Rewelacyjny lek na schizofrenię?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
PIĘKNO ZDROWIA
zaufany użytkownik

Re: Rewelacyjny lek na schizofrenię?

Post autor: PIĘKNO ZDROWIA »

Bardo pisze: Czytałem niedawno, że pracuje się nad lekiem na bazie nikotyny. Tytoń to,
powiedzmy, zioło, więc naukowcy podpatrują też naturalne rozwiązania.
hmm, ... to sie nazywa papieros :D :D :D :D
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Papieros to nie tylko nikotyna ;) Dochodzą jeszcze inhibitory MAO i kupa innej chemii, która raczej nie jest korzystna.
Prawdopodobnie chcą zsyntetyzować coś o podobnych do nikotyny właściwościach. Ja od kiedy używam e-papierosa
zamiast papierosów odczuwam pozytywne działanie czystej nikotyny, bez zaśmiecania sobie płuc.
Awatar użytkownika
PIĘKNO ZDROWIA
zaufany użytkownik

ognisty21 pisze:zawsze czułem niechęć do czasów średniowiecza, nigdy nie chciałbym
się tam przenosić, i te elektrowstrząsy brrr.
Dzięki za tekst.
Tak naprawde nikt nie wie jak to kiedyś było .... Mnie sie wydaje, że to forma propagandy - takie piepszenie jak to kiedyś było źle ma na celu wywołać zadowolenie z warunków jakie chorzy mają dzisiaj. A nie jest dobrze. Psychike leczy dobre szczęśliwe życie wśród kochających i wspierających ludzi. Współczesne realia dalekie są o tego, i nie ma się z czego cieszyć.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Wyczytałem, że w średniowieczu leczono chorych psychicznie właśnie lukrecją.
Dodałem ważną uwagę do tej mieszanki. Obecnie testuję nową mieszankę lukrecję z kozłkiem lekarskim. Po pierwszej dawce efekty są bardziej niż zadowalające :)
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Post autor: Roland89 »

ja niestety lukrecji w większych ilościach nie mogę, gdyż mam nadciśnienie lekkie, ale jednak mam .
dzięki serdeczne za opinię, zdrowiej.
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

44 pisze:Wyczytałem, że w średniowieczu leczono chorych psychicznie właśnie lukrecją.
W średniowieczu leczona zaburzenia psychiczne także wyrywaniem z głowy "kamienia szaleństwa". Jeśli ktoś tego nie przeżył, oznaczało to, że był w posiadaniu złych mocy.

Obrazek

Jedynym sposobem na opanowanie psychozy, objawów pozytywnych i negatywnych jest przyjmowanie leków.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Leki tylko maskują objawy, można też eksperymentować na psychice i metodą prób i błędów rozwikłać ten kłębek.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Nie napisałam, że leki leczą przyczynę schizofrenii, bo ta jest nieznana. Pomagają jednak uporać się z objawami tej choroby i normalnie żyć.

Zażywanie lukrecji w miejsce leków jest co najmniej ryzykowne. Tylko leki zabezpieczają przed nawrotem psychozy.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Za kilkanaście lat już leki nie będą jedynym sposobem na schizofrenię, mądrzy i o zdrowym umyśle porzucą leki wyłapując w nich wszelkie zło, a zaordynują sobie mieszankę extra- antypsychotycznych ziół i suplementów .
U niektórych lekomanów wróci libido, a z tym i stercząca fujara, ja narazie tym się nie martwie ...
Pozdrawiam
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Dobrze dobrane leki nie powodują problemów z libidem.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
PIĘKNO ZDROWIA
zaufany użytkownik

44 pisze:Wyczytałem, że w średniowieczu leczono chorych psychicznie właśnie lukrecją.
Dodałem ważną uwagę do tej mieszanki. Obecnie testuję nową mieszankę lukrecję z kozłkiem lekarskim. Po pierwszej dawce efekty są bardziej niż zadowalające :)
... ciekawią mnie Twoje badania, hmmm .... a jakie odczucia się ma po lukrecji i po kozłku ?
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

moi pisze:Dobrze dobrane leki nie powodują problemów z libidem.

Pozdrawiam.m.
Cytat dnia .Cały czas uważam, że dużo grono osób ma źle skomponowane leki, dużo leków może wzajemnie się gryźć.
CZy sądzisz, że mam dobrze połączone leki (Abilify, Seronil, Depakine) i przez to nie mam problemów z ptaszkiem ??
CZy może uważasz inaczej, że mam jakiś złoty środek na libido, ale leki są źle skomponowane ??

Mniejsza o to Pan 44 i tak zrobi jak uważa, to jest jego życie, moze przecież leczyć się alternatywnie, jego wybór .
Awatar użytkownika
PIĘKNO ZDROWIA
zaufany użytkownik

Roland89 pisze: Mniejsza o to Pan 44 i tak zrobi jak uważa, to jest jego życie, moze przecież leczyć się alternatywnie, jego wybór .
Jestem jego Fanem, hmm
Czekam na wyniki badań :D
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Roland89 pisze: CZy sądzisz, że mam dobrze połączone leki (Abilify, Seronil, Depakine) i przez to nie mam problemów z ptaszkiem ??
Ale to nie jest raczej pytanie do mnie (bo ja się nie znam na farmakoterapii), tylko do lekarza prowadzącego.
Ze swojego doświadczenia mogę Ci napisać, że niektóre leki obniżają libido (u mnie to solian), a niektóre nie mają na to wpływu (u mnie to zeldox, zypsilla).

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Mniszek pisze: ... ciekawią mnie Twoje badania, hmmm .... a jakie odczucia się ma po lukrecji i po kozłku ?
Lukrecja i kozłek spowodowały, że nie miałem problemów z zaśnięciem, bardzo mnie uspokoiły bez żadnego efektu otępienia, powróciło libido, znowu wstałem wcześnie rano w miarę wypoczęty i inne. Takie ogólne samopoczucie mam lepsze. No ale to dopiero początek.
Awatar użytkownika
PIĘKNO ZDROWIA
zaufany użytkownik

moi pisze: lekarza prowadzącego.
.
... tak zwany wodzirej :D :D :D
Awatar użytkownika
PIĘKNO ZDROWIA
zaufany użytkownik

44 pisze:
Mniszek pisze: ... ciekawią mnie Twoje badania, hmmm .... a jakie odczucia się ma po lukrecji i po kozłku ?
Lukrecja i kozłek spowodowały, że nie miałem problemów z zaśnięciem, bardzo mnie uspokoiły bez żadnego efektu otępienia, powróciło libido, znowu wstałem wcześnie rano w miarę wypoczęty i inne. Takie ogólne samopoczucie mam lepsze. No ale to dopiero początek.
Dzięki
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

moi pisze: Pomagają jednak uporać się z objawami tej choroby i normalnie żyć.
Leki pomagają normalnie żyć tylko niewielkiemu procentowi chorych. Większość chorych pomimo tego, że bierze leki nie jest w stanie normalnie funkcjonować.
moi pisze: Zażywanie lukrecji w miejsce leków jest co najmniej ryzykowne. Tylko leki zabezpieczają przed nawrotem psychozy.
Ja nigdzie nie pisałem, żeby rezygnować z leków, wręcz przeciwnie. Uważam, że zioła i inne metody mogą świetnie uzupełnić farmakoterapię, jak na razie.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

44 pisze:
moi pisze: Pomagają jednak uporać się z objawami tej choroby i normalnie żyć.
Leki pomagają normalnie żyć tylko niewielkiemu procentowi chorych. Większość chorych pomimo tego, że bierze leki nie jest w stanie normalnie funkcjonować.
W takim razie to forum zadaje kłam temu twierdzeniu. Bo tu większość ludzi dobrze funkcjonuje właśnie dzięki lekom.
44 pisze: Ja nigdzie nie pisałem, żeby rezygnować z leków, wręcz przeciwnie. Uważam, że zioła i inne metody mogą świetnie uzupełnić farmakoterapię, jak na razie.
Niektórych ziół nie można brać równocześnie z pewnymi lekami. Takie obostrzenia dotyczą np. preparatów z dziurawca. Co do innych leków, to nie orientuję się.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Panie 44 mam, że tak się wyraże znajomości z pewną firmą dbającą o ludzi i od strony psychicznej i fizycznej (np. libido) .
Jakoże bardzo naciskam aby wypuścili oni nowe, często o wysokim potencjale produkty na rynek moge tylko przejżeć archiwa dotyczące nowo poznanych ziół i dać znak owej firmie, a napewno spece od biochemii wymyślą jakiś środek, który na bazie mieszanki ziół z suplementami będzie działał antypsychotycznie, będzie legalny oraz co najważniejsze nie będzie powodował groźnych skutków ubocznych .

Moje zdanie jest jednak jeszcze inne, iż trzeba jeszcze jakiś czas brać leki, a dopiero gdy pojawią się zdrowe alternatywy lekarstw, to trzeba wówczas zdrowo pomyśleć na porzuceniu leków i wprowadzeniu wspomnianego leczenia alternatywnego, ale już bezpiecznego.

Dotyczyc to będzie tylko osób lekko lub średnio dotkniętych .
Osoby które myślą o popełnieniu samobójstwa w trakcie farmakoterapii najprawdopodobniej nigdy nie wejdą w zdrowe alternatywne leczenie !!

Tu trzeba to podkreślić .
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”