Lekarz, który nie wie, jakie leki są teraz refundowane? Natychmiast zmień lekarza. Nawet mój lekarz rodzinny, choć nie jest psychiatrą, gdy go poprosiłam o awaryjne wypisanie recepty, w ciągu minuty sprawdził, czy przysługuje mi refundacja!agnes30 pisze: Kiedy w końcem października trafiłam do lekarza chciałam wrócić do zeldoxu ponownie ale lekarz stwierdził że nie wie jak jest teraz z refundacją.
Zeldox nie jest obecnie refundowany. Z tą samą substancją czynną jest refundowany zipragen (koszt ok. 20 zlotych za opakowanie) i zypsilla (około 6 złotych za opakowanie).
Jeśli jednak miałaś po tym leku dyskinezy, to byłabym bardzo ostrożna w dawkowaniu go. Z drugiej strony, gdyby coś zaczęło się dziać, po prostu odstawisz lek.
Masz jeszcze parę opcji do wyboru: fluanxol, abilify, olanzapinę i jeszcze parę - poczytaj w dziale" Leki, terapie".
Ja na solianie też miałam depresję i źle się czułam. Zmuszałam się do robienia czegokolwiek. Może to nie jest lek dla Ciebie, a może trzeba tylko obniżyć dawkę? Musisz sama przetestować na sobie. U mnie obniżanie dawki nic nie dało. Dopiero zmiana leku przyniosła poprawę.
Pozdrawiam.m.