Eeee zdawało ci sie. Pewno to był dym z komina gdy zakonnice gotowały grochówke.fotex pisze:Ja byłem świadkiem jak duch święty wypływa z kościoła.Autentycznie, w dodatku otaczał wiernych idących do kościoła.
Kler i schizofrenicy-dlaczego tak jest?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Zbyszku drogi cóż to za wolność o której piszesz, jeśli idzie o myśli zawsze bylismy i będziemy wolni, co do reszty się nie zgadzam. Nawet w czasach komunizmu jeśli miałeś pieniądze wydrukowałbys największą bzdurę i demagogię. Wyjdź z transparentem przed sejm a zobaczysz jak cię potraktują, nie o taką wolność walczyli nasi przodkowie.
Myślę sobie, że ludzie nie wstydzą się spojrzeć na siebie sprzed 20 lat, ludzie się wstydzą i boja spojrzeć na siebie dziś i tego jak będą wygladać jutro. To dziś się wstydzą rent i emerytur, wstydzą się pracy na czarno i faktu ze za ukradzioną bułke idzie się do więzienia i jest 2 tysiące na ich utrzymanie a nie ma w opiece grosza na bułkę. Jeśli to jest wolnośc to mam zupełnie inne pojecie o wolności, o wyborze pogladów i manifestacjach. Jesteśmy zniewoleni do granic zdrowego rozsądku, bo jak zrozumieć strajki lekarzy, górników i wielką ciszę bezrobotnych bez zasiłków o co w tym wszystkim chodzi bo z pewnością nie o wolność.