humor forumowiczów
Moderator: moderatorzy
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: humor forumowiczów
Ten problem nazywa się samotność.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Jako katoliczka ma swojego rodzaju poczucie wspólnoty, prawdziwa samotność to samodzielność poglądowa.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Wydawało mi się, że ona stara się trochę kpić z katolicyzmu.
the formless."
the formless."
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
W jej wykonaniu nawet nie kpina brzmiałaby jak kpina.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Sprawia wrażenie niezrównoważonej. Może jest to jednak świadoma konkurencja dla słynnej p. Basi?
eN_ pisze: Może jest to jednak świadoma konkurencja dla słynnej p. Basi?
Może być coś na rzeczy.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
A ja nie za bardzo wierzę, żeby pani Grażyna potrafiła tak polemizować sama z sobą jak czyni to wstawkami do tego filmiku. Dlatego moje podejrzenie - to ściema robiona z rozmysłem w celu ośmieszenia katolickiej Polski. Pani Grażyna nie oddaje prawidłowo obrazu katolickiej nauczycielki z prowincji, a do takiej pretenduje. Zamiast opisu rzeczywistości mamy opis czyjejś (autora filmików) złośliwości w opisie Polski i nadymania złośliwych stereotypów.
Spójrzcie proszę na obrazek na górze po lewej. Duda-Gracz przedstawiał Polskę zaściankową w wyjątkowo prześmiewczy sposób, a jednak jest to opis, jak się okazało pełen romantyzmu i wzbogacający nas jego szczegółami, a nie ograbiający nas z poczucia godności.
A tak przy okazji - spójrzcie np tu: na reklamę czekolady. Czy autorzy takich filmów nie potrafią dostrzegać świata jako pięknego ? Czekolada jest piękna, wspaniała, tryska zdrowiem i energią. Nikt nie drwi z niej, że niszczy zęby i dla dzieci wbrew reklamom w ogóle nie powinna być stosowana. Jaki wniosek sugerują autorzy filmików ? - Wasza "wspaniała przyszłość" to nie żadna "siłaczka" z prowincji, lecz nażryjcie się czekolady.
Spójrzcie proszę na obrazek na górze po lewej. Duda-Gracz przedstawiał Polskę zaściankową w wyjątkowo prześmiewczy sposób, a jednak jest to opis, jak się okazało pełen romantyzmu i wzbogacający nas jego szczegółami, a nie ograbiający nas z poczucia godności.
A tak przy okazji - spójrzcie np tu: na reklamę czekolady. Czy autorzy takich filmów nie potrafią dostrzegać świata jako pięknego ? Czekolada jest piękna, wspaniała, tryska zdrowiem i energią. Nikt nie drwi z niej, że niszczy zęby i dla dzieci wbrew reklamom w ogóle nie powinna być stosowana. Jaki wniosek sugerują autorzy filmików ? - Wasza "wspaniała przyszłość" to nie żadna "siłaczka" z prowincji, lecz nażryjcie się czekolady.
Cóż, poznałem takie osoby, jak pani Grażyna osobiście. I to w liczbie mnogiej. Gdyby nie to, pewnie też bym nie uwierzył. Można takie osoby spotkać zwłaszcza w dużych miastach a nie na prowincji. Tam została by uznana przez lokalną społeczność za wariatkę i tyle, mało prawdopodobne by ktoś do niej przystał. Miasto natomiast pozwala lepiej szerzyć się różnej patologii. Teraz przyszedł jeszcze coraz powszechniejszy także wśród starszych osób internet, w którym - jak w wielkim śmietniku - można znaleźć wszystko, i do którego każdy może się wypróżnić.zbyszek pisze:Pani Grażyna nie oddaje prawidłowo obrazu katolickiej nauczycielki z prowincji,
A może po prostu Polska w swoim nadętym, jak balon katolicyzmie jest śmieszna? Paradoksalnie najtrudniej jest uwierzyć w rzeczywistość, jeśli nie pasuje do naszego obrazu świata.zbyszek pisze:ściema robiona z rozmysłem w celu ośmieszenia katolickiej Polski.
Te filmiki mają jedno na celu! Obrzydzanie polskiej tradycji. "Bohaterka" tych produkcji jest pokazywana w taki sposób, by budzić wstręt i obrzydzenie. Sposób jej ujęcia (kamera i obiektyw) to najczęściej 'żabia perspektywa'. Wówczas obiekt tak ujęty wydaje się szczególnie zdeformowany i obleśny.
Pytanie: dlaczego w tych paszkwilach nie ukazuje się informacja Copyright by Jerzy Urban???
Pytanie: dlaczego w tych paszkwilach nie ukazuje się informacja Copyright by Jerzy Urban???
Sugerujesz, że została zmuszona do wystąpienia czy może współpracuje "z nimi"?Arom pisze:Copyright by Jerzy Urban???
dan pisze:Sugerujesz, że została zmuszona do wystąpienia czy może współpracuje "z nimi"?Arom pisze:Copyright by Jerzy Urban???
Przypominam (choć wtedy byłem dzieckiem), że na początku lat 90. wynajął prostytutkę,
której zadaniem było uwodzenie posłów (wydał nawet książkę z opisami 'podbojów'). Mając na celu skompromitowanie przeciwników politycznych...
Ten Goebbels Stanu Wojennego byłby zdolny do każdego plugastwa.
Nie znam tej sprawy ale jeśli tak jest, to zwracam honor - są podstawy, żeby tak podejrzewać. Tylko to wciąż nie zmienia faktu, że znam osoby pokroju pani Grażyny w realnym życiu. Myślę, że nie było by sensu takiej pani wynajmować, wystarczyła by jakaś zachęta albo instruktaż, jak korzystać z dobrodziejstwa techniki.Arom pisze: Przypominam (choć wtedy byłem dzieckiem), że na początku lat 90. wynajął prostytutkę,
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:

Zaraz ktoś pewnie napisze, że stare i w ogóle suchar. Dla mnie to nowe bo nie śledzę stron z takim humorem

the formless."
the formless."
Humor polityczny:
Chirurg z Izraela mówi:
"U nas medycyna jest tak zaawansowana, ze jesteśmy w stanie obciąć facetowi jaja, przeszczepić drugiemu i juz po 6-ciu tygodniach będzie biegać w poszukiwaniu pracy".
Chirurg z Niemiec mówi na to: "Chwale bardzo za takie osiągnięcia, ale to i tak mało. U nas jesteśmy w stanie wyciąć komuś połowę mózgu, przeszczepić drugiej osobie i już po 4-ech tygodniach będzie latać w poszukiwaniu pracy".
Rosyjski chirurg włącza się: "Panowie! Niewątpliwie są to osiągnięcia, ale nie ma co ich równać z naszymi! Jesteśmy w stanie wyciąć polowe serca człowiekowi, przeszczepić drugiemu i już po 2-och tygodniach będzie biegać jak nowonarodzony w poszukiwaniu pracy".
Polski Chirurg na to: "Panowie, wasze badania i osiągnięcia są godne podziwu, ale jakaż to pomoc dla jednego człowieka? U nas w Polsce jak 5 lat temu zgarnęliśmy jednego faceta bez jaj, bez mózgu i bez serca, i zrobiliśmy z niego premiera, to teraz ... cały kraj szuka pracy
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Kto wylał kubeł pomyj na panią "Grażynę Żarko" ten wylał. Kto się śmiał ten się śmiał.
A przewidzieć kto jest podstawiony nikt nie może.
A przewidzieć kto jest podstawiony nikt nie może.
the formless."
the formless."
czym się tam przejmować, tymi komentarzami w napisach końcowych?
przecież nic się nie stało. takie wymknięcie się z "pod kontroli", co ma powiedzieć taki Frankenstein czy Kononowicz.
a poza tym te komentarze we wrocLOVe to normalna tubylcza kultura. (słowna)
przecież nic się nie stało. takie wymknięcie się z "pod kontroli", co ma powiedzieć taki Frankenstein czy Kononowicz.
a poza tym te komentarze we wrocLOVe to normalna tubylcza kultura. (słowna)
wszystkie wszystko wszystkich.
- Clamo
- moderator
jeżeli chodzi o wlasne komentarze, to nijak reaguję na filmiki typu grażyna żarko, chociaż trochę śmiechu byłodan pisze: !!!

Edit:
nie mam pytań, one obie z tej samej beczki

"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
-Oscar Levant
Dan, nie wstyd Ci, że tak łatwo dałeś się podejść? Nadęty balon katolicyzmu... Jakże łatwo jest paść ofiarą stereotypów.
A dlaczego miało by mi być wstyd? Czy obraziłem tą panią, czy wyraziłem jednoznaczne stanowisko?eN_ pisze:Dan, nie wstyd Ci,
Brałem pod uwagę różne hipotezy, w tym też tą, że to żart czy inny rodzaj oszustwa.
Podtrzymuję. To właśnie zostało zagrane. Nie zmienia to także faktu, że istnieją takie postacie na prawdę.eN_ pisze:Nadęty balon katolicyzmu...