Wasze spostrzeżenia dotyczące clopixolu
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Wasze spostrzeżenia dotyczące clopixolu
Witam
Biore od 5 dni clopixol 10 mg. Musze przyznać że mimo że jest to stary lek to ja jednak czuje się na nim lepiej niż po niejednych atypowych. Jest ok. A jak to jest u was?? Ja z nieprzyjemnych doznań zauważyłem lekkie drętwienie nóg, ale biore akineton i mi przechodzi.
Biore od 5 dni clopixol 10 mg. Musze przyznać że mimo że jest to stary lek to ja jednak czuje się na nim lepiej niż po niejednych atypowych. Jest ok. A jak to jest u was?? Ja z nieprzyjemnych doznań zauważyłem lekkie drętwienie nóg, ale biore akineton i mi przechodzi.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Wasze spostrzeżenia dotyczące clopixolu
Clopixol wyciągnął mnie z pierwszej, bardzo ostrej, psychozy. Dobrze wspominam ten lek. Brałam go w formie zastrzyków. Uważam, że gdybym nie zrezygnowała wtedy z leków, nie miałabym dziś nawrotów.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Tak clopixol to bardzo dobry lek,stary ale dobry.Niektórzy lepiej reagują na leki starej generacji. Ja tez lepiej się czuje po starych lekach niż po atypowych
Pozdrawiam Serdecznie.

Pozdrawiam Serdecznie.
-
- zaufany użytkownik
cześć coty,
zgadzam się z tobą. Ja też o wiele lepiej czuje się na starszych lekach. Kiedyś jedna z lekarek która mnie leczyła powiedziała mi że to zależy od profilu receptorowego w mózgu. I dlatego na jednych lepiej działają klasyczne a na innych atypowe. Pozatym chwali się tak głośno że atypowe nie powodują np. tycia. A okazuje się że często właśnie atypowe a nie klasyczne, powodują mega tycie.
zgadzam się z tobą. Ja też o wiele lepiej czuje się na starszych lekach. Kiedyś jedna z lekarek która mnie leczyła powiedziała mi że to zależy od profilu receptorowego w mózgu. I dlatego na jednych lepiej działają klasyczne a na innych atypowe. Pozatym chwali się tak głośno że atypowe nie powodują np. tycia. A okazuje się że często właśnie atypowe a nie klasyczne, powodują mega tycie.
Tak Tomsoul,jest w tym dużo prawdy.Leki przeciwpsychotyczne generalnie sprzyjają tyciu a atypowe bardziej niż klasyczne.Klasyczne mniej ze względu na ograniczony profil receptorowy na który działają,ale za to atypowe leki mają inne zalety których nie posiadają leki starej generacji np.lepiej działają na funkcje poznawcze, objawy negatywne, objawy afektywne i nie dają tak silnych objawów pozapiramidowych.tomsoul pisze: Pozatym chwali się tak głośno że atypowe nie powodują np. tycia. A okazuje się że często właśnie atypowe a nie klasyczne, powodują mega tycie.
Ale najważniejsze jest to że czujesz się dobrze po clopixolu i tak Trzymać

Pozdrawiam Serdecznie.
Witam, brałem clopixol depot w iniekcji co 2 tygodnie przez około 1,5 roku, dawki już nie pamiętam, były to 2 ampułki. Dodatkowo brałem haloperidol rano i wieczór. Skutkiem ubocznym były objawy pozaparamidowe tzw. parkinsonizm, brałem na to prinidol, ale niestety mi nie pomagał. Psychotropy starej generacji nie powodowały u mnie tycia a odkąd biorę Klozapol stanowi to dla mnie ogromny problem. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....

Ostatnio zmieniony pn cze 19, 2017 12:53 am przez _Piotr_, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Przydałoby się aby ktoś dokładnie opisał zalety i wady tego leku. Na przykład czy działa aktywizująco, czy jesteś spowolniony i ospały? Jakie są odczucia po nim do ludzi i jak postrzegasz po nim świat? I skutki negatywne: typu, tycie, spuchnięte nogi, brak snu itp.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Chciałabym się podzielić moją obserwacją.
Leczę się zastrzykami o przedłużonym działaniu już kilka lat. Czuję, że ten lek jest odkładany w organizmie, zbiera się, a nie wydala. Im dłuższe leczenie tym większe prawdopodobieństwo nagłej śmierci (tak mi się wydaje). Oprócz tego nachodzą mnie depresje - takie coś, że nie jestem zdolna do jakiegokolwiek działania. Nachodzą mnie też myśli, ochoty i chęci do samobójstwa. Radzę sobie z tym modlitwą i ziołami np. dereń i kalina, które koją nerwy.Tych ziół też nie powinno się przedawkowywać.
Co o tym sądzicie?
Leczę się zastrzykami o przedłużonym działaniu już kilka lat. Czuję, że ten lek jest odkładany w organizmie, zbiera się, a nie wydala. Im dłuższe leczenie tym większe prawdopodobieństwo nagłej śmierci (tak mi się wydaje). Oprócz tego nachodzą mnie depresje - takie coś, że nie jestem zdolna do jakiegokolwiek działania. Nachodzą mnie też myśli, ochoty i chęci do samobójstwa. Radzę sobie z tym modlitwą i ziołami np. dereń i kalina, które koją nerwy.Tych ziół też nie powinno się przedawkowywać.
Co o tym sądzicie?
- seebek
- zaufany użytkownik
Clipixol może powodować apatię i depresję u niektórych osób, wystarczy poczytać ulotkę
http://leki-informacje.pl/lek/ulotka/240,clopixol.html
może zmiana leku na inny w formie tabletkowej da lepsze rezultaty.
http://leki-informacje.pl/lek/ulotka/240,clopixol.html
może zmiana leku na inny w formie tabletkowej da lepsze rezultaty.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
-
- bywalec
- Status: Obalacz światopoglądów.
Jedno wielkie g*wno - tak jak cała reszta psychiatrycznych trucizn!!!tomsoul pisze:Wasze spostrzeżenia dotyczące clopixolu

-
- zaufany użytkownik
A ja bardzo chwale sobie clopixol ale tylko w minimalnej dawce 10 mg. Zresztą na 20 mg też było super tyle ze niestety była akatyzja.
Siema
Ja przez pewien czas brałem clopixol ,nie chciałem go ale mi go dawali ,próby odsatwienia na własną ręke nie powiodły sie ,ponieważ gdy wracałem z bolami brzucha to mi ponownie aplikowali ,brałem w formie depot . W F10 na Sobieskiego robili wielkie oczy ze zdziwienia jak oni w moim małym mieście szprycują i w dodatku na jakies bóle nerwicowe, pozniej trafiłem do kliniki nerwic też na sobieskiego itd . Maxymalnie brałem 60 mg ,dwie ampulki depot co 10 dni plus 20mg w formie tabletek, no jeszcze bralem zolafren 5mg i paromarc 40mg ,mówie wam dosłownie oczy na wierzch mi wychodziły ,myslalem ze juz po mnie ,dosatwałem jakiś Akineton ale za dużo nie pomagał ,miałem ogromne sztywnienia ciała w tym klatki piersiowej przez co prawie nie mogłem oddychać ,w dawce 60mg jego efekty uboczne są nie do zniesienia.Dziadostwo już wole Elektrowstrzasy jak miałbym wybierać .Mi ten lek nic mi nie pomógł ,odstawili mi pozniej brałem trilafon tez w konskich dawkach, ,a pozniej dużo sie pozmieniało, doszły nowe choroby ,musieli mi zmienić leczenie od tego czasu dostaje atypowe ,one sie chyba tak nazywają, zolafren ,ktory brałem 3 lata,abilifay ,kwetoplex i zypsile i jeszcze cos. Pamietam że na Clopixolu w dawce 20mg czyli jedna ampulka depot nie tyłem ani nie spalem cały czas ,co jest wielkim plusem ,nawet przez pewien czas pracowałem ,a na zypsili i kwetoplexie cały czas chodze przymulony i śpię .Clopixol to dziadostwo ,ale w małych dawkach teraz go wole od innych ,może bym pracował.
Pozdrawiam
Ja przez pewien czas brałem clopixol ,nie chciałem go ale mi go dawali ,próby odsatwienia na własną ręke nie powiodły sie ,ponieważ gdy wracałem z bolami brzucha to mi ponownie aplikowali ,brałem w formie depot . W F10 na Sobieskiego robili wielkie oczy ze zdziwienia jak oni w moim małym mieście szprycują i w dodatku na jakies bóle nerwicowe, pozniej trafiłem do kliniki nerwic też na sobieskiego itd . Maxymalnie brałem 60 mg ,dwie ampulki depot co 10 dni plus 20mg w formie tabletek, no jeszcze bralem zolafren 5mg i paromarc 40mg ,mówie wam dosłownie oczy na wierzch mi wychodziły ,myslalem ze juz po mnie ,dosatwałem jakiś Akineton ale za dużo nie pomagał ,miałem ogromne sztywnienia ciała w tym klatki piersiowej przez co prawie nie mogłem oddychać ,w dawce 60mg jego efekty uboczne są nie do zniesienia.Dziadostwo już wole Elektrowstrzasy jak miałbym wybierać .Mi ten lek nic mi nie pomógł ,odstawili mi pozniej brałem trilafon tez w konskich dawkach, ,a pozniej dużo sie pozmieniało, doszły nowe choroby ,musieli mi zmienić leczenie od tego czasu dostaje atypowe ,one sie chyba tak nazywają, zolafren ,ktory brałem 3 lata,abilifay ,kwetoplex i zypsile i jeszcze cos. Pamietam że na Clopixolu w dawce 20mg czyli jedna ampulka depot nie tyłem ani nie spalem cały czas ,co jest wielkim plusem ,nawet przez pewien czas pracowałem ,a na zypsili i kwetoplexie cały czas chodze przymulony i śpię .Clopixol to dziadostwo ,ale w małych dawkach teraz go wole od innych ,może bym pracował.
Pozdrawiam
skorpion :0)
-
- zaufany użytkownik
Wprawdzie to jest odgrzewanie starego kotleta(spójrz na date) ale niech ci będzie. Clopixol to GÓWNO jedno wielkie gówno. Brałem go z 9-10 miesięcy i miałem w końcu dość. A moja ówczesna głupia lekarka nie brała pod uwage to co mówiłem tylko sama gadała że clopixol to " dobly, bardzo dobly lek". Beznadzieja jedna. Teraz chodze do innego lekarza i jest o wiele lepiej. Najważniejsze to mieć dobrego lekarza a nie konowała.
Biore clopixolu depot od grudnia, objawy psychotyczne zelzaly, mam minimalnie lepsze samopoczucie. Uczucie duszności w przełyku w trakcie jedzenia jak pisze w ulotce. Minimalnie przytylem, nie ma na szczęście jakieś wielkiej senności.