szatan się mną bawi
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
- MAdzialena
- zaufany użytkownik
szatan się mną bawi
Podrzuca mną jak szklaną kuleczką, bawi się mną jak lalceczką... Niszczy mnie od środka, kawałek po kawałku. Obraża mnie i poniża. Tak tak tak! Nie mówcie, że to choroba, wielka pani Schizofrenia. Szatan istnieje, jestem tego pewna!
- stanley151
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46785217
Re: szatan się mną bawi
nie jestes sama, mna tez!
Ludzie szukają Miłości, a Ona jest na krzyżu...
"Jezu, ufam Tobie"
"Jezu, ufam Tobie"
ja tez byłem tego pewien i chyba dalej tak mysle sam nie wiem, ale leki mi dużo pomogły więc chyba to tylko schizofrenia to jest, ty tez spróbuj brac leki jak nie pomogą to napewno nie zaszkodzą nie szkodzi spróbowac
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Myślę, że to jednak objaw choroby. Powinnaś o swoich odczuciach porozmawiać z lekarzem.
Ja mam podobne urojenia, jednak nie daję się im zwieść, wiem, że to objaw choroby.
Pozdrawiam.m.
Ja mam podobne urojenia, jednak nie daję się im zwieść, wiem, że to objaw choroby.
Pozdrawiam.m.
-
- zbanowany
- Kontakt:
Religia wymyśliła szatana! Olej go!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
Owszem, szatan istnieje. Dobro i zło się nieustannie przeplatają, Bóg i szatan są nieodłączną częścią egzystencji. Tylko że nie musisz pozwalać szatanowi się sobą bawić. Wystarczy skierować się w stronę Boga. Tak, szatan może niszczyć, rzucać jak kuleczką i obrażać. Ale masz wybór - nie daj się mu!
Szatan może się Tobą bawić, sprawiając że jesteś chora.
Jeśli jesteś religijna, zrozumiesz. Jeśli nie jesteś i nie jest to wynik Twoich przemyśleń religijnych, polecam lekarza. Dla mnie tym lekarzem jest Jezus. Dla innych może być psychiatra.
Szatan może się Tobą bawić, sprawiając że jesteś chora.
Jeśli jesteś religijna, zrozumiesz. Jeśli nie jesteś i nie jest to wynik Twoich przemyśleń religijnych, polecam lekarza. Dla mnie tym lekarzem jest Jezus. Dla innych może być psychiatra.
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
Psalm 17,8
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Jakie szczęście, że jestem niewierny Tomasz. Przynajmniej mam się gdzie schować jak by co.
gówno w proszku na kijoszku
Nie rozumiem i współczuję...
Ja się chowam za Bogiem. A raczej w Bogu. To najbezpieczniejsze miejsce na świecie.
Ja się chowam za Bogiem. A raczej w Bogu. To najbezpieczniejsze miejsce na świecie.
Psalm 17,8
Psalm 17,8
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Nie rozumiem i nie współczuję. Współczuję tym, co się muszą przed Bogiem i Szatanem chować.Kleopatra pisze:Ja się chowam za Bogiem. A raczej w Bogu. To najbezpieczniejsze miejsce na świecie.
Nie masz czego współczuć
Przed Bogiem nie trzeba się chować. Bóg jest najlepszym obrońcą. A niewiara ludzi nie zmienia faktu, że Bóg i szatan istnieją. Dla mnie to fakt.
Znasz "Warownym grodem"?![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Znasz "Warownym grodem"?
Psalm 17,8
Psalm 17,8
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Źle to ująłem poprzednio. Staram się zrozumieć i może poniekąd rozumiem i nie współczuję. - tak miało być.Kleopatra pisze:Znasz "Warownym grodem"?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jestem jak Tomasz, w Tomaszu się próbuję chować, ale on się wciąż w tę i weftę przesuwa i dyga na bok przez co kiepsko sprawdza się w roli tarczy; trudniej w niego trafić, ale kiepsko zasłania. I proszę to uszanować.
Ostatnio zmieniony śr lis 30, 2011 4:30 pm przez miś wesołek, łącznie zmieniany 1 raz.
- MAdzialena
- zaufany użytkownik
Próbuję zwracać się ku Bogu, ale to takie trudne... Moje głosy mnie znają bardziej niż ja siebie sama... Niszczą mnie i każą mi podciąć sobie żyły i wysławiają szatana. Pomocy...
Madzia musisz się zacząć modlić, dużo modlić do Boga, prosić o wyciszenie...
.
Ostatnio zmieniony śr lut 12, 2014 11:54 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Myślę jak mei. Staraj się modlić, możesz bardzo prostymi słowami, Bóg zrozumie. Poproś go aby Cię uwolnił od szatana, módl się z całej siły. Myślę też, że oprócz tego powinnaś udać się do psychiatry, Bóg działa, ale Ty też musisz coś zrobić. Jedno nie wyklucza drugiego.
Myślę również, że Twoje głosy są częścią Ciebie, dlatego Cię znają, ale Ty tych myśli nie akceptujesz. Nie tnij się i nie daj się szatanowi - zwróć się do Pana Jezusa, on już niejednego demona i niejeden głos wypędził.
Może porozmawiaj z księdzem? Tylko dobrym, zaufanym. Masz takiego?
I oczywiście psychiatra.
Przegłosowany,
Odpowiedział Tomasz i rzekł mu: Pan mój i Bóg mój.
Ewangelia Jana 20, 28
Nie masz wymówki
Tomasz ostatecznie uwierzył.
Myślę również, że Twoje głosy są częścią Ciebie, dlatego Cię znają, ale Ty tych myśli nie akceptujesz. Nie tnij się i nie daj się szatanowi - zwróć się do Pana Jezusa, on już niejednego demona i niejeden głos wypędził.
Może porozmawiaj z księdzem? Tylko dobrym, zaufanym. Masz takiego?
I oczywiście psychiatra.
Przegłosowany,
Ewangelia Jana 20, 28
Nie masz wymówki
Psalm 17,8
Psalm 17,8
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Wyjęte z kontekstu. Jak do mnie przyjdzie, mi się pokaże albo będę miał okazję wsadzić palec tam gdzie Tomasz wsadzał, to uwierzę. Póki co nikt do mnie nie przyszedł i mam wymówkę.Kleopatra pisze:Przegłosowany,
Ewangelia Jana 20, 28
Nie masz wymówkiTomasz ostatecznie uwierzył.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- bywalec
Farmazony jakich mało, boga nie było i nie będzie.
-
- bywalec
- Kontakt:
Zgadza się, religia to masowa schizofrenia. Jezus też najprawdopodobniej był pierwszym w historii schizofrenikiem (głoszenie, że jest synem boga, lud był wtedy ciemny to wynieśli go na piedestał... a w zasadzie na krzyż xD). Takie opium dla mas. Piekło zostało wymyślone w średniowieczu po to, by trzymać ludzi w ryzach. Zauważcie: wszyscy się uczyliśmy w szkole mitologii greckiej, rzymskiej, słowiańskiej. Za kilkaset lat, kto wie, może o religii chrześcijańskiej będą się dzieci w podstawówkach uczyć.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
farmazony jakich mało już nie pierwszy raz piszesz na tym forum.halftoilet pisze:Farmazony jakich mało, boga nie było i nie będzie.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
- MAdzialena
- zaufany użytkownik
W zeszłym tygodniu lekarz przepisał mi Olanzapinę dodatkowo. Wczoraj wzięłam pierwszy raz i długo spałam. Kiedyś brałam zolafren i przytyłam na nim 10 kilo i ciągle spałam, nie chcę takiego życia. Z drugiej strony nie potrafię sobie teraz poradzić. Dzisiaj idę do lekarza. Chciałabym polecieć na Księżyc, daleko, daleko... I nie myśłeć i nie musieć. Śpiewają "niestety nie można w żółwim tempie przemierzać autostrady". Trzeba biec ze wszystkimi, na uczelni kartkówki, kolokwia, a ja nie mam siły.. ![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)