Rozmowa z Bogiem

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
danxxx
bywalec

Rozmowa z Bogiem

Post autor: danxxx »

Cześć Boże jak się masz?
Dobrze cieszę się że pytasz.

Boże czy jesteś szczęśliwy?
Szczęście? czym że ono jest, tym co posiadam, czy tym czego jeszcze nie mam, jestem Bogiem mam wszystko a być szczęśliwym to mieć pragnienia, czego ja mogę pragnąć? ty jesteś moim szczęściem.

Boże czy to znaczy że nie masz marzeń?
Jestem marzeniem samym w sobie ty marzysz o mnie.

Tak ale o czym ty marzysz? Boże
Marzę o nieobliczalności dlatego ty jesteś człowiekiem, moim pragnieniem, stworzyłem cię żeby nie wiedzieć, ja stworzyłem wszystko i ciebie a ty tworzysz swój świat masz niezależne myśli masz własną wolę jesteś nieobliczalny.

Czy chcesz przez to powiedzieć że jestem stwórcą? Boże coś tu nie tak.
Stworzyłem twoją świadomość żeby sama się kreowała, kreujesz sam siebie jak charakter, uczucia przeczucia twoja własna świadomość twoje ja to jest twoje życie którego sam się uczysz tworzysz siebie oraz otaczający cię świat.

Boże stwarzam świat? co to znaczy?
Wykreowałeś swoją świadomość potrafisz stwarzać nowe myśli które przeobrażasz w rzeczywistość.

Myśli w rzeczywistość? Boże nie rozumiem
Rozejrzyj się w około zauważysz że mnóstwo rzeczy zawdzięczasz samemu sobie, byłeś głodny-nakarmiłeś się, byłeś goły-odziałeś się, było ci zimno-rozpaliłeś ogień, byłeś samotny-rozmnożyłeś się, nie rozumiałeś drugich-nauczyłeś się komunikacji (języka), nie rozumiałeś świata-stworzyłeś fizykę, matematykę, chemię i wiele innych dziedzin nauki, wszystko zawdzięczasz samemu sobie maszyny, samoloty, samochody, rakiety wszelakie pomysły i teorie, uczysz się i stwarzasz otaczający cię świat, Ja dałem ci grunt i podstawy od ciebie zależy jak je wykorzystasz bądź mądry i ostrożny

Boże boję się że to się źle skończy.
Nie bój się a bądź inteligentny myśl o innych populacjach o przyszłości ażebyś zapewniał ludziom przyszłości pełnie szczęścia i czystości traktuj swoją planetę jak jedyny dom sprzątaj, poleruj dbaj o nią żyj w harmonii a osiągniesz nowe poziomy ewolucji, w przeciwnym razie unicestwisz się bo jesteś do tego zdolny.

Boże z tego co dzisiaj obserwuję to nie bardzo mi to wychodzi, co nie? jakie poziomy ewolucji masz na myśli?
Osiągniesz władzę nad swoim umysłem, staniesz się istotą rozumiejącą wszechświat a na dalszych etapach ewolucji pozbędziesz się swojego ciała ale nadal będziesz istniał, twoja świadomość będzie istniała.

Boże to niemożliwe żebym istniał nie posiadając ciała to nie logiczne.
Dzisiaj tak mówisz ale zmienisz zdanie kiedy pewnego dnia poczujesz że możesz wszystko, przemierzać wszechświat z niewyobrażalną prędkością bez jakichkolwiek maszyn egzystując karmiąc się światłem wszechświata czystą miłością, będziesz czymś czego nie jesteś w stanie sobie wyobrazić, emanującym światłem inteligencją, myślami, świadomością wszystkiego co cię otacza osiągniesz wszystko czego tylko zapragniesz będziesz nieograniczony i w końcu żyjący w pełnej harmonii ze wszystkim i wszystkimi przez wszechogarniającą miłość.

To niewyobrażalne, Boże kim ty jesteś?
Jestem miłością, a kim ty jesteś człowieku?

Jestem kochającym człowiekiem.
A kim będziesz człowieku?

Miłością?
......................................!!!
blu27
zarejestrowany użytkownik

Re: Rozmowa z Bogiem

Post autor: blu27 »

niemoge już na ten świat patrzeć jest pełen zła,a ty jak chcesz to patrz -powiedział BÓG
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

.
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2013 10:18 am przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

To są piękne słowa Zagubiona
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
marek-sportowiec
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: marek-sportowiec »

Uszczęśliw nas Boże najukochańszy migusiem więc!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
lostsoul
zaufany użytkownik

Post autor: lostsoul »

To jest z książki Rozmowa z Bogiem tak ?
"Potrzebuję jeszcze kilku, aby było jak u Wilków, co zaciekle walczą takie małe z takim wielkim bykiem"
Awatar użytkownika
sophie
zaufany użytkownik

Post autor: sophie »

" Czesc Boze, mam nadzieje, ze mi zapewnisz w Niebie rozrywki "
:icon-mrgreen: :: https://mojelinki.pl - Kreator stron ::::: https://schizo.pl - Forum Schizofrenia :: :icon-mrgreen: https://randki.cc - Randki
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

lostsoul pisze:To jest z książki Rozmowa z Bogiem tak ?
To jest tylko z książki....
wyobcowana pisze:Co to jest :?:
Miłe "głosy" w najostrzejszym punkcie kulminacyjnym manii samobójczej.

Osiągniesz władzę nad swoim umysłem, staniesz się istotą rozumiejącą wszechświat a na dalszych etapach ewolucji pozbędziesz się swojego ciała ale nadal będziesz istniał, twoja świadomość będzie istniała.

Boże to niemożliwe żebym istniał nie posiadając ciała to nie logiczne.
Dzisiaj tak mówisz ale zmienisz zdanie kiedy pewnego dnia poczujesz że możesz wszystko, przemierzać wszechświat z niewyobrażalną prędkością bez jakichkolwiek maszyn egzystując karmiąc się światłem wszechświata czystą miłością, będziesz czymś czego nie jesteś w stanie sobie wyobrazić, emanującym światłem inteligencją, myślami, świadomością wszystkiego co cię otacza osiągniesz wszystko czego tylko zapragniesz będziesz nieograniczony i w końcu żyjący w pełnej harmonii ze wszystkim i wszystkimi przez wszechogarniającą miłość.

To niewyobrażalne, Boże kim ty jesteś?
Jestem miłością, a kim ty jesteś człowieku?

Jestem kochającym człowiekiem.
A kim będziesz człowieku?

Miłością?
......................................!!!

Zgroza!
Dopiero natrafiłem na ten wątek.
Jeszcze takiej "miłości" i "prawdy" o Bogu nie słyszałem.
Chrystus tylko pokiwa głową z politowaniem.....

Ale mogę się mylić. Bóg Jeden wie.
Wiadomo, że Miłość zła nam na pewno nie wyrządzi.
Awatar użytkownika
sophie
zaufany użytkownik

Post autor: sophie »

Do Boga trzeba modlic sie czesto.
Do Boga trzeba modlic sie swoimi slowami.
Do Boga trzeba modlic sie jak najlepiej.
:icon-mrgreen: :: https://mojelinki.pl - Kreator stron ::::: https://schizo.pl - Forum Schizofrenia :: :icon-mrgreen: https://randki.cc - Randki
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”