Jak zrozumieć ........

Moderator: moderatorzy

Dorota1
zaufany użytkownik

Post autor: Dorota1 »

Zbyszku, nie za bardzo wierzę w "czarodziejską moc" psychologa w takich wypadkach. Tak się składa, że znam MA MA i znam jej córkę. jestem psychologiem, pracuję z dziećmi i młodziezą , mam sama syna chorego na schizofrenię. Te metody, które działają w mojej sytuacji, nie zadziałały w sytuacji MA MY. Właściwie mam wrażenie, że tam nic nie działa. Cały problem jest w tym żeby dziecię, wszystko jedno jak duże uwierzyło, ze nie jest się wrogiem. Bardzo źle jeżeli przeszłość dziecięcia skłąnia je do widzenia wszystkich dorosłych, opiekunów jako wrogów. A już drastycznie jest wtedy gdy do takiego widzenia rzeczywistości skłania dodatkowo choroba. Mój syn bardzo długo widział we mnie wroga. zwłaszcza, ze moje działania, które podejmowałam w celu zmuszenia go do leczenia, w celu ochrony siebie, nie skłąniały do wielkiej miłości w moim kierunku.
Nie mam pojęcia co się stało, ze to się zmieniło. A zmieniło się nagle, jednego dnia. Oczywiście, że potem było też róznie, ale już nigdy później nie byłam traktowana jak wróg i komunikacja, choć bardzo zmienna i bywaczase, choć juz rzadko, że w napiętej atmosferze, jednak jest.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: Jak zrozumieć ........

Post autor: zbyszek »

River pisze:Czy mam zawiadamiać policje,co wiaze sie z ryzykiem napiecia , opresji itd..?.
A czy chciałby Pani, żeby on zawołał policję, gdyby zniknęła Pani z domu bez wieści ?

Nadal może Pani posługiwać się własnym zdrowym rozsądkiem, jeśli to nie Pani choruje. Tym bardziej jeśli Pani motyw jest szczery.
River
zaufany użytkownik

Re: Jak zrozumieć ........

Post autor: River »

Dzięki.Często mi go brakuje więc muszę sprawdzac.Dzięki ze jest z kim.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Re:

Post autor: Jeżyk »

MA_MA pisze:I jeszcze jedno-moje dziecko na bezpośrednie pytanie 'jak się czujesz ?",niezmiennie wszystkim odpowiada,że dobrze,dokładając do tego śliczny uśmiech.
Też tak robię, jakbym dowiedziała się moja mama PODGLĄDA MOJE POSTY, to co piszę na forum, to chyba bym się zabiła, byłoby to dla mnie wstrętne i ohydne przekroczenie prawa do prywatności. Forum to jedyne miejsce gdzie mogę być szczera bo jestem anonimowa, gdyby ktoś z moich znajomych mnie podglądał tu.... to starciłabym Was,i moją jedyną możliwość wypisania się i oczyszczenia
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Re: Re:

Post autor: Ralf »

Jeżyk pisze:
MA_MA pisze:I jeszcze jedno-moje dziecko na bezpośrednie pytanie 'jak się czujesz ?",niezmiennie wszystkim odpowiada,że dobrze,dokładając do tego śliczny uśmiech.
Też tak robię, jakbym dowiedziała się moja mama PODGLĄDA MOJE POSTY, to co piszę na forum, to chyba bym się zabiła, byłoby to dla mnie wstrętne i ohydne przekroczenie prawa do prywatności. Forum to jedyne miejsce gdzie mogę być szczera bo jestem anonimowa, gdyby ktoś z moich znajomych mnie podglądał tu.... to starciłabym Was,i moją jedyną możliwość wypisania się i oczyszczenia

Rozumiem to doskonale.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
ODPOWIEDZ

Wróć do „moje dziecko jest chore”