![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
TAK
Moderator: moderatorzy
Ale w ankiecie jest "w co wierzycie", a nie "czy".Schizo pisze:NIE i była już ankieta o wierzeniach - viewtopic.php?f=5&t=12331
Przecież są w niej opcje: w nic, ateizm, satanizm, buddyzm i inne w których żadni bogowie nie istnieją, to chyba oczywiste...moonrid pisze:Ale w ankiecie jest "w co wierzycie", a nie "czy".
Jednak ten temat jest inny, nie ma tu podziałów od... do... kim jesteś, tylko proste pytanie, czy wierzysz. Wg mnie bardziej sensowne, niż wybieranie szufladek typu "katolik", "ateista", "satanista".Schizo pisze:Przecież są w niej opcje: w nic, ateizm, satanizm, buddyzm i inne w których żadni bogowie nie istnieją, to chyba oczywiste...
A skąd wiesz, że w tamtych religiach żadni bogowie nie istnieją? Zależy od punktu widzenia.Schizo pisze:Przecież są w niej opcje: w nic, ateizm, satanizm, buddyzm i inne w których żadni bogowie nie istnieją, to chyba oczywiste...moonrid pisze:Ale w ankiecie jest "w co wierzycie", a nie "czy".
Wiem, bo czytałam na ten temat i są opisywane jako ateistyczne.cezary123 pisze:A skąd wiesz, że w tamtych religiach żadni bogowie nie istnieją?
Ciekawe, który tym razem ksiądz wpadł na ten pomysł.cezary123 pisze:Ateiści to mają dobrze. Ignorują istnienie zarówno Boga jak i Satana i nie muszą ufać Temu pierwszemu a sprzeciwiać się temu drugiemu.