Poszukuje idealnego leku na remisję
Moderator: moderatorzy
Poszukuje idealnego leku na remisję
Witam
Poszukuje leku który mógłbym brać w remisji przez dłuższy czas, dlatego proszę o opinie i rady. Obecnie biore solian 100mg raz dziennie i spełnia on moje wymagania w 90%. Ale chciałbym go zmienić gdyż: mam wrażenie że czasami myślę trochę paranoidalnie, jestem po nim lekko podrażniony a niestety pracuje wśród ludzi, chcę spróbować czegoś innego.
Lek jakiego szukam:
1.Musi być skuteczny w remisji w jak najmniejszej dawce, przez dłuugi czas,
2. Nie może powodować tycia-olanzapina odpada.
3. nie może powodować senności podczas dnia-mam odpowiedzialną i wymagającą intelektualnie prace,
4. nie moze to być abilify mam po nim zawroty głowy
Z góry dzięki za uwagi i rady:)
Poszukuje leku który mógłbym brać w remisji przez dłuższy czas, dlatego proszę o opinie i rady. Obecnie biore solian 100mg raz dziennie i spełnia on moje wymagania w 90%. Ale chciałbym go zmienić gdyż: mam wrażenie że czasami myślę trochę paranoidalnie, jestem po nim lekko podrażniony a niestety pracuje wśród ludzi, chcę spróbować czegoś innego.
Lek jakiego szukam:
1.Musi być skuteczny w remisji w jak najmniejszej dawce, przez dłuugi czas,
2. Nie może powodować tycia-olanzapina odpada.
3. nie może powodować senności podczas dnia-mam odpowiedzialną i wymagającą intelektualnie prace,
4. nie moze to być abilify mam po nim zawroty głowy
Z góry dzięki za uwagi i rady:)
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Poszukuje idealnego leku na remisję
Obawiam się, że idealnego leku nie ma.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Dlatego mogę iść na jakieś kompromisy. To forum (dzięki AntonPawlowicz) zapewniło mi juz raz 3 lata beztroskiej egzystencji na solianie, ale czas iść dalej. W planach życiowych na następne 5 lat mam m.in. dużo intensywnej nauki i emigrację. Muszę znalężć jakis inny lek bo solian choć jest dobry to nie daje mi poczucia, że jestem zdolny do głebokich zmian w swoim życiu. Nie wiem jak to wytłumaczyć po naszemu, chodzi mi o brak tzw flow.44 pisze:Obawiam się, że idealnego leku nie ma.
Może ktoś napisze coś o ketrelu albo zeldoxie. Czy sprawdzają się jako leki w dawkach podtrzymujących, a jeśli tak to w jakich.
Ja biorę rispolept i ketrel w mikro dawkach. Rispolept dobrze redukuje objawy pozytywne, korzystnie wpływa na funkcje poznawcze, mnie nie usypia i nie powoduje tycia. Ketrel działa słabo na objawy pozytywne, trochę usypia, jest bezpieczniejszy od rispoleptu, też nie powoduje tycia. To oczywiście moje subiektywne odczucia co do tych leków.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Czy ktoś brał sarkozyne? Właśnie zamówiłem ją na smartpowders.