Totalizm - naukowa filozofia o Bogu i moralności
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Totalizm - naukowa filozofia o Bogu i moralności
Chciałbym zaprezentować wam totalizm. Jest to filozofia stworzona, a właściwie odkryta na podstawie badań naukowych przez prof. dr. inż Jana Pająka.
Wszystko znajdziecie na stronie internetowej:
http://www.totalizm.pl
W skrócie najważniejsze rzeczy:
- Totalizm udowadnia istnienie Boga
- Udowadnia istnienie praw moralnych i energii moralnej.
Jedno z tych praw to karma (co zrobisz komuś dobrego czy złego - wróci do ciebie).
Jest wiele innych, których Bóg wymaga abyśmy ich przestrzegali.
Energia moralna natomiast to taka wewnętrzna życiowa energia (inne określenie z którym się może spotkaliście to energia "czi"). Od ilości energii moralnej zależy nasze szczęście i powodzenie w życiu. Znaczny spadek jej ilości jest powodem depresji. Natomiast spadek do zera powoduje śmierć w tragicznych okolicznościach (w tym poprzez samobójstwo). Bardzo wysoka ilość tej energii pozwala przeżyć stan nirwany czyli błogiego szczęścia.
Wzrost energii moralnej powoduje m.in:
- praca fizyczna, w szczególności taka z nastawieniem na pomoc i dobro innych ludzi
- praca umysłowa (o wiele mniej niż fizyczna), j.w
- przełamywanie swojego lenistwa, niewygód, trudności
- i wszystko to co nasze sumienie uznałoby jako dobry uczynek
Gwałtowny spadek powoduje:
- lenistwo, brak aktywności, bezczynność, wygodnictwo
- wszystko to co nasze sumienie podpowiada nam że to grzech/zły uczynek/ niemoralne
Ciekawostki:
Według odkrywcy totalizmu leki antydepresyjne zwiększają jakgdyby zużycie tej energii dzięki przez jakiś czas czujemy się szczęśliwi a następnie pozostawiają nas z bardzo małą ilością tej energii. Jest to prawdopodobnie przyczyna tego, że leki antydepresyjne przestają działać.
Ciekawostką jest to, że według totalizmu wielkim grzechem jest nie tylko np. morderstwo ale zarówno lenistwo i pasożytnictwo.
Ja w to wierzę choć zwątpiłem. Kiedy działałem wg tych praw nie miałem depresji przez dłuższy czas, później zapomniałem o tej filozofii uległem wygodnictwu w życiu i dopadła mnie schizofrenia z dużą ilością objawów negatywnych. Teraz zaczynam przełamywać swoje lenistwo i objawy negatywne i zaczynam powoli działać, aktywizować się, pomagać w domu, pracować itd. I czuję się lepiej.
Aha... jest to filozofia, która nie wymaga zmiany religii, wręcz zaleca praktykowanie naszej religii + włączenie zasad totalizmu. Jest bardzo zbieżna z nauczaniem Jezusa i Biblią.
Zapraszam do zapoznawania się i komentowania. Ja w tym znalazłem nadzieję na pokonanie objawów negatywnych.
Wszystko znajdziecie na stronie internetowej:
http://www.totalizm.pl
W skrócie najważniejsze rzeczy:
- Totalizm udowadnia istnienie Boga
- Udowadnia istnienie praw moralnych i energii moralnej.
Jedno z tych praw to karma (co zrobisz komuś dobrego czy złego - wróci do ciebie).
Jest wiele innych, których Bóg wymaga abyśmy ich przestrzegali.
Energia moralna natomiast to taka wewnętrzna życiowa energia (inne określenie z którym się może spotkaliście to energia "czi"). Od ilości energii moralnej zależy nasze szczęście i powodzenie w życiu. Znaczny spadek jej ilości jest powodem depresji. Natomiast spadek do zera powoduje śmierć w tragicznych okolicznościach (w tym poprzez samobójstwo). Bardzo wysoka ilość tej energii pozwala przeżyć stan nirwany czyli błogiego szczęścia.
Wzrost energii moralnej powoduje m.in:
- praca fizyczna, w szczególności taka z nastawieniem na pomoc i dobro innych ludzi
- praca umysłowa (o wiele mniej niż fizyczna), j.w
- przełamywanie swojego lenistwa, niewygód, trudności
- i wszystko to co nasze sumienie uznałoby jako dobry uczynek
Gwałtowny spadek powoduje:
- lenistwo, brak aktywności, bezczynność, wygodnictwo
- wszystko to co nasze sumienie podpowiada nam że to grzech/zły uczynek/ niemoralne
Ciekawostki:
Według odkrywcy totalizmu leki antydepresyjne zwiększają jakgdyby zużycie tej energii dzięki przez jakiś czas czujemy się szczęśliwi a następnie pozostawiają nas z bardzo małą ilością tej energii. Jest to prawdopodobnie przyczyna tego, że leki antydepresyjne przestają działać.
Ciekawostką jest to, że według totalizmu wielkim grzechem jest nie tylko np. morderstwo ale zarówno lenistwo i pasożytnictwo.
Ja w to wierzę choć zwątpiłem. Kiedy działałem wg tych praw nie miałem depresji przez dłuższy czas, później zapomniałem o tej filozofii uległem wygodnictwu w życiu i dopadła mnie schizofrenia z dużą ilością objawów negatywnych. Teraz zaczynam przełamywać swoje lenistwo i objawy negatywne i zaczynam powoli działać, aktywizować się, pomagać w domu, pracować itd. I czuję się lepiej.
Aha... jest to filozofia, która nie wymaga zmiany religii, wręcz zaleca praktykowanie naszej religii + włączenie zasad totalizmu. Jest bardzo zbieżna z nauczaniem Jezusa i Biblią.
Zapraszam do zapoznawania się i komentowania. Ja w tym znalazłem nadzieję na pokonanie objawów negatywnych.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Totalizm - naukowa filozofia o Bogu i moralności
Opowiadanie o tym samym innym językiem Każdy kto potrafi wymyślać nowe słowa na to co już jest w różnych systemach może stworzyć religię. Dla mnie to nie ma sensu. No ale ludzie chcą być niezależni, twórczy więc "tworzą" coś swojego, rzekomo nowego.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Co do Jana Pająka to ktoś zmontował jego grzałkę ultradźwiękową i efektywność wyszła taka jak zwykle czyli nie overunity.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Widziałem też na youtubie, że włosi zbudowali komorę oscylacyjną tylko też nie działała do końca jak powinna. No cóż.
Według mnie totalizm jest jego najlepszym wynalazkiem i według mnie stosowanie się do niego poprawia jakość naszego życia.
Według mnie totalizm jest jego najlepszym wynalazkiem i według mnie stosowanie się do niego poprawia jakość naszego życia.