Internetowy Gabinet Psychologiczny
Moderator: moderatorzy
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Internetowy Gabinet Psychologiczny
Co myślicie o tej stronce?
http://www.agatarakfalska.com/pl
Korzystał ktoś? Jak Wam się podoba? Jakie są Wasze opinie? Dan?
Dziś mi wyskoczyło po wpisaniu schizofrenia evot w przeglądarce jako pierwszy wynik/link sponsorowany.
Zastanawiam się czy nie napisać. Z psycholog mam trzytygodniową przerwę, bo jest na jakimś szkoleniu i w ogóle jestem ciekaw jak by to wyglądało z innej perspektywy.
http://www.agatarakfalska.com/pl
Korzystał ktoś? Jak Wam się podoba? Jakie są Wasze opinie? Dan?
Dziś mi wyskoczyło po wpisaniu schizofrenia evot w przeglądarce jako pierwszy wynik/link sponsorowany.
Zastanawiam się czy nie napisać. Z psycholog mam trzytygodniową przerwę, bo jest na jakimś szkoleniu i w ogóle jestem ciekaw jak by to wyglądało z innej perspektywy.
gówno w proszku na kijoszku
Re: Internetowy Gabinet Psychologiczny
Żeby dostac cennik trzeba sie zalogowac. Ciekawe ile sie placi i jak (paypal?). I tak mnei nie stac ale jestem troche ciekawy.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
No właśnie też wyczytałem już po założeniu wątku tutaj, że płatne. Nie ma takich poradni internetowych za darmo? Orientujecie się?
Fajny pomysł w sumie biorąc pod uwagę chociażby strach ludzi przed pierwszą wizytą
Kurcze, UE w końcu powinno być z dofinansowania czy coś. Może zorganizuję taki biznes i stanę się pracodawcą...
Fajny pomysł w sumie biorąc pod uwagę chociażby strach ludzi przed pierwszą wizytą
Kurcze, UE w końcu powinno być z dofinansowania czy coś. Może zorganizuję taki biznes i stanę się pracodawcą...
O bezpłatnej internetowej poradni psychologicznej nie słyszałam. Wiem natomiast, że na portalu TacyJakJa jest możliwość rozmowy z lekarzem psychiatrą. Zawsze to coś.
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
Być może, jako pierwszy kontakt z psychologiem taka forma może się okazać OK ale na dłuższą metę nie zastąpi ona spotkań na żywo. Pomoc psychologiczna nie opiera się tylko na słowach. Raczej większa część komunikacji między ludźmi odbywa się na poziomie pozawerbalnym. Dlatego też istotne jest utrzymywanie kontaktów z drugim człowiekiem poza internetem i mówię tu o różnych płaszczyznach relacji, nie tylko pacjent/klient - specjalista.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Ja rozumiem. Nie pisałem o zastąpieniu jednego drugim, ale istnienie takich fachowców w sieci to chyba fajny pomysł, właśnie na etap początkowy, gdy osoba boi się, domyśla czegoś, nie wie co jej dolega i czy w ogóle coś. Wtedy, kontakt z takim specjalistą (ale nie żadnym znachorem tylko prawdziwym psychologiem) mógłby może być przydatny, stopiłby pierwsze lody jak to się mówi i osoba wiedziałaby czy w ogóle warto jej poszukiwać dalej jakiejś bardziej konkretnej pomocy.
Zajrzałem na tę stronkę i po pierwsze zauważyłem, że ta Pani w "dziale zaświadczenia i certyfikaty" umieściła dwa świadectwa udziału w jakichś konferencjach! Sorry, ale jak ktoś sobie zamieszcza zaświadczenie, że wysłuchał kilku wykładów, wziął udział w jakiejś dyskusji i napił się kawy w kuluarach (bo tak zazwyczaj wyglądają takie konferencje!) to jest to trochę mało, a zarazem świadczy, że ta Pani ma zbyt mało dyplomów naprawdę istotnych!!
Poza tym dobra terapia powinna być prowadzona pod superwizją!
Poza tym terapia zdecydowanie polega na tym, że dwie osoby siedzą na przeciw siebie w fotelach i widzą swoją mimikę również na przykład. Prawdziwy kontakt terapeutyczny polega na siedzeniu twarzą w twarz!!!
Poza tym dobra terapia powinna być prowadzona pod superwizją!
Poza tym terapia zdecydowanie polega na tym, że dwie osoby siedzą na przeciw siebie w fotelach i widzą swoją mimikę również na przykład. Prawdziwy kontakt terapeutyczny polega na siedzeniu twarzą w twarz!!!