Dieta dukana, ketrel i solian
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Dieta dukana, ketrel i solian
Witam serdecznie
Mam pytanie, bo biorę ketrel 200 mg i solian 600 mg przytylem 30 kg
i chcialem sie dowiedziec jak to jest z Dieta dukana
Jest to dieta wysokobialkowa, i chcialem zapytac czy mimo brania lekarstw dieta taka bedzie skuteczna
czy ktos biorac leki byl na jakiejs diecie i z jakimi wynikami, czy dieta dziala jak powinna czy jednak
leki powoduja ze sie i tak tyje
Prosze o wypowiadzi.
Mam pytanie, bo biorę ketrel 200 mg i solian 600 mg przytylem 30 kg
i chcialem sie dowiedziec jak to jest z Dieta dukana
Jest to dieta wysokobialkowa, i chcialem zapytac czy mimo brania lekarstw dieta taka bedzie skuteczna
czy ktos biorac leki byl na jakiejs diecie i z jakimi wynikami, czy dieta dziala jak powinna czy jednak
leki powoduja ze sie i tak tyje
Prosze o wypowiadzi.
Re: Dieta dukana, ketrel i solian
.
Ostatnio zmieniony czw lut 13, 2014 2:05 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Generalnie najlepsza dieta to jeść ile wlezie i dużo się ruszać
Może spróbuj diety grupy krwi.Generalnie nie ma uniwersalnej diety.Taką może jedynie opracować indywidualnie opracować dietetyk,wziąść pod uwagę wszystkie elementy Twojego życia m.in. leki i co za tym idzie gorszy metabolizm.Bardzo ważne też aby nie obżerać się na noc.Jeśli nie pracujesz na zmiany to po 20 najlepiej nie jeść.Organizm w nocy potrzebuje odpoczynku.

Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 5791432
Ja byłam na diecie Dukana.
Schudłam 4 kg w tydzień
Moja mama na tej samej diecie schudła 16kg! I czuje sie super
Tylko trzeba przestrzegać reguł, bo znowu się przytyje
Ale mi motywacji zabrakło, żeby się diecić dalej
Schudnąć chcę, owszem, kupiłam sobie rolki, mam rower treningowy i z mężem wybieram się na siłownię
Choć powiem Wam, że ćwicząc, bez żadnej diety chudłam kilogram dziennie.
A teraz znów mi waga stoi w miejscu, bo nic nie robię
Nie mam siły ;(
Schudłam 4 kg w tydzień

Moja mama na tej samej diecie schudła 16kg! I czuje sie super

Tylko trzeba przestrzegać reguł, bo znowu się przytyje

Ale mi motywacji zabrakło, żeby się diecić dalej

Schudnąć chcę, owszem, kupiłam sobie rolki, mam rower treningowy i z mężem wybieram się na siłownię

Choć powiem Wam, że ćwicząc, bez żadnej diety chudłam kilogram dziennie.
A teraz znów mi waga stoi w miejscu, bo nic nie robię

Nie mam siły ;(
-
- zarejestrowany użytkownik
Dieta Dukana jest bardzo skuteczna i niebezpieczna.
Skuteczna, bo siostra schudła 35kg jeszcze przed pojawieniem się choroby i braniem leków. Ja i nasza mama również korzystałyśmy z tej diety i również schudłyśmy, każda po ok 15kg.
Niebezpieczna, bo po 1/ niebezpieczna dla ciała, narządów wewnętrznych itd, po 2/ tak skuteczne chudnięcie może powodować pewną 'obsesję' jeżeli choć trochę się przytyje.
Dieta trwała rok. Pytanie co potem? W Dukanie dochodzi się do takiego punktu diety, że 2 lub 3 razy w tygodniu na jeden posiłek możesz zjeść cokolwiek chcesz. No i tu raczej się pojawia problem
Jak się powstrzymać jak się zaczęło jeść swoje ukochane hamburgery?
Poza tym nawet trzymając się tej reguły na początku wcale nie było tak, że nie przybierałam na wadze. Wystarczyło mi zjeść normalny posiłek, na drugi dzień się ważę i kilo więcej. Wiem, że ten kilogram to wcale jeszcze nie dodatkowa tkanka tłuszczowa, tylko akurat może organizm przetrzymał więcej wody itd. Ale psychicznie było to bardzo obciążające dla mnie, dla siostry i mamy tak samo.
Krótko mówiąc: na Dukanie super się chudnie, bardzo skutecznie, ale co potem? Do końca życia raczej nikt nie wytrzyma na jedzeniu tylko chudego gotowanego mięsa...
Skuteczna, bo siostra schudła 35kg jeszcze przed pojawieniem się choroby i braniem leków. Ja i nasza mama również korzystałyśmy z tej diety i również schudłyśmy, każda po ok 15kg.
Niebezpieczna, bo po 1/ niebezpieczna dla ciała, narządów wewnętrznych itd, po 2/ tak skuteczne chudnięcie może powodować pewną 'obsesję' jeżeli choć trochę się przytyje.
Dieta trwała rok. Pytanie co potem? W Dukanie dochodzi się do takiego punktu diety, że 2 lub 3 razy w tygodniu na jeden posiłek możesz zjeść cokolwiek chcesz. No i tu raczej się pojawia problem

Krótko mówiąc: na Dukanie super się chudnie, bardzo skutecznie, ale co potem? Do końca życia raczej nikt nie wytrzyma na jedzeniu tylko chudego gotowanego mięsa...
Dukan jest skuteczny owszem ale ja sobie rozwaliłam na nim nerki np.
Ketoza totalna! zakwasiłam organizm....
Ketoza totalna! zakwasiłam organizm....
Od piekła I nieba oddziela nad tylko życie-najkrótsza rzecz na świecie. .