Czy wierzysz w Boga?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
- Marionetka
- bywalec
Re: Czy wierzysz w Boga?
każdy interpretuje trochę inaczej Biblię. Ja mam kilka swoich ulubionych cytatów. Jestem protestantką. Jeżdzę na konferencje chrześciajańskie, życie nie jest nudne. Choć w tej chwili troche odpadłam, trochę mnie lęki przygniotły i nie mam siły wołać do Boga . ;/
spodoba się tobie, przekonasz się, że ból i krew są nałogiem.
Ja osobiście jestem ateistą. Pokładam swoje nadzieje życiowe w nauce. Nigdy mnie nie zawiodła. Bóg to halucynacja słabych umysłów, nie potrafiących wziąć odpowiedzialności za swoje życie.
P.S. Szczerze zachęcam wszystkich wierzących do modlenia się o swoje zdrowie psychiczne. Jednocześnie proszę odstawić leki. Dokładnie wiem gdzie się wówczas znajdziecie. W ciemnej dupie.
P.S. Szczerze zachęcam wszystkich wierzących do modlenia się o swoje zdrowie psychiczne. Jednocześnie proszę odstawić leki. Dokładnie wiem gdzie się wówczas znajdziecie. W ciemnej dupie.
- maniek123
- nadużywający
- Gadu-Gadu: 560878
oczywiscie chcialem dodac ze moja wielka sile do zycia posiadam wlasnie od Boga i dziekuje Ci za to Boze ze mna zawsze jestes.
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
A co ma piernik do wiatraka? Rozumiem, że z takim uproszczeniem łatwiej ci żyć.dami79 pisze:Bóg to halucynacja słabych umysłów, nie potrafiących wziąć odpowiedzialności za swoje życie.
A jakiego Ty "Boga" odrzucasz w tym momencie i na rzecz "czego"? Jakiś ludzki obraz?dami79 pisze: Bóg to halucynacja słabych umysłów, nie potrafiących wziąć odpowiedzialności za swoje życie.
A jak weźmiemy w całości odpowiedzialność za swoje życie i uroimy sobie, że to my a jesteśmy jedynym celem i sensem Istnienia a nie Transcendentalny Wieczny Bóg Stwórca i Zbawiciel, to Odwieczny Bóg, który istniał bez początku i końca przestanie na nas czekać w Niebie?
Trzy ćwierci do śmierci, dwie ćwierci do śmierci, jedna ćwierć...
Takmichal1418 pisze: ↑czw gru 13, 2012 6:16 am Taka mała ankieta z ciekawości...proszę się wpisywać,tak albo nie
TAK
F20.3
Wierzę że istnieje,duchowo cały czas go poszukuję.
Bozia na razie zajęta coraz bardziej przyrastającą masą tłumów zmarłych istot i nie ma czasu. Okienko teraźniejszości to prowizorka, żeby za bardzo nie absorbować nowych świadomości taką rzeczywistością. Przeminie i odkładamy na później. Reinkarnacji jako metody rozwiązania problemu, po długich debatach ze świętymi, aniołami i zainteresowanymi zmarłymi nie przyjęto, stąd chwilowa przerwa w życiu dla wielu w raju na Ziemi.
Wierzę, że potencjalny Byt Najwyższy ma oprócz problemów Wszechświata też kosmicznie ciekawe Życie. Oby żył wiecznie.
Wierzę, że potencjalny Byt Najwyższy ma oprócz problemów Wszechświata też kosmicznie ciekawe Życie. Oby żył wiecznie.
Najlepsi coache świata mogliby mu tylko pozazdrościć.
Wierzę w Bogów Ojców stworzycieli niebios i ziem, jedynej rzeczy widzialnej i niewidzialnej. I w wielu Panów Jezusów Chrystusów, Synów Bożych wielorodzonych, którzy z Ojca są zrodzeni po jedynym wieku. Bogowie z Bogów, Światła ze Światłości, Bogowie prawdziwi z Boga prawdziwego. Stworzeni, a nie zrodzeni. Podrzędni Ojcom, a przez nich wszystko się stało. Oni to dla nas ludzi i dla naszego zbawienia zstąpili z nieb i za sprawą Duchów Świętych przyjęli ciało z dziewic i stali się ludźmi. Ukrzyżowani również za nas, pod Poncjuszami Piłatami, zostali umęczeni i pogrzebani. Trzeciego dnia zmartwychwstali jak oznajmia Pismo. Wstąpili do Nieba i siedzą po prawicach Bogów Ojców. I powtórnie przyjdą w chwałach sądzić żywego i umarłego; a Królestwo Ich nie będzie końca.
Wierzę w Duchów Świętych, Panów i Ożywicieli, którzy od Ojców i Synów pochodzą, którzy z Ojcami i Synami wspólnie odbierają uwielbienia i chwały; którzy mówili przez proroka. Wierzę w wszystkie, święte, powszechne i apostolskie Kościóły. Wyznaję wszystkie Chrzty na odpuszczenie grzechu. Oczekuję wskrzeszenia umarłego. I żywotów wiecznych w przyszłych światach. Amen.
Wierzę w Duchów Świętych, Panów i Ożywicieli, którzy od Ojców i Synów pochodzą, którzy z Ojcami i Synami wspólnie odbierają uwielbienia i chwały; którzy mówili przez proroka. Wierzę w wszystkie, święte, powszechne i apostolskie Kościóły. Wyznaję wszystkie Chrzty na odpuszczenie grzechu. Oczekuję wskrzeszenia umarłego. I żywotów wiecznych w przyszłych światach. Amen.
Oto symbol religii z której została wzięta powyższa modlitwa.
Religia ta nazywa się multikatolizmem.
Uwzględnia ona istnienie wszechświatów równoległych oraz inne inkarnacje Chrystusa niż Jezus.
Religia ta nazywa się multikatolizmem.
Uwzględnia ona istnienie wszechświatów równoległych oraz inne inkarnacje Chrystusa niż Jezus.
Wierzę w Boga.To Jezus i jego aniołowie uzdrowili mnie z uzależnienia od Benzodiazepin,które trwało około 10 lat.
Niemożliwym jest pokładać nadzieję życiowe tylko w nauce. Wytłumaczę to na procesie który zaszedł gdy pisałeś posta- założyłeś że wszyscy wierzący mają halucynacje i słabe umysly.....Np. skąd tylu geniuszów ze schizofrenią? Np. ten John Nash ? Czy Albert Einstein? Czy słynni chorzy naukowcy są obrazą dla nauki? Jesteś najbardziej wierzącym w choroby człowiekiem.dami79 pisze: ↑ndz sty 06, 2013 9:58 am Ja osobiście jestem ateistą. Pokładam swoje nadzieje życiowe w nauce. Nigdy mnie nie zawiodła. Bóg to halucynacja słabych umysłów, nie potrafiących wziąć odpowiedzialności za swoje życie.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Nasze całe życie to tylko mikroskopijny i chwilowy proces na tle Kosmosu, ale też i zależny od pierwszych reakcji jądrowych i chemicznych miliardy lat temu w gwiazdach i gorącej materii przed gwiazdami. Nie da się wziąć odpowiedzialności za kształt dzisiejszego świata i życia i postaci istot. To zależy od procesów nadludzkich. Mogło wszystko zupełnie inaczej się ułożyć według innych praw fizyki i stałych fizycznych.
Trzeba czasem mieć pretensje do Stwórcy za to jakie ustalił warunki miliardy lat temu i co z tego teraz wynikło czy się zlepiło w postaci istot.
Trzeba czasem mieć pretensje do Stwórcy za to jakie ustalił warunki miliardy lat temu i co z tego teraz wynikło czy się zlepiło w postaci istot.
Wierzę w Boga.Dziś przyjąłem Go w komuni świętej.On odpuścił mi wszystkie grzechy i wlał w moje serce pokój i zbawienie.
-
- bywalec
Istnieje coś takiego co ludzie nazywają "bogiem''. Siła sprawcza która zainicjowała Wielki Wybuch, ewolucję, reinkarnację itd. Ludzie natomiast jak się wydaje od zawsze potrzebowali czegoś z czym mogliby się zidentyfikować, odróżnić od innych, "gorszych". Dlatego wymyślili religie, by czcić na swój sposób bóstwo. Wiele ścieżek wiedzie do "Niego", ale dla mnie Bóg nie potrzebuje żadnych modlitw i całej reszty obrzędów. Wręcz przeciwnie, "oczekuje od nas" byśmy zerwali z wszystkimi ograniczeniami, które narzucają nam np autorytety, religie, czy poglądy polityczne.
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
- amigo
- zaufany użytkownik
U mnie wiara łączy się z powstaniem psychozy.
Wierzę... Ale bardzo delikatnie.
Wierzę... Ale bardzo delikatnie.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
NIE
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
- Józef80
- zaufany użytkownik
Nie wierzę. Przyjmuję tylko punk naukowy, jak nauka odkryje coś nadprzyrodzonego to uwierzę.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)