Można posłuchać o pysznej "pańdze"moi pisze:Dobry jest też program "Wiem, co jem". Emitowany jest chyba na TVN Style. Ale poszczególne odcinki można obejrzeć w necie.
http://vod.onet.pl/wiem-co-jem,6095,serial.html
Pozdrawiam.m.

Moderator: moderatorzy
Można posłuchać o pysznej "pańdze"moi pisze:Dobry jest też program "Wiem, co jem". Emitowany jest chyba na TVN Style. Ale poszczególne odcinki można obejrzeć w necie.
http://vod.onet.pl/wiem-co-jem,6095,serial.html
Pozdrawiam.m.
Jak najbardziej prawda!redaktor pisze:Podobno należy je jeść jak najrzadziej, nawet te z kurczaków i indyków; z uwagi na konserwanty E 249, E 250 i E 251 - azotyny- które mogą w żołądku z witaminą C ( np. gdy popijemy wędliny sokiem ) utworzyć rakotwórcze nitrozoaminy .
Na ile to jest prawda ??.
To też wyjście:) i najlepiej mięsko też kupować od zaufanego gospodarza-no ale wiadomo, nie każdy tak może.mei pisze:Jak się z nimi dobrze dogadujesz, to spróbuj. Tak sobie myślę, że jedzenie wytworzone w małym gospodarstwie nie jest tak sztuczne jak w marketach.