szatan się mną bawi

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
fheng
zaufany użytkownik

Re: szatan się mną bawi

Post autor: fheng »

Kleopatra pisze:Nie masz czego współczuć :) Przed Bogiem nie trzeba się chować. Bóg jest najlepszym obrońcą. A niewiara ludzi nie zmienia faktu, że Bóg i szatan istnieją. Dla mnie to fakt.

Znasz "Warownym grodem"? :)
Dla mnie faktem jest, że nic nie ma;) i co teraz? :twisted:
Od piekła I nieba oddziela nad tylko życie-najkrótsza rzecz na świecie. .
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Dla mnie faktem jest, że prawda sama się okaże :D
Po co to przedwcześnie ustalać?
wizjoner
bywalec

Post autor: wizjoner »

Bywa że ludzie sprzedawają dusze Diabłu.....biorą udział w czarnych mszach....możliwe że urodziłaś się z takiego związku i Szatan upomina się o twoją duszę i nie daje tobie spokoju chce żebyś mu się oddała....?
cezary123
zaufany użytkownik

Bajki!
Schizofreniczny szatan znika wraz z powrotem trzeźwej świadomości, kiedy mija psychoza. A jak nie to go lekami :)
A tego od czarnych mszy może satanistom wybić z głowy starcie z prawdziwym, ciężkim ale odpowiedzialnym życiem.
wizjoner
bywalec

MAdzialena pisze:Podrzuca mną jak szklaną kuleczką, bawi się mną jak lalceczką... Niszczy mnie od środka, kawałek po kawałku. Obraża mnie i poniża. Tak tak tak! Nie mówcie, że to choroba, wielka pani Schizofrenia. Szatan istnieje, jestem tego pewna!
A dokładniej co ten Szatan robi z twoją głową?..........u mnie np: powoduje że odnajduję siebie w różnych miejscach do których nie miałem zamiaru pójść....albo rozmawiam z różnymi ludżmi co do których nie pamiętam żeby z nimi woogóle rozmawiał albo odbiera mi słuch lub mowę, czasami odbiera mi wzrok nieraz mówi mi co mam robić powoduje luki w pamięci.itp
pogrzebany żywcem
bywalec

Post autor: pogrzebany żywcem »

Diabła nie ma, są tylko źli ludzie.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

A opętania?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
pogrzebany żywcem
bywalec

Post autor: pogrzebany żywcem »

Czyli co? Opętania się leczy.
wizjoner
bywalec

MAdzialena pisze:Podrzuca mną jak szklaną kuleczką, bawi się mną jak lalceczką... Niszczy mnie od środka, kawałek po kawałku. Obraża mnie i poniża. Tak tak tak! Nie mówcie, że to choroba, wielka pani Schizofrenia. Szatan istnieje, jestem tego pewna!
Co to znaczy że Szatan się tobą bawi ?..i niszczy cię od środka?...to jest powiedziane zbyt ogólnie
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Niektóre opętania leczy się modlitwą.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
cezary123
zaufany użytkownik

Szczególnie opętania ateistów :lol:
Kto zawsze wybiera dobro i stroni od nienawiści i zła, może liczyć na łaskę tylko zwykłej psychozy, poddającej się leczeniu, a opętanie nigdy go nie złapie, czymkolwiek ono się wydaje.
Awatar użytkownika
Faur
zaufany użytkownik

Post autor: Faur »

Łaskę? Rozumiem, że choroba jest darem? Ja nie stroniłem od nienawiści i nic mnie nie opętało.
Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej.

Grzegorz Ciechowski
cezary123
zaufany użytkownik

Mówimy o osobach już i tak chorych.
A widziałeś osobiście ludzi którzy są opętani? Twoja nienawiść najgorsza nie jest nawet ułamkiem tego na co sobie oni pozwolili i doprowadzili siebie do takiego stanu.
Niektórzy ludzie w różnych sytuacjach uciekają w obłęd, ale zgoda na zło nie jest czymś w rodzaju "zgody na obłęd".
W porównaniu ze zgodą na zło psychoza poddająca się leczeniu neuroleptykami byłaby dla nich łaską.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Lepsze opętanie od psychozy. Szybciej się to leczy.
Awatar użytkownika
Faur
zaufany użytkownik

Post autor: Faur »

Mówimy o osobach już i tak chorych.
Słowo łaska nie był zbyt trafne w tym przypadku. Nie zasłużyłem na dar choroby, ale to chyba nie o to chodzi.
A widziałeś osobiście ludzi którzy są opętani?
Nie.
Twoja nienawiść najgorsza nie jest nawet ułamkiem tego na co sobie oni pozwolili i doprowadzili siebie do takiego stanu.
Skąd wzięło się przypuszczenie, że nienawiść jest przyczyną choroby psychicznej o nieznanej dotąd etiologii? Ludzie, którzy są opętani nawet nie dopuścili się czynów o których mówią. To są urojenia grzeszności lub winy powiązane z urojeniami wielkościowymi. Był przypadek pacjenta twierdzącego, że zabił miliony żydów, choć urodził się po 1945. A słynna Anneliese Michel, co takiego złego w życiu zrobiła, że została opętana? Nie wiadomo mi także o opętaniach ateistów czy buddystów. Także samo opętanie jest czymś w rodzaju choroby kulturowej na zasadzie kto wierzy ten widzi lub kto chociaż zna postać Chrystusa czy chrześcijańskiego wyobrażenia zła.
Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej.

Grzegorz Ciechowski
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Odpowiedź znajdziesz w reinakrnacji. Widocznie otworzyła mu się karma i poprzypomniał sobie niektóre rzeczy z poprzednich wcieleń.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Ludzie opętani wykazują niekiedy różne paranormalne zdolności typu mówienie obcym głosem.

Ciekawe jak to się prezentuje na tomografii.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

To nie musi być "obcy głos " ale ich własny z poprzednich wcieleń.

the formless."

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Przepięcie pomiędzy inkarnacjami to tylko jedna z teorii mogących wyjaśnić fenomen opętań.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Opętania to programy, które się w nas uruchamiają. To fragmentaryczne przecieki z Akaszy, z naszej karmy. Dlatego wszelkie praktyki typu hipnoza są bardzo szkodliwe. Oczywiście mogą być też inne złe energie - duchy. Przyczyn tak na prawdę może być kilka. Tak jak schizofrenia nie ma jednej przyczyny ale skutek podobny.

the formless."

ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”