Zastosowanie Sulpirydu w leczeniu depresji
Moderator: moderatorzy
Zastosowanie Sulpirydu w leczeniu depresji
Mam pytanie do znawców tematu bądź to od strony stricte teoretycznej bądź (a moze przede wszystkim) praktycznej.Jaki czas jest potrzebny aby Sulpiryd zaczął ujawniać swój przeciwdepresyjny efekt ?Stosuje dawkę 150 mg sulpirydu na dobę od 2 dni,czekam na efekt przeciwdepresyjny lecz bardzo jestem ciekaw kiedy mniej więcej mogę się go spodziewać.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Re: Zastosowanie Sulpirydu w leczeniu depresji
na dzialanie leku trzeba poczekac od 2 do 4 tygodni,poza tym to tez indywidualna sprawa bo kazdy ma inny organizm,na niktorych w ogole leki nie dzialaja
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
ja kiedys brala sulpiryd to dosc szybko na mnie zadzialal,po tygodniu brania czulam juz poprawe
Dzięki za odpowiedź Emocja,rozumiem że piszesz o działanie przeciwdepresyjnym Sulpirydu,sądzisz więc ze 2 tyg to minimum by lek ujawnił swój przeciautystyczny/przeciwdepresyjny potencjał?
to sprawa indywidualna bo kazdy organizm jest inny,moze byc tak,ze ten lek slabo albo wcale nie zadziala,wtedy trzeba zmienic na inny,roznie to bywa,na mnie szybko podzialal,dobrze sie czulam ale musialam odstawic lek z powodu objawu ubocznego mlekotoku
Ja obecnie biorę 400 sulpirydu. Trudno mi stwierdzić, czy działa przeciwdepresyjnie. Moja lekarz prowadząca w szpitalu mówiła, że na pełny efekt działania tego leku trzeba poczekać nawet 3 miesiące. Oczywiście nie musi to być tak długo. Ale w moim przypadku rzeczywiście 3 miesiące musiało minąć, żeby jako tako minęła mi psychoza.

ja bralam sulpiryd na zaburzenia depresyjno lekowe
Ja oczekuje od Sulpirydu antyautystycznego działania.
- seebek
- zaufany użytkownik
Na mnie sulpiryd jako dodatek do zolafrenu też dobrze się sprawdza, odhamowanie następuje w ciągu tygodnia, należy pamiętać aby brać 2 godz po jedzeniu lub 1 godz przed posiłkiem ponieważ pokarm zmniejsza wchłanianie leku.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Jak sądzicie dawka 150 mg sulpirydu jest optymalna jesli chodzi o działanie antyautystyczne czy raczej zbyt wysoka/niska?
- seebek
- zaufany użytkownik
Z mojego doświadczenia uważam że powinno w zupełności wystarczyć.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...