Zioła na urojenia wg Marii Treben
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Zioła na urojenia wg Marii Treben
Podaję zioła na urojenia wg znanej, austriackiej zielarki Marii Treben.
1 Pokrzywa zwyczajna
Czubatą łyżeczkę pokrzywy zalać filiżanką gorącej wody, parzyć przez pół minuty, odcedzić. Pić małymi łykami cztery filiżanki herbatki dziennie.
2 Krwawnik pospolity
Czubatą łyżeczkę krwawnika zalać filiżanką gorącej wody, parzyć przez pół minuty, odcedzić. Pić małymi łykami dwie, trzy filiżanki herbatki dziennie.
3 Skrzyp polny
Czubatą łyżeczkę skrzypu zalać filiżanką gorącej wody, parzyć przez pół minuty, odcedzić. Pić małymi łykami dwie filiżanki herbatki dziennie - po jednej filiżance rano i wieczorem.
1 Pokrzywa zwyczajna
Czubatą łyżeczkę pokrzywy zalać filiżanką gorącej wody, parzyć przez pół minuty, odcedzić. Pić małymi łykami cztery filiżanki herbatki dziennie.
2 Krwawnik pospolity
Czubatą łyżeczkę krwawnika zalać filiżanką gorącej wody, parzyć przez pół minuty, odcedzić. Pić małymi łykami dwie, trzy filiżanki herbatki dziennie.
3 Skrzyp polny
Czubatą łyżeczkę skrzypu zalać filiżanką gorącej wody, parzyć przez pół minuty, odcedzić. Pić małymi łykami dwie filiżanki herbatki dziennie - po jednej filiżance rano i wieczorem.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Re: Zioła na urojenia wg Marii Treben
Jeszcze "rdest ptasi" podawałeś w poprzednim temacie, o ile dobrze pamiętam. Mnie potrzebne jest więcej informacji na temat subiektywnych odczuć różnych ludzi, żeby spróbować. (zachęcam do wypowiedzi tych odważnych co próbowali). Pozdro

- Peter
- zaufany użytkownik
Piję samą Pokrzywę i działa dobrze na mnie, należy tylko pamiętać przy ziołach że trzeba robić przerwy w stosowaniu... Nie pić non stop przez miesiące
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Dzięki
, ja szampon pokrzywowy stosuje do mycia głowy. (znika łupież)