solian uzaleznia!

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

solian uzaleznia!

Post autor: fizia »

Nie moge wytrzymac bez pobudzajacego dzialania solianu. Brakuje mi tego stasznie. Czuje sie jak na glodzie. Czasem zaluje ze poczulam to aktywizujace dzialanie solianu w malych dawkach :(
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: solian uzaleznia!

Post autor: miś wesołek »

nie mogę wytrzymać bez nasennego działania kwetiapiny, olanzapiny... w sumie nie wiem czy nie mogę, może mogę, nie sprawdzałem.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
gold
zaufany użytkownik

Post autor: gold »

Nie moge wytrzymac bez pobudzajacego dzialania solianu. Brakuje mi tego stasznie. Czuje sie jak na glodzie. Czasem zaluje ze poczulam to aktywizujace dzialanie solianu w malych dawkach :(
przerwałaś tak z dnia na dzien z jakiej dawki zeszłas ? bierzesz teraz coś z leków ? solian był podstawowym lekiem czy towarzyszącym... :?:
ja mam podobnie bo schodze z abilify ale jeszcze go biore 1/4 tabl. kwetiapina którą zaczynam brać powinna pokazac pazurki bo nie mogę mieć wiecznie takiego osłabienia i lęków jak teraz... :roll:
Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Ciagle biore solian z tym ze kiedys zmniejszylam go do 200mg a nastepnie znowu zwiekszylam do 400 ale jego cudowny efekt pobudzania i dzialania antydepresyjnego gdzies znikl :( Teraz czuje sie jak na jakims zwyklym neuroleptyku. Solian biore jeko jedyny neuroleptyk.
Awatar użytkownika
gold
zaufany użytkownik

Post autor: gold »

Ciagle biore solian z tym ze kiedys zmniejszylam go do 200mg a nastepnie znowu zwiekszylam do 400 ale jego cudowny efekt pobudzania i dzialania antydepresyjnego gdzies znikl :( Teraz czuje sie jak na jakims zwyklym neuroleptyku. Solian biore jeko jedyny neuroleptyk.

no bo on tak działa że w małych dawkach 50-200mg euforyzujący efekt ma,aczkolwiek wtedy siła działania przeciwpsychotycznego jest słaba... pytanie tylko co ty chcesz :?: bo możesz się leczyć albo poszukiwać jakiś doznań przyjemnego pobudzenia,a są na to lepsze specyfiki...
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2012 12:28 pm przez gold, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.
Awatar użytkownika
Nhysvaneyck
nadużywający
nadużywający

Post autor: Nhysvaneyck »

ełforya ? dzię ?
zawilinski
zaufany użytkownik

Post autor: zawilinski »

fizia zalatw sobie solian 200mg. bierzesz dwie tabletki solianu 200mg i lamiesz te tabletki na pol w rekach, masz kreske tzn. podzialke na tabletce i lamie sie tabletke na pol jak szybe na ktorej jest rysa, tabletka lamie sie wzdluz podzialki. potem polykasz te 4 polowki jedna po drugiej, nie na raz - stad sie bierze 4x100mg. i po 3 dniach powinno ci sie polepszyc. przynajmniej mi sie polepszylo. wychodzi, ze trzeba 2 opakowania solianu 200mg na miesiac. nie mam zaparc, nie mam zadnych skutkow ubocznych. ale nie wolno brac innych lekow psychiatrycznych. nalezy brac to na wieczor np. 17:00, 17:30 lub 18:00, spanie po 2-4 godzinach, jak wezmiesz zalozmy o 17:30 to z duza doza prawdopodobienstwa obudzisz sie po 12 godzinach od wziecia z marginesem bledu 30 minut na plus lub na minus czyli obudzisz sie miedzy 5:00 a 6:00, lekkie zamulenie solianu trwa 14 godzin od wziecia tzn. jesli wzielas o 17:30 to lekkie zamulenie bedzie trwac do 7:30, po 7:30 nastepuje motywacja, satysfakcja i robota idzie. ale to wszystko zalezy o ktorej wezmiesz tak potem budzisz sie odpowiednio i odpowiednio znika zamula. ja tylko podaje sposob na branie solianu 200mg, zeby byla motywacja i satysfakcja.

trzeba brac solian 4x100mg (2 tabletki 200mg solianu lamie na pol w rekach i mam 4x100mg) to tak nalezy robic. jak biore 50mg zle, 100mg zle, 100mg+50mg zle, 200mg zle, 200mg+50mg zle, 200mg+100mg zle, 200mg+100mg+50mg zle, 2x200mg zle, 1x400mg zle, 4x100mg dobrze.

koszt miesiecznej zabawy solianem 200mg to 6,40zl bo 2 opakowania solianu 200mg (3,20zl) x 2 = 6,40zl
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Dzieki za rade. Ja biore 400mg solianu jednorazowo wieczorem. Kiedy bralam 200mg rano i 200mg wieczorem czyli w dwoch dawkach podzielonych to strasznie chcialo mi sie spac gdyz solian w malych dawkach dziala na mnie strasznie sennogennie do tego stopnia ze nic nie robie tylko leze i spie :roll: Sprobuje solian zamienic na sulpiryd, tzn. popytam doktorke czy tak by mi zamienila. Ostatnio na noc biore ketrel 100mg zeby lepiej spac i straszna zamulke czuje :? Masakra z tymi lekami.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

A jakie opinie słyszałaś o tym sulpirydzie?

Ja jak brałem Solian to strasznie zamulał, po prostu wieczorami scinal mnie z nog i podałem spac o 20 wieczorem :/

Odstawilem go z dnia na dzien i nie mialem skutkow ubocznych. Solain niby ma aktywizowac ale juz sam nei wiem w jakiej dawce... :roll:
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
zawilinski
zaufany użytkownik

Post autor: zawilinski »

solian w dniu brania zamula i powoduje ospalosc dlatego bierze sie go wieczorem. aktywizacja nastepuje nastepnego dnia.
Awatar użytkownika
zielonawitolda
bywalec
Kontakt:

Post autor: zielonawitolda »

ja brałam 200mg solianu rano i żyłam jak normalny zaktywizowany człekokształtny :lol:
always look on the bright side of life
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

Mi lekarz od poczatku kazal brac solian rano i w poludnie.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

A jakby Ci kazal nauczyc sie latac z balkonu, tez bys to zrobil? :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”