sposób na złe myśli
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
sposób na złe myśli
.
Ostatnio zmieniony śr kwie 01, 2015 12:21 pm przez gabi, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: sposób na złe myśli
Dzięki za link. Fajna stronka. Ciekawe kiedy następne spotkanie i transmisja na żywo. Obejrzałbym. Szkoda że wcześniej na nią nie trafiłem. Mi może nie tyle w chorobie co ogólnie ale pomaga modlitwa.
.
Ostatnio zmieniony śr kwie 01, 2015 12:22 pm przez gabi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok dzięki za wyjaśnienie.
Słuchałem właśnie spotkania z 13.04 Modlitwy o uzdrowienie wewnętrzne i zgodnie ze słowami księdza w trakcie modlitwy było uzdrowienie osób ze schizofrenii więc może warto słuchać tych przekazów bo są tam też uzdrowienia przez internet nawet tych co nie słuchają na żywo.
http://mimj.pl/media/spotkanie/2013.04. ... ieniew.mp3
http://mimj.pl/media/spotkanie/2013.04. ... ieniew.mp3
Inne starsze nagranie na które natrafiłem przypadkiem w innym temacie na forum. http://mimj.pl/media/spotkanie/2013.01. ... nienie.mp3 Kolejne uwolnienie od schizofrenii. 16:33 min. a w 16:55 min. miałem wrażenie jakby te słowa były skierowane do mnie ale to chyba jednak nie było do mnie bo były to chyba słowa skierowane do osoby słuchającej na żywo. Rozpisałem o tym w tym wątku: viewtopic.php?p=219830#p219830
-
- bywalec
- Status: w przygotowaniu...
Dopóki nie zrozumie się ich działania powinno je się blokować poprzez stanowcze postawienie się nim.
Jako, że one pochodzą od Ciebie to największą skuteczność masz Ty, czy to biorąc leki czy po prostu przeciwstawiając się nim na płaszczyźnie umysłowo-duchowej.
Gdy się zrozumie, ujarzmi nieco można iść dalej, bo być może i będą ale nie będą skuteczne. Tak jak obraźliwe słowo w kierunku Twojej strony...Nie ruszy Ciebie ta prowokacja i będziesz robił swoje- czyli to co masz robić.
Jako, że one pochodzą od Ciebie to największą skuteczność masz Ty, czy to biorąc leki czy po prostu przeciwstawiając się nim na płaszczyźnie umysłowo-duchowej.
Gdy się zrozumie, ujarzmi nieco można iść dalej, bo być może i będą ale nie będą skuteczne. Tak jak obraźliwe słowo w kierunku Twojej strony...Nie ruszy Ciebie ta prowokacja i będziesz robił swoje- czyli to co masz robić.
"Pełny człowiek to taki, który zarówno przechadza się z Bogiem, jak i zmaga z diabłem." C.G. Jung
Gabi, źródłem złych myśli jest nasz umysł, a nie zło, czyli złe istoty.
Nikt na pewno nie zostanie uleczony dzięki działaniu jakiejkolwiek strony internetowej, ani przekazu na żywo.
Gabi, tylko dobrze dobrane leki i ich dawki skutecznie działają na złe myśli.
Mnie np. trapią natrętne myśli, jak biorę za duże dawki solianu i wówczas miewam też napady panicznego lęku.
Od kiedy biorę Amisan, odpowiednik solianu, w mniejszej dawce, mam je coraz rzadziej.
Trzeba też pracować nad sobą, stosując anty myśli, równocześnie wiedząc że ich źródło jest w nas, a nie gdzieś indziej.
Chyba, że ktoś ma nerwicę natręctw, wówczas złe myśli mogą pochodzić z choroby.
Nikt na pewno nie zostanie uleczony dzięki działaniu jakiejkolwiek strony internetowej, ani przekazu na żywo.
Gabi, tylko dobrze dobrane leki i ich dawki skutecznie działają na złe myśli.
Mnie np. trapią natrętne myśli, jak biorę za duże dawki solianu i wówczas miewam też napady panicznego lęku.
Od kiedy biorę Amisan, odpowiednik solianu, w mniejszej dawce, mam je coraz rzadziej.
Trzeba też pracować nad sobą, stosując anty myśli, równocześnie wiedząc że ich źródło jest w nas, a nie gdzieś indziej.
Chyba, że ktoś ma nerwicę natręctw, wówczas złe myśli mogą pochodzić z choroby.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

.
Ostatnio zmieniony śr kwie 01, 2015 12:23 pm przez gabi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja wierzę że możliwe są uzdrowienia podczas tych mszy świętych a dziś kolejne spotkanie i relacja na stronie http://www.mimj.pl/. Zaczyna się chyba o 18 i trwa do 21. Mam nadzieję że obejrzę chociaż część.
Jojo to nie żadna strona internetowa ulecza ani przekaz tylko Bóg a ludzie mają po prostu możliwość uczestniczenia w tej mszy poprzez internet jeśli nie mogą przyjechać.
Jojo to nie żadna strona internetowa ulecza ani przekaz tylko Bóg a ludzie mają po prostu możliwość uczestniczenia w tej mszy poprzez internet jeśli nie mogą przyjechać.
.
Ostatnio zmieniony śr kwie 01, 2015 12:23 pm przez gabi, łącznie zmieniany 1 raz.
Słuchałem prawie całą transmisję bo miałem kilka przerw krótkich i myślałem że to będzie transmisja z obrazem bo chyba z jednego spotkania tak było a był sam dźwięk ale i tak mi się podobało. Mam nadzieję że za miesiąc też posłucham bo w tą sobotę nie będę mógł a kolejne będzie chyba dopiero za miesiąc a Ty gabi słuchasz regularnie tych spotkań ? Mi ta część z uzdrowieniami i uwielbieniem najbardziej się podobała.
.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Nie zgodzę się. Większość wspólnot może dawać efekt leczniczy, nieporównywalnie większy niż leki. Na zasadzie: jestem akceptowany/a, jeśli myślę tak, jak Ci dookoła (choćby byli równie lub bardziej szaleni niż ja). Tak działały i leczyły wszystkie sekty, awans społeczny, terapie grupowe i po części psychoterapia. Zależy na jakiego terapeutę się trafi. Ja bym się na nic grupowego nie wybrał - za duża liczba potencjalnie niewłaściwych wpływów (zmiennych) do eliminacji.jojo pisze:Gabi, tylko dobrze dobrane leki i ich dawki skutecznie działają na złe myśli.

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.