humor forumowiczów

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: humor forumowiczów

Post autor: Kamil Kończak »

Ten problem nazywa się samotność.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Jako katoliczka ma swojego rodzaju poczucie wspólnoty, prawdziwa samotność to samodzielność poglądowa.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Wydawało mi się, że ona stara się trochę kpić z katolicyzmu.

the formless."

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

W jej wykonaniu nawet nie kpina brzmiałaby jak kpina.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Sprawia wrażenie niezrównoważonej. Może jest to jednak świadoma konkurencja dla słynnej p. Basi?
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

eN_ pisze: Może jest to jednak świadoma konkurencja dla słynnej p. Basi?

Może być coś na rzeczy.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

A ja nie za bardzo wierzę, żeby pani Grażyna potrafiła tak polemizować sama z sobą jak czyni to wstawkami do tego filmiku. Dlatego moje podejrzenie - to ściema robiona z rozmysłem w celu ośmieszenia katolickiej Polski. Pani Grażyna nie oddaje prawidłowo obrazu katolickiej nauczycielki z prowincji, a do takiej pretenduje. Zamiast opisu rzeczywistości mamy opis czyjejś (autora filmików) złośliwości w opisie Polski i nadymania złośliwych stereotypów.

Spójrzcie proszę na obrazek na górze po lewej. Duda-Gracz przedstawiał Polskę zaściankową w wyjątkowo prześmiewczy sposób, a jednak jest to opis, jak się okazało pełen romantyzmu i wzbogacający nas jego szczegółami, a nie ograbiający nas z poczucia godności.

A tak przy okazji - spójrzcie np tu: na reklamę czekolady. Czy autorzy takich filmów nie potrafią dostrzegać świata jako pięknego ? Czekolada jest piękna, wspaniała, tryska zdrowiem i energią. Nikt nie drwi z niej, że niszczy zęby i dla dzieci wbrew reklamom w ogóle nie powinna być stosowana. Jaki wniosek sugerują autorzy filmików ? - Wasza "wspaniała przyszłość" to nie żadna "siłaczka" z prowincji, lecz nażryjcie się czekolady.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

zbyszek pisze:Pani Grażyna nie oddaje prawidłowo obrazu katolickiej nauczycielki z prowincji,
Cóż, poznałem takie osoby, jak pani Grażyna osobiście. I to w liczbie mnogiej. Gdyby nie to, pewnie też bym nie uwierzył. Można takie osoby spotkać zwłaszcza w dużych miastach a nie na prowincji. Tam została by uznana przez lokalną społeczność za wariatkę i tyle, mało prawdopodobne by ktoś do niej przystał. Miasto natomiast pozwala lepiej szerzyć się różnej patologii. Teraz przyszedł jeszcze coraz powszechniejszy także wśród starszych osób internet, w którym - jak w wielkim śmietniku - można znaleźć wszystko, i do którego każdy może się wypróżnić.
zbyszek pisze:ściema robiona z rozmysłem w celu ośmieszenia katolickiej Polski.
A może po prostu Polska w swoim nadętym, jak balon katolicyzmie jest śmieszna? Paradoksalnie najtrudniej jest uwierzyć w rzeczywistość, jeśli nie pasuje do naszego obrazu świata.
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Te filmiki mają jedno na celu! Obrzydzanie polskiej tradycji. "Bohaterka" tych produkcji jest pokazywana w taki sposób, by budzić wstręt i obrzydzenie. Sposób jej ujęcia (kamera i obiektyw) to najczęściej 'żabia perspektywa'. Wówczas obiekt tak ujęty wydaje się szczególnie zdeformowany i obleśny.
Pytanie: dlaczego w tych paszkwilach nie ukazuje się informacja Copyright by Jerzy Urban???
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Arom pisze:Copyright by Jerzy Urban???
Sugerujesz, że została zmuszona do wystąpienia czy może współpracuje "z nimi"?
Arom
zaufany użytkownik

dan pisze:
Arom pisze:Copyright by Jerzy Urban???
Sugerujesz, że została zmuszona do wystąpienia czy może współpracuje "z nimi"?

Przypominam (choć wtedy byłem dzieckiem), że na początku lat 90. wynajął prostytutkę,
której zadaniem było uwodzenie posłów (wydał nawet książkę z opisami 'podbojów'). Mając na celu skompromitowanie przeciwników politycznych...
Ten Goebbels Stanu Wojennego byłby zdolny do każdego plugastwa.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Arom pisze: Przypominam (choć wtedy byłem dzieckiem), że na początku lat 90. wynajął prostytutkę,
Nie znam tej sprawy ale jeśli tak jest, to zwracam honor - są podstawy, żeby tak podejrzewać. Tylko to wciąż nie zmienia faktu, że znam osoby pokroju pani Grażyny w realnym życiu. Myślę, że nie było by sensu takiej pani wynajmować, wystarczyła by jakaś zachęta albo instruktaż, jak korzystać z dobrodziejstwa techniki.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Obrazek

Zaraz ktoś pewnie napisze, że stare i w ogóle suchar. Dla mnie to nowe bo nie śledzę stron z takim humorem :)

the formless."

Arom
zaufany użytkownik

Humor polityczny:
Chirurg z Izraela mówi:
"U nas medycyna jest tak zaawansowana, ze jesteśmy w stanie obciąć facetowi jaja, przeszczepić drugiemu i juz po 6-ciu tygodniach będzie biegać w poszukiwaniu pracy".
Chirurg z Niemiec mówi na to: "Chwale bardzo za takie osiągnięcia, ale to i tak mało. U nas jesteśmy w stanie wyciąć komuś połowę mózgu, przeszczepić drugiej osobie i już po 4-ech tygodniach będzie latać w poszukiwaniu pracy".
Rosyjski chirurg włącza się: "Panowie! Niewątpliwie są to osiągnięcia, ale nie ma co ich równać z naszymi! Jesteśmy w stanie wyciąć polowe serca człowiekowi, przeszczepić drugiemu i już po 2-och tygodniach będzie biegać jak nowonarodzony w poszukiwaniu pracy".
Polski Chirurg na to: "Panowie, wasze badania i osiągnięcia są godne podziwu, ale jakaż to pomoc dla jednego człowieka? U nas w Polsce jak 5 lat temu zgarnęliśmy jednego faceta bez jaj, bez mózgu i bez serca, i zrobiliśmy z niego premiera, to teraz ... cały kraj szuka pracy
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

!!!
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Kto wylał kubeł pomyj na panią "Grażynę Żarko" ten wylał. Kto się śmiał ten się śmiał.
A przewidzieć kto jest podstawiony nikt nie może.

the formless."

Awatar użytkownika
dwukiwat
bywalec

Post autor: dwukiwat »

czym się tam przejmować, tymi komentarzami w napisach końcowych?

przecież nic się nie stało. takie wymknięcie się z "pod kontroli", co ma powiedzieć taki Frankenstein czy Kononowicz.
a poza tym te komentarze we wrocLOVe to normalna tubylcza kultura. (słowna)
wszystkie wszystko wszystkich.
Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Post autor: Clamo »

dan pisze: !!!
jeżeli chodzi o wlasne komentarze, to nijak reaguję na filmiki typu grażyna żarko, chociaż trochę śmiechu było :mrgreen:. Akcja dobra, ale muszę przyznać, że o ile mogłem uwierzyć w to, że ktoś ma tak pokręcone we łbie żeby takim być, to zapalała mi się czerwona lampka przy opowieściach ze szkoły. No i ta kamera - nikt nie nakręca siebie w niekorzystnym świetle - nawet, gdy nie umie obsługiwać się kamerą/aparatem. Ciekaw za to jestem jak było z konfrontacja pani Baśka (barbara kwarc) - grazyna zarko, gdzie jedna oblala druga woda. Chyba tez ustawione.

Edit:
nie mam pytań, one obie z tej samej beczki ;)

"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Dan, nie wstyd Ci, że tak łatwo dałeś się podejść? Nadęty balon katolicyzmu... Jakże łatwo jest paść ofiarą stereotypów.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

eN_ pisze:Dan, nie wstyd Ci,
A dlaczego miało by mi być wstyd? Czy obraziłem tą panią, czy wyraziłem jednoznaczne stanowisko?
Brałem pod uwagę różne hipotezy, w tym też tą, że to żart czy inny rodzaj oszustwa.
eN_ pisze:Nadęty balon katolicyzmu...
Podtrzymuję. To właśnie zostało zagrane. Nie zmienia to także faktu, że istnieją takie postacie na prawdę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”