Omamy i halucynacje w jednych z orędzi
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Omamy i halucynacje w jednych z orędzi
Nie wiem czy dotyczy to schizofrenii czy innych zaburzeń psychicznych ale zacytuję fragment z pewnych orędzi na które natknąłem się kiedyś w internecie:
http://viviflaminis-deogracias.pl.tl/2013.htm
Warszawa Jelonki, 25 czerwca 2013r. godz. 20:26 Przekaz nr 628
"...Duchowy marazm, a wręcz duchowy defetyzm powstał w wyniku zaplanowanego działania masonerii kościelnej. Skutek ich złego, złowrogiego działania, nie daje długo na siebie czekać. Postanowienia i decyzje, które podejmują, zmierzają do likwidacji wszelkiej pobożności, miłości do Boga i bliźniego. Młodzież coraz bardziej masowo odchodzi od wiary, a grzech, zwłaszcza grzech nieczysty popełniany jest w postępie geometrycznym.
Efektem tego jest lawinowo rosnąca liczba osób zniewolonych demonicznie. Demon miesza w umysłach, wywołując sztucznie depresje, tworzy omamy i halucynacje. Ludzie leczą to u psychiatrów, którzy szpikują ich psychotropami oraz takimi lekami, które degenerują mózg i układ nerwowy. Żaden lek nie usunie demona, który jest źródłem i powodem takiego stanu...."
Co o tym myślicie ?
"...Duchowy marazm, a wręcz duchowy defetyzm powstał w wyniku zaplanowanego działania masonerii kościelnej. Skutek ich złego, złowrogiego działania, nie daje długo na siebie czekać. Postanowienia i decyzje, które podejmują, zmierzają do likwidacji wszelkiej pobożności, miłości do Boga i bliźniego. Młodzież coraz bardziej masowo odchodzi od wiary, a grzech, zwłaszcza grzech nieczysty popełniany jest w postępie geometrycznym.
Efektem tego jest lawinowo rosnąca liczba osób zniewolonych demonicznie. Demon miesza w umysłach, wywołując sztucznie depresje, tworzy omamy i halucynacje. Ludzie leczą to u psychiatrów, którzy szpikują ich psychotropami oraz takimi lekami, które degenerują mózg i układ nerwowy. Żaden lek nie usunie demona, który jest źródłem i powodem takiego stanu...."
Co o tym myślicie ?
-
- bywalec
- Status: Obalacz światopoglądów.
Re: Omamy i halucynacje w jednych z orędzi
Zgadza się z małą poprawką na to, że nie demon, a duch osoby zmarłej. Ponadto nie odchodzenie od wiary (katolickiej jak mniemampawel534 pisze:Nie wiem czy dotyczy to schizofrenii czy innych zaburzeń psychicznych ale zacytuję fragment z pewnych orędzi na które natknąłem się kiedyś w internecie:
Co o tym myślicie ?

Ostatnio zmieniony ndz lip 28, 2013 7:50 pm przez prawda_o_psychiatrii, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli wierzyć tym orędziom to są słowa Pana Jezusa więc ja bym się raczej trzymał tego że to demon a czemu myślisz że to duch osoby zmarłej ?
-
- bywalec
Obawiam się, że słowa Jezusa, a dzisiejsze orędzia mogą się różnić.pawel534 pisze:Jeśli wierzyć tym orędziom to są słowa Pana Jezusa więc ja bym się raczej trzymał tego że to demon
Bo egzorcyści, którzy odczepiają te byty od ludzi nie znaleźli ani jednego demona, natomiast raz za razem okazywały się to dusze osób zmarłych, które nie odleciały do świata duchowego ("Nieba"), a zostały blisko ziemi tworząc zamieszanie.pawel534 pisze:a czemu myślisz że to duch osoby zmarłej ?
Zgodnie z tą stroną orędzia te pochodzą od Trójcy Świętej a akurat te zacytowane to słowa Pana Jezusa. Kwestia tylko tego czy ktoś w nie wierzy czy nie.
Nie wiem o jakich egzorcystach piszesz ale chyba nie o katolickich. Ja nie wierzę w egzorcystów którzy wyganiają złe duchy w inny sposób niż w imieniu Pana Jezusa. Ta teoria ze zmarłymi osobami mi się nie podoba. Nie wierzę w nią. To już bardziej jestem skłonny uwierzyć w te orędzia, że to sprawka demonów.
Nie wiem o jakich egzorcystach piszesz ale chyba nie o katolickich. Ja nie wierzę w egzorcystów którzy wyganiają złe duchy w inny sposób niż w imieniu Pana Jezusa. Ta teoria ze zmarłymi osobami mi się nie podoba. Nie wierzę w nią. To już bardziej jestem skłonny uwierzyć w te orędzia, że to sprawka demonów.
-
- bywalec
Czyli channelinguje Jezusa jeśli dobrze rozumiem? Być może, chociaż to zawsze jest ciut kontrowersyjne. Zwłaszcza, że podobno Jezus się reinkarnował - not joking: http://www.divinetruth.compawel534 pisze:Zgodnie z tą stroną orędzia te pochodzą od Trójcy Świętej a akurat te zacytowane to słowa Pana Jezusa. Kwestia tylko tego czy ktoś w nie wierzy czy nie.
Rozumiem, choć jest dobrze udokumentowana, a egzorcyści uzyskują znakomite wyniki pomagając wielu ludziom.pawel534 pisze:Nie wiem o jakich egzorcystach piszesz ale chyba nie o katolickich. Ja nie wierzę w egzorcystów którzy wyganiają złe duchy w inny sposób niż w imieniu Pana Jezusa. Ta teoria ze zmarłymi osobami mi się nie podoba. Nie wierzę w nią.
Polecam: viewtopic.php?f=30&t=575&p=208991#p208991
Nie wiem na jakiej zasadzie autor tych orędzi otrzymuje te orędzia. Ja po prostu je czytałem ale w to nie wnikałem. Zresztą nie wiem czy było to gdzieś na stronie wyjaśnione. Poza tym nie do końca rozumiem na czym polega channeling. W reinkarnację Jezusa nie wierzę. W innych orędziach o ile dobrze pamiętam czytałem słowa Pana Jezusa że on nigdy nie przyjdzie w ciele po raz drugi na ziemię. Jeśli dobrze pamiętam było to w orędziach http://ostrzezenie.wordpress.com/ Przeczytałem Twój post z drugiego tematu. O Jackowskim słyszałem. Tam też piszesz o egzorcystach świeckich. Nie wiem o jakich to egzorcystów chodzi. Jeśli wyganiają złe duchy w imieniu Pana Jezusa choć nie są egzorcystami katolickimi to jeszcze mógłbym w nich uwierzyć ale jeśli robią to w jakiś inny sposób to do mnie to nie przemawia i w to nie wierzę.
-
- bywalec
Okidokipawel534 pisze:Nie wiem na jakiej zasadzie autor tych orędzi otrzymuje te orędzia. Ja po prostu je czytałem ale w to nie wnikałem. Zresztą nie wiem czy było to gdzieś na stronie wyjaśnione. Poza tym nie do końca rozumiem na czym polega channeling. W reinkarnację Jezusa nie wierzę. W innych orędziach o ile dobrze pamiętam czytałem słowa Pana Jezusa że on nigdy nie przyjdzie w ciele po raz drugi na ziemię. Jeśli dobrze pamiętam było to w orędziach http://ostrzezenie.wordpress.com/ Przeczytałem Twój post z drugiego tematu. O Jackowskim słyszałem. Tam też piszesz o egzorcystach świeckich. Nie wiem o jakich to egzorcystów chodzi. Jeśli wyganiają złe duchy w imieniu Pana Jezusa choć nie są egzorcystami katolickimi to jeszcze mógłbym w nich uwierzyć ale jeśli robią to w jakiś inny sposób to do mnie to nie przemawia i w to nie wierzę.