Transseksualizm

Tu znajdują się inne popularne tematy nie związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: Transseksualizm

Post autor: miś wesołek »

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:schizofrenia to raczej w skrócie efekt budowania tożsamości na fantazjach. To nie była moja teoria ale drobna refleksja.
Ty wiesz co? To wcale nie takie głupie...
mei pisze:Bardziej o pustkę.
To już nic nie rozumiem. Pisałaś, że o wypełnienie. Z tym bym się zgodził. Też byłem swego czasu (ale to już było dawno) wypełniony różnymi treściami, którymi normalnie wypełniony nie jestem. Wypełniony w takim stopniu, że aż mnie wszystko bolało głowa, brzuch, a nawet zewnętrze ciała. Chyba, że (bo zauważyłem, że się śmiałaś z tego wypełnienia, a więc może faktycznie masz na myśli pustkę) piszesz o rodzaju tego wypełnienia, w sposób który zakładałby możliwość morelnej oceny owego wypełnienia. To rzeczywiście wtedy można napisać, że pustka. Ba, można pójść dalej, podejść bardziej naukowo i empirycznie udowodnić porównując te treści wewnętrzne, czyli sądy na temat rzeczywistości z rzeczywistością. Mogłoby się okazać, że faktycznie niewiele tego wypełnienia.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Przegłosowany - Twoja dywagacja jest porażająca :) Wiesz o co chodzi ale palisz głupa :) No wypełnia się pustkę. Wielu ludzi ucieka w zabawę, w alkohol, hedonizm aby wypełnić tą duchową pustkę jaką w sobie mają. To trzęsienie tyłkami przed konfrontacją z własnymi problemami. To zapominanie.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony pt sie 03, 2012 10:52 am przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:To trzęsienie tyłkami przed konfrontacją z własnymi problemami. To zapominanie.
Dobrze Tato. :)
mei pisze:Brzmi jak zgrabnie spreparowana drwina. Powinnam się chyba obrazić, ale nie chce mi się.
NIE, żadna drwina (a za zgrabnie spreparowana dziękuję :*)! Stoi jak wół, stodoła i czarno na białym tylko trzeba chcieć się wczytać, a nie automatycznie obrażać na to, co miałem rzekomo w głowie pisząc.
Nie idę spać.
Ostatnio zmieniony pt cze 01, 2012 12:35 am przez miś wesołek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

A jaka jest różnica między tożsamością a życiem w tym kontekście? :)

Schizofrenia to po prostu życie w dwóch światach jednocześnie.

the formless."

Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:A jaka jest różnica między tożsamością a życiem w tym kontekście? :)
Pytanie do mnie? W jakim kontekście? Psychozy? Nie wiem. Nie spodziewałem się takiego pytania. Muszę oprzeć brodę na dłoni lub czoło na palcach i podumać... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Pytanie było skierowane do Mei :)

the formless."

Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Widzisz, się znowu zakręciłem, że to o mnie chodzi. Eh..
Ale nie udawajcie, że nie rozumiecie o co mi chodzi, co napisałem wcześniej, to długie. Eh...

Jednak idę spać. Dobranoc.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:A przeczytałaś dobrze moją wypowiedź? Pisałem o hedonistycznym życiu w poprzednich wcieleniach. Nie było to też stwierdzenie ale pytanie do Moi.
To, że ktoś źle postępowała w poprzednim wcieleniu nie oznacza, że w tym musi być też zły i postępować źle. Nauczyciele buddyjscy mówią, że homoseksualizm jest faktycznie czymś w rodzaju zagubienia, ale nie odrzucają osób homoseksualnych i pozwalają im praktykować buddyzm, bez naciskania na zmianę orientacji seksualnej.
SięSzłoSkrajemDrogi pisze::) Psychoza efektem hedonizmu?
Oczywiście, że psychoza może być efektem hedonizmu. Znam osoby, które imprezowały non stop, nadużywały środków odurzających i w efekcie popadły w psychozę.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony pt sie 03, 2012 10:52 am przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

mei pisze:
SięSzłoSkrajemDrogi pisze:A jaka jest różnica między tożsamością a życiem w tym kontekście? :)
Tożsamość rozumiem jako osobowość, być może się mylę.
Też nie czaję tego rozróżnienia w tym kontekście
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony pt sie 03, 2012 10:53 am przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

moi pisze:
To, że ktoś źle postępowała w poprzednim wcieleniu nie oznacza, że w tym musi być też zły i postępować źle. Nauczyciele buddyjscy mówią, że homoseksualizm jest faktycznie czymś w rodzaju zagubienia, ale nie odrzucają osób homoseksualnych i pozwalają im praktykować buddyzm, bez naciskania na zmianę orientacji seksualnej.

Oczywiście, że psychoza może być efektem hedonizmu. Znam osoby, które imprezowały non stop, nadużywały środków odurzających i w efekcie popadły w psychozę.

Pozdrawiam.m.

Moźe doczekam kiedyś takiego dnia kiedy Moi będzie potrafiła czytać ze zrozumieniem :) A czy ja gdziekolwiek zabraniam homoseksualistom praktykować buddyzm? Czy odbierem im godność i człowieczeństwo? Piszę, że dla mnie to jest zaburzenie. Nie powinno się też takim ludziom przyznawać opieki nad dziećmi. I gdzie pisałem o nacisku w kierunku zmiany orientacji?
Często zniekształcasz czyjeś zdanie aby dać sobie pretekst to wygłoszenia własnych poglądów. Możesz to przecież zrobić bez cytowania moich przemyśleń prawda? Wtedy nie będę miał odczucia, że przekręcasz moje słowa.

Co do schizofrenii i hedonizmu. Sam hedonizm nie prowadzi do schizofrenii. To kompulsywne uzależnienie od używek może to niej doprowadzić. Naciągasz pojęcia.

Po drugie psychoza nie równa się schizofrenii.

the formless."

piotr 84
bywalec

Post autor: piotr 84 »

Kamil R J pisze:Po drugie psychoza nie równa się schizofrenii.
Tak ale schizofrenia psychozie już tak :lol:
Awatar użytkownika
sophie
zaufany użytkownik

Post autor: sophie »

Na oddziale, na ktorym teraz jestem jest kobieta majaca schizofrenia, ktora twierdzi ze jest mezczyzna.
Mowi, ze po 40 zrobi sobie operacje i bedzie facetem.
:icon-mrgreen: :: https://mojelinki.pl - Kreator stron ::::: https://schizo.pl - Forum Schizofrenia :: :icon-mrgreen: https://randki.cc - Randki
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

[Dr Joseph] Berger, który świadczy usługi psychiatryczne w Toronto, znany ekspert w dziedzinie chorób psychicznych, stwierdził, że ludzie, którzy identyfikują się jako „transseksualiści” są z punktu widzenia psychicznego po prostu osobami nieszczęśliwymi. Mają oni psychozę, której nie można leczyć za pomocą terapii hormonalnej i chirurgii.
http://www.pch24.pl/dr-joseph-berger--z ... 647,i.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „tematy dowolne”