bóg jest miłoscią

forumowiczów dzieła własne

Moderator: moderatorzy

judi
zarejestrowany użytkownik

bóg jest miłoscią

Post autor: judi »

wiara w Boga dla schizofrenika takiego jak ja jest szansą na lepsze zrozumienie świata na lepsze zrozumienie naszej choroby.Wiara w Boga mi daje nadzieje na pokonywanie problemów chorobowych na zmaganie się z chorobą.Pozdrowienia.Przemek Radecki
aenne
Kontakt:

Post autor: aenne »

mnie utrudnia, bo każde potknięcie, każdy 'grzech' jest dla mnie ogromnym obciążeniem, i to myślenie 'życiu wiecznym', przeraża mnie to.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: bóg jest miłoscią

Post autor: zbyszek »

Witaj Przemku,
judi pisze:wiara w Boga dla schizofrenika takiego jak ja jest szansą na lepsze zrozumienie świata na lepsze zrozumienie naszej choroby.Wiara w Boga mi daje nadzieje na pokonywanie problemów chorobowych na zmaganie się z chorobą.
czy On ci podpowiada, gdzie jest sens ? mówi, że cierpienie ma wartość ?
------ to nieprawda, nie ma wartości, małe chciejstwo, wartość ma tylko jego przezwyciężanie

czy
bóg jest miłoscią
nauczył cię kochać siebie samego pomimo przypadłości tej choroby ?
oby tak !
Ostatnio zmieniony ndz wrz 03, 2006 2:06 pm przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
marek12

Post autor: marek12 »

witam jestem nowym na tym forum :) cieszesie ze jest takie forum .to prawda ze wiara pomaga gdy ufamy BOGU to mozemy byc pewni ze on nam przebaczy nasze grzechy i rozwiaze problemy dzieki pozniej cos powiem osobie pa :)
Milosc to zwyciestwo
harley
bywalec

Post autor: harley »

Może to zabrzmi jak herezja ale zaryzykuje. Ja wierze w Boga z przyzwyczajenia. Tak, z przyzwyczajenia. Nie kieruje swego życia według wiary, nie jest gorliwym katolikiem. Msza to tylko nawyk. Wierze, bo mnie tak nauczono...
Obrazek
Kim ty jestes, tym ja bylam, tym ja jestem, kim ty bedziesz
CRACOVIA PANY
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Możliwe, że nie jesteś jedyną heretyczką w grupie tych osób.
Prawdziwa etyka nie posługuje się wiarą, lecz wypływa z ludzkiej potrzeby niezależnej od tego czy istnieje bóg, czy nie.
Ostatnio zmieniony wt wrz 12, 2006 7:01 am przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wrażliwość, twórczość”