fluanxol na objawy negatywne?
Moderator: moderatorzy
fluanxol na objawy negatywne?
Czy male dawki tego leku tj. 0,5-3mg sprawdzaja sie tak samo w leczeniu objawow negatywnych?
Re: fluanxol na objawy negatywne?
Chyba tak bo ja mam glownie negatywy I wlasnie lekarz chcial mi przepisac 2mg
A jakie masz te negatywy? Czy na drazliwosc w schizofrenii 2mg pomoze fluanxolu?
Tegoto ja nie wiem najlepiej zapytac lekarza:-)
Przez blokowanie receptorów dopaminergicznych D2, szczególnie w obrębie szlaków dopaminergicznych śródkorowych i mezolimbicznych, fluanxol może wywoływać nasilenie objawów negatywnych i zaburzeń funkcji poznawczych.
Królestwo moje nie jest z tego świata
Przez blokowanie receptorów dopaminergicznych D2, szczególnie w obrębie szlaków dopaminergicznych śródkorowych i mezolimbicznych, fluanxol może wywoływać nasilenie objawów negatywnych i zaburzeń funkcji poznawczych.
NO ale po0dobno w malych dawkach fluanxol pobudza dopamine?
NO ale po0dobno w malych dawkach fluanxol pobudza dopamine?
W małych dawkach preferencyjnie blokuje presynaptyczne autoreceptory D2/D3 zwiększając przekaźnictwo dopaminergiczne. Zajmowane są jednakże wszystkie receptory, także te postsynaptyczne i stąd może powodować typowe dla klasycznych neuroleptyków nasilenie objawów negatywnych.
Ale to teoria, każdy reaguje na lek indywidualnie. U mnie w niskich dawkach do 2mg powodował sedację a nie pobudzenie
Ale to teoria, każdy reaguje na lek indywidualnie. U mnie w niskich dawkach do 2mg powodował sedację a nie pobudzenie

dequin80 skad bierzesz te informacje na temat fluanxolu?
"Poradnik lekarza praktyka.Podstawy psychofarmakologii" S.M. Stahl
A na wiekszych dawkach jak sie czules?
A na wiekszych dawkach jak sie czules?
wzielam dzis fluanxol 1mg. I kurcze nie czuje nic zeby dzialal,ani zadnych skutkow ubocznych nawet :/...
Mysle, ze objawy negatywne sa tylko reakcja - nieprawidlowa.
Gdy cos sie dzieje naprawde wtedy cos wisi w powietrzu.
Nawet jak jest zle trzeba sie starac aby dazyc do prawdziwego i skutecznego ustapienia negatywnych objawow.
Ale choroba postepuje.
I tak ja bedziecie miec.
Mowa o nadziei na lepsze.
Gdy cos sie dzieje naprawde wtedy cos wisi w powietrzu.
Nawet jak jest zle trzeba sie starac aby dazyc do prawdziwego i skutecznego ustapienia negatywnych objawow.
Ale choroba postepuje.
I tak ja bedziecie miec.
Mowa o nadziei na lepsze.

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Oczekujesz działania leku bo wzięłaś jedną tabletke??? Jezu... Żeby lek zaczął naprawde działaś trzeba czekać minimum miesiąc.fizia pisze:wzielam dzis fluanxol 1mg. I kurcze nie czuje nic zeby dzialal,ani zadnych skutkow ubocznych nawet :/...

Ostatnio zmieniony pn wrz 23, 2013 12:05 am przez WTC, łącznie zmieniany 1 raz.
nie wiem bralam 2 mg na poczatku, jak na kazdym leku czuje sie otepila i ekstremalnie zmeczona. Nawet teraz jak biore 0.5 mg nie moge sie na nogach utrzymac jak ide na spacer. Leki i napady paniki mialam tylko na clozapinie jak odstawilam to mi wszytko przeszlo.
Ja biorę dawkę 3mg i jestem bardzo zadowolona.
Fluanxol to lek starej generacji. Może zwalić z nóg.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Zależy w jakiej dawce. Ja biorę 1 mg i jest lajcik, nie mam prawie żadnych skutków ubocznych i czuję się b. dobrze.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Ja biore 9mg, czuje sie po tym dobrze - ale na negatywy mi nigdy nie dzialalo, nawet w nizszej dawce.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.