i to nie jest moje ostatnie słowoDobraMinaDoZłejGry pisze:o ja naprawdę się zaczeło.
(Nie nadstawiaj drugiego policzka.)
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
-
- zaufany użytkownik
Re: Reakcja na policzek równa akcji -dziś nadstaw drugi poli
wcześniejszy login: very calm
Najłątwiej "zwalić" winne na proboszcza? Widocznie dokonałęś złego czynu, który musiałęś mentalnie odpokutować, sam, po czasie wyprałeś winne (nie słusznie pewnie) bo ludzie majat endencje do wypierania dla higieny pschologicznej.Calm pisze:Po rozmowie z jednym proboszczem wzbudziłem w sobie silny żal za grzechy, nie skończyło się to dobrze Cezary, na szczęście wyszedłem z tego dołka, pewnie myślał że ratuje moją duszę, a mógł zniszczyć moje ciało.
winna dalej jest nie wię jakie są jej skutki, mam nadzije ze tylko ty cierpiales, bo ty mozes sie sam uzdrowic? innych nie uzdrowisz
-
- zaufany użytkownik
mój ojciec mawiał że ten kto często chodzi do kościoła jest nic niewart, znam takiego jednego ślusarza, Radio Maryja i wycieczki religijne non stop, zrobił mi ogrodzenie z 17 tyś. i nie dał dobrej farby, rdza wyszła na mur, pewnie uznał że będzie to "mniejsze zło".
-
- zaufany użytkownik
ciekawe co piszesz...DobraMinaDoZłejGry pisze:Widocznie dokonałęś złego czynu, który musiałęś mentalnie odpokutować, sam, po czasie wyprałeś winne (nie słusznie pewnie) bo ludzie majat endencje do wypierania dla higieny pschologicznej.
nie próbuję już samouzdrawianiaDobraMinaDoZłejGry pisze:winna dalej jest nie wię jakie są jej skutki, mam nadzije ze tylko ty cierpiales, bo ty mozes sie sam uzdrowic? innych nie uzdrowisz
A ja nie byłem u spowiedzi od 15 lat. I wszystkie swoje grzechy mówię na bieżąco prosto Bogu.Calm pisze:Po rozmowie z jednym proboszczem wzbudziłem w sobie silny żal za grzechy, nie skończyło się to dobrze Cezary, na szczęście wyszedłem z tego dołka, pewnie myślał że ratuje moją duszę, a mógł zniszczyć moje ciało.
Fajnie?
To u Ciebie nie był żal za grzechy a żal, że istniejesz- czyli jeszcze większy grzech przeciwko Bogu - Dawcy istnienia i życia.
Bóg nigdy Ci nie powie, że masz żałować, że istniejesz.
Raczej, że masz żałować, że tylko tak skromnie istniejesz.
Jakbyś zobaczył siebie oczami swojego Stwórcy i Zbawiciela, to byś od razu chciał żyć pełnią życia i to wiecznie z Nim.
Dobrze, że jesteś jakimś prorokię New Era i serwujesz nam tutaj swoje prawdy objawione. Ale możesz się nie wypowiadać w Jego imieniu? bo to jest poważne bluźnierstwo, taka mała prośba i dobra rada.cezary123 pisze:To u Ciebie nie był żal za grzechy a żal, że istniejesz- czyli jeszcze większy grzech przeciwko Bogu - Dawcy istnienia i życia.
Bóg nigdy Ci nie powie, że masz żałować, że istniejesz.
Raczej, że masz żałować, że tylko tak skromnie istniejesz.
to ma być śmieszne?cezary123 pisze:Jakbyś zobaczył siebie oczami swojego Stwórcy i Zbawiciela, to byś od razu chciał żyć pełnią życia i to wiecznie z Nim.

Jakie tam bluźnierstwo. Bóg udziela głosu każdemu, kto tylko w Niego wierzy.DobraMinaDoZłejGry pisze:Ale możesz się nie wypowiadać w Jego imieniu? bo to jest poważne bluźnierstwo, taka mała prośba i dobra rada.
A co powiesz o księdzu, który nie mówi na spowiedzi "Bóg odpuszcza ci grzechy", tylko "Ja odpuszczam ci grzechy"?
Mówi w imieniu Boga i to w takiej poważnej sytuacji- kiedy przychodzisz z różnymi przestępstwami, nawet poważnymi.
-
- zaufany użytkownik
Żal to żal Cezary, człowiek nie po to żyje aby się smucić. Po co żyje człowiek? moim zdaniem aby dobrze żyć, rozwijać się i bawić swoim życiem, ale bez ostrych szaleństw. Bo to się może jeszcze skończyć źle.
Z tą różnicą, że ks zazwyczaj wierzą w to co mówią, a nie drwią sobie nieraz z najważniejszych dla niektórych w życiu rzeczycezary123 pisze: Jakie tam bluźnierstwo. Bóg udziela głosu każdemu, kto tylko w Niego wierzy.
A co powiesz o księdzu, który nie mówi na spowiedzi "Bóg odpuszcza ci grzechy", tylko "Ja odpuszczam ci grzechy"?
Mówi w imieniu Boga i to w takiej poważnej sytuacji- kiedy przychodzisz z różnymi przestępstwami, nawet poważnymi.
Ostatnio zmieniony sob lip 27, 2013 5:39 pm przez NNFOF, łącznie zmieniany 1 raz.
AL ja rozumię, że jak se pomalowałeś ogrodzenie za 17 tys. to pozwala ci trakotwać później innych z wyższością i pogardą.Calm pisze:Żal to żal Cezary, człowiek nie po to żyje aby się smucić. Po co żyje człowiek? moim zdaniem aby dobrze żyć, rozwijać się i bawić swoim życiem, ale bez ostrych szaleństw. Bo to się może jeszcze skończyć źle.
-
- zaufany użytkownik
sorry, wpisz na you tube czekając na sobotę, tam się dopiero bawiąDobraMinaDoZłejGry pisze:AL ja rozumię, że jak se pomalowałeś ogrodzenie za 17 tys. to pozwala ci trakotwać później innych z wyższością i pogardą.
Naprawdę tak Ci się wydaje? jeżeli chodzi o filmy nic śmiesznego
Nie daj się zastopować innym AL jedziesz dalej, nie daj sobie wmówić, że to jakieś chamstwo, to po prostu utylizacja śmieci.
Tylko tyle? Jak ja bym został stworzony przez Boga wszystkimi ludźmi to bym chciał za to żyć z Nim wiecznie.Calm pisze:Żal to żal Cezary, człowiek nie po to żyje aby się smucić. Po co żyje człowiek? moim zdaniem aby dobrze żyć, rozwijać się i bawić swoim życiem, ale bez ostrych szaleństw. Bo to się może jeszcze skończyć źle.
Ale zostałeś stworzony in vitro, więc jesteś wiary wiarygodny.cezary123 pisze: Tylko tyle? Jak ja bym został stworzony przez Boga wszystkimi ludźmi to bym chciał za to żyć z Nim wiecznie.
-
- zaufany użytkownik
dyskusja robi się coraz śmieszniejsza, normalni ludzie nie stawiają na topie potrzeb zbawienia.
spuścili cię ze smyczy i nawet ściągnęli kaganiec? nie? to co stawiają? szczęście, kasę i prace, a propo pracy - zmień pracę?
Ostatnio zmieniony sob lip 27, 2013 6:09 pm przez NNFOF, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
dalej ... jedziesz z koksem.DobraMinaDoZłejGry pisze:spuścili cię smyczy i nawet ściągnęli kaganiec? nie? to co stawiają? szczęście, kasę i prace, a propo pracy - zmień pracę?
to wklej jakiś śmieszny filmik
Nawet jak ciągle chowają bliskich?Calm pisze:dyskusja robi się coraz śmieszniejsza, normalni ludzie nie stawiają na topie potrzeb zbawienia.
A chciałbyś, żeby w następnych pokoleniach ludzie widzieli Cię jako istniejącego człowieka czy nieświadomość tam gdzie było wszystko?