Wyszukiwarka leków refundowanych.
Moderator: moderatorzy
Wyszukiwarka leków refundowanych.
Ze strony http://webhosting.pl/Darmowa.Internetow ... juz.dziala dowiedziałem się o nowej, użytecznej dla nas wyszukiwarce leków refundowanych:
http://www.mojarecepta.pl/
http://www.mojarecepta.pl/
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: Wyszukiwarka leków refundowanych.
dobra ta wyszukiwarka
swoją drogą mam mały problem z lekarzem,jak wiadomo rispolept consta jest refundowany,ostatnio moja pani doktor powiedziała że będę płacił 100% ponieważ jak to powiedziała że jest refundowany ale w określonym przypadku,chce koniecznie żebym przeszedł na leki,ale ja odmawiam i mówie że tabletek nie będę przyjmował i pytanie do Was,czy ma prawo odmówić mi wypisania recepty leku który jest refundowany(consta) jeśli ja innego leku przyjmować nie chce?

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
No, niestety, to do lekarza należy decyzja, jakie leki przepisać. Ale -moim zdaniem- powinien robić to w porozumieniu z pacjentem. Przecież ktoś może obawiać się przytycia, czy innych skutków ubocznych i z tego powodu przerwać farmakoterapię.
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że mój lekarz na siłę zapisuje mi jakieś leki.
Może warto pomyśleć nad zmianą lekarza?
Albo dowiedzieć się dokładniej, dlaczego lekarka chcę CI zmienić leki? Czy obecny lek nie likwiduje jej zdaniem Twoich objawów? Warto być szczerym z lekarzem i wymagać tego samego od lekarza.
Pozdrawiam.m.
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że mój lekarz na siłę zapisuje mi jakieś leki.
Może warto pomyśleć nad zmianą lekarza?
Albo dowiedzieć się dokładniej, dlaczego lekarka chcę CI zmienić leki? Czy obecny lek nie likwiduje jej zdaniem Twoich objawów? Warto być szczerym z lekarzem i wymagać tego samego od lekarza.
Pozdrawiam.m.
- wowo
- zaufany użytkownik
fajnie że ktoś odpisał ,dzięki moi,musze Tobie powiedzieć że na tym leku czuje się naprawde bardzo dobrze,mało tego składam CV i szukam pracy o czym mój lekarz wie,nie mam żadnych objawów choroby i tak dobrze nie pamiętam kiedy funkcjonowałem,chyba tylko przed chorobą,wspomniałaś o zmianie lekarza,
nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy zajmuje to dużo formalności?
ale jeśli zajdzie taka potrzeba to chyba zmienie bo ten lekarz nie chce ze mną współpracować i działa na moją szkode.
nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy zajmuje to dużo formalności?
ale jeśli zajdzie taka potrzeba to chyba zmienie bo ten lekarz nie chce ze mną współpracować i działa na moją szkode.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Zmiana lekarza nie zajmuje dużo czasu. Po prostu zapisujesz się na wizytę do kogoś innego i już. Problemem jest tylko wyciągnięcie dokumentacji medycznej od poprzedniego lekarza. Nie każdy lekarz chętnie to robi i nawet nie wiem, czy ma taki obowiązek. Ale to nie komplikuje sprawy. Po prostu będziesz musiał jeszcze raz opowiedzieć o sobie nowemu lekarzowi, zdobyć jego zaufanie, itd.
Twój obecny lekarz nie musi wiedzieć, że poszedłeś do innego lekarza. Spróbuj, po prostu zapisz się do kogoś na wizytę i zobacz, czy nowy lekarz Ci pasuje. A potem ewentualnie zadecyduj i zastanawiaj się, czy warto walczyć o dokumentację medyczną.
Nowemu lekarzowi powiedz prawdę, że leczyłeś się, ale Twój lekarz prowadzący postanowił zmienić Ci leki, na co Ty się nie zgadzasz, bo dobrze funkcjonujesz na tym leku. Myślę, że warto być szczerym, jeżeli zależy Ci na tym, bo pozostać na obecnym leku.
Pozdrawiam.m.
Twój obecny lekarz nie musi wiedzieć, że poszedłeś do innego lekarza. Spróbuj, po prostu zapisz się do kogoś na wizytę i zobacz, czy nowy lekarz Ci pasuje. A potem ewentualnie zadecyduj i zastanawiaj się, czy warto walczyć o dokumentację medyczną.
Nowemu lekarzowi powiedz prawdę, że leczyłeś się, ale Twój lekarz prowadzący postanowił zmienić Ci leki, na co Ty się nie zgadzasz, bo dobrze funkcjonujesz na tym leku. Myślę, że warto być szczerym, jeżeli zależy Ci na tym, bo pozostać na obecnym leku.
Pozdrawiam.m.
- wowo
- zaufany użytkownik
dzięki moi,
i tak zrobie,już znalazłem poradnie i w przyszłym tygodniu umówie się na wizyte
i tak zrobie,już znalazłem poradnie i w przyszłym tygodniu umówie się na wizyte

- moi
- moderator
- Kontakt:
Powodzenia! 
Warto szukać dobrego lekarza. Jeśli ten Ci nie będzie odpowiadał, to szukaj aż do skutku. Mnie poszukiwania dobrego lekarza zajęło parę lat (z przerwami na nieleczenie), ale w końcu udało się. Tobie też tego życzę!
Pozdrawiam.m.

Warto szukać dobrego lekarza. Jeśli ten Ci nie będzie odpowiadał, to szukaj aż do skutku. Mnie poszukiwania dobrego lekarza zajęło parę lat (z przerwami na nieleczenie), ale w końcu udało się. Tobie też tego życzę!
Pozdrawiam.m.
- lea
- zaufany użytkownik
Rispolept consta nie jest przepisywany pacjentom, którzy regularnie biorą leki, a więc współpracują z lekarzem, jedyne co możesz zrobić to niestety, ale kłamać lekarzowi, że nie będziesz brał leków albo, że nie przyjmujesz ich regularnie, tak wiem to absurd, ale tak jest. A z tego co piszesz mogę wywnioskować, że bierzesz regularnie leki i współpracujesz z lekarzem, to że dobrze się czujesz na tym leku nie wystarczy abyś mógł dalej przyjmować constę, więc lekarz w razie kontroli będzie musiał zapłacić karę za wszystkie wypisane Tobie bez uzasadnienia leki. Też musiałam zmienić przez to lek z consty na rispolept w tabletkach, jednak na tabletkach czuję się tak samo dobrze jak na zastrzykach. Twój lekarz boi się po prostu kary, która może być na niego nałożona.
pozdrawiam
pozdrawiam
.,.,
Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2012 7:16 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
- wowo
- zaufany użytkownik
dokładnie tak mówie że nie będę przyjmował tabletek,swoją drogą to lekarz ma długopis i powinien zanotować to wszystko i na tej podstawie wypisywać mi lek,lea pisze:Rispolept consta nie jest przepisywany pacjentom, którzy regularnie biorą leki, a więc współpracują z lekarzem, jedyne co możesz zrobić to niestety, ale kłamać lekarzowi, że nie będziesz brał leków albo, że nie przyjmujesz ich regularnie, tak wiem to absurd, ale tak jest. A z tego co piszesz mogę wywnioskować, że bierzesz regularnie leki i współpracujesz z lekarzem, to że dobrze się czujesz na tym leku nie wystarczy abyś mógł dalej przyjmować constę, więc lekarz w razie kontroli będzie musiał zapłacić karę za wszystkie wypisane Tobie bez uzasadnienia leki. Też musiałam zmienić przez to lek z consty na rispolept w tabletkach, jednak na tabletkach czuję się tak samo dobrze jak na zastrzykach. Twój lekarz boi się po prostu kary, która może być na niego nałożona.
pozdrawiam
jak byłem w szpitalu to na wypisie mam zanotowane że odmawiam przyjmowania tabletek i taką adnotacje moge w każdej chwili podpisać,
ale tam lekarze ze mną rozmawiali i razem podejmowaliśmy decyzje,oczywiście poszli mi na ręke tak jak chciałem,
swoją drogą to jakaś paranoja żebym ja kosztem własnego zdrowia nie mógł przyjmować leku który dla mnie jest najbardziej skuteczny a jest refundowany,
przyjmowałem rispolept w tabletkach i to nie to samo,jest duże otępienie
swoją drogą i tak zmieniam lekarza ponieważ ten ze mną nie rozmawia i nie podejmujemy wspólnie decyzji.
- lea
- zaufany użytkownik
W takim razie będzie lepiej jak zmienisz lekarza i mu pokażesz swój wypis ze szpitala, na którym jest napisane, że nie przyjmujesz regularnie leków. Poza tym powiedz mu, że jak Ci nie przepisze consty, to nie będziesz brał wcale leków, powinno zadziałać
pozdrawiam

pozdrawiam
- wowo
- zaufany użytkownik
zmiana lekarza to był strzał w dziesiątke