pl.tl/2013.htm

Warszawa Jelonki, 25 czerwca 2013r. godz. 20:26 Przekaz nr 628

"...Duchowy marazm, a wręcz duchowy defetyzm powstał w wyniku zaplanowanego działania masonerii kościelnej. Skutek ich złego, złowrogiego działania, nie daje długo na siebie czekać. Postanowienia i decyzje, które podejmują, zmierzają do likwidacji wszelkiej pobożności, miłości do Boga i bliźniego. Młodzież coraz bardziej masowo odchodzi od wiary, a grzech, zwłaszcza grzech nieczysty popełniany jest w postępie geometrycznym.

Efektem tego jest lawinowo rosnąca liczba osób zniewolonych demonicznie. Demon miesza w umysłach, wywołując sztucznie depresje, tworzy omamy i halucynacje. Ludzie leczą to u psychiatrów, którzy szpikują ich psychotropami oraz takimi lekami, które degenerują mózg i układ nerwowy. Żaden lek nie usunie demona, który jest źródłem i powodem takiego stanu...."

Co o tym myślicie ?
prawda_o_psychiatrii
bywalec
Status: Obalacz światopoglądów.

Re: Omamy i halucynacje w jednych z orędzi

Post autor: prawda_o_psychiatrii »

pawel534 pisze:Nie wiem czy dotyczy to schizofrenii czy innych zaburzeń psychicznych ale zacytuję fragment z pewnych orędzi na które natknąłem się kiedyś w internecie:

http://viviflaminis-deogracias.pl.tl/2013.htm

Warszawa Jelonki, 25 czerwca 2013r. godz. 20:26 Przekaz nr 628

"...Duchowy marazm, a wręcz duchowy defetyzm powstał w wyniku zaplanowanego działania masonerii kościelnej. Skutek ich złego, złowrogiego działania, nie daje długo na siebie czekać. Postanowienia i decyzje, które podejmują, zmierzają do likwidacji wszelkiej pobożności, miłości do Boga i bliźniego. Młodzież coraz bardziej masowo odchodzi od wiary, a grzech, zwłaszcza grzech nieczysty popełniany jest w postępie geometrycznym.

Efektem tego jest lawinowo rosnąca liczba osób zniewolonych demonicznie. Demon miesza w umysłach, wywołując sztucznie depresje, tworzy omamy i halucynacje. Ludzie leczą to u psychiatrów, którzy szpikują ich psychotropami oraz takimi lekami, które degenerują mózg i układ nerwowy. Żaden lek nie usunie demona, który jest źródłem i powodem takiego stanu...."

Co o tym myślicie ?
Zgadza się z małą poprawką na to, że nie demon, a duch osoby zmarłej. Ponadto nie odchodzenie od wiary (katolickiej jak mniemam :) ) tylko różne powody, niekoniecznie mające związek z wiarą, czy moralną postawą opętanego, który jest ofiarą, podobnie jak ofiarą jest chory na łuszczycę lub stwardnienie rozsiane.
Ostatnio zmieniony ndz lip 28, 2013 7:50 pm przez prawda_o_psychiatrii, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Jeśli wierzyć tym orędziom to są słowa Pana Jezusa więc ja bym się raczej trzymał tego że to demon a czemu myślisz że to duch osoby zmarłej ?
prawda_o_psychiatrii
bywalec

pawel534 pisze:Jeśli wierzyć tym orędziom to są słowa Pana Jezusa więc ja bym się raczej trzymał tego że to demon
Obawiam się, że słowa Jezusa, a dzisiejsze orędzia mogą się różnić.
pawel534 pisze:a czemu myślisz że to duch osoby zmarłej ?
Bo egzorcyści, którzy odczepiają te byty od ludzi nie znaleźli ani jednego demona, natomiast raz za razem okazywały się to dusze osób zmarłych, które nie odleciały do świata duchowego ("Nieba"), a zostały blisko ziemi tworząc zamieszanie.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Zgodnie z tą stroną orędzia te pochodzą od Trójcy Świętej a akurat te zacytowane to słowa Pana Jezusa. Kwestia tylko tego czy ktoś w nie wierzy czy nie.

Nie wiem o jakich egzorcystach piszesz ale chyba nie o katolickich. Ja nie wierzę w egzorcystów którzy wyganiają złe duchy w inny sposób niż w imieniu Pana Jezusa. Ta teoria ze zmarłymi osobami mi się nie podoba. Nie wierzę w nią. To już bardziej jestem skłonny uwierzyć w te orędzia, że to sprawka demonów.
prawda_o_psychiatrii
bywalec

pawel534 pisze:Zgodnie z tą stroną orędzia te pochodzą od Trójcy Świętej a akurat te zacytowane to słowa Pana Jezusa. Kwestia tylko tego czy ktoś w nie wierzy czy nie.
Czyli channelinguje Jezusa jeśli dobrze rozumiem? Być może, chociaż to zawsze jest ciut kontrowersyjne. Zwłaszcza, że podobno Jezus się reinkarnował - not joking: http://www.divinetruth.com
pawel534 pisze:Nie wiem o jakich egzorcystach piszesz ale chyba nie o katolickich. Ja nie wierzę w egzorcystów którzy wyganiają złe duchy w inny sposób niż w imieniu Pana Jezusa. Ta teoria ze zmarłymi osobami mi się nie podoba. Nie wierzę w nią.
Rozumiem, choć jest dobrze udokumentowana, a egzorcyści uzyskują znakomite wyniki pomagając wielu ludziom.

Polecam: viewtopic.php?f=30&t=575&p=208991#p208991
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Nie wiem na jakiej zasadzie autor tych orędzi otrzymuje te orędzia. Ja po prostu je czytałem ale w to nie wnikałem. Zresztą nie wiem czy było to gdzieś na stronie wyjaśnione. Poza tym nie do końca rozumiem na czym polega channeling. W reinkarnację Jezusa nie wierzę. W innych orędziach o ile dobrze pamiętam czytałem słowa Pana Jezusa że on nigdy nie przyjdzie w ciele po raz drugi na ziemię. Jeśli dobrze pamiętam było to w orędziach http://ostrzezenie.wordpress.com/ Przeczytałem Twój post z drugiego tematu. O Jackowskim słyszałem. Tam też piszesz o egzorcystach świeckich. Nie wiem o jakich to egzorcystów chodzi. Jeśli wyganiają złe duchy w imieniu Pana Jezusa choć nie są egzorcystami katolickimi to jeszcze mógłbym w nich uwierzyć ale jeśli robią to w jakiś inny sposób to do mnie to nie przemawia i w to nie wierzę.
prawda_o_psychiatrii
bywalec

pawel534 pisze:Nie wiem na jakiej zasadzie autor tych orędzi otrzymuje te orędzia. Ja po prostu je czytałem ale w to nie wnikałem. Zresztą nie wiem czy było to gdzieś na stronie wyjaśnione. Poza tym nie do końca rozumiem na czym polega channeling. W reinkarnację Jezusa nie wierzę. W innych orędziach o ile dobrze pamiętam czytałem słowa Pana Jezusa że on nigdy nie przyjdzie w ciele po raz drugi na ziemię. Jeśli dobrze pamiętam było to w orędziach http://ostrzezenie.wordpress.com/ Przeczytałem Twój post z drugiego tematu. O Jackowskim słyszałem. Tam też piszesz o egzorcystach świeckich. Nie wiem o jakich to egzorcystów chodzi. Jeśli wyganiają złe duchy w imieniu Pana Jezusa choć nie są egzorcystami katolickimi to jeszcze mógłbym w nich uwierzyć ale jeśli robią to w jakiś inny sposób to do mnie to nie przemawia i w to nie wierzę.
Okidoki
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”