Poziomy hormonów przy i po leczeniu
Moderator: moderatorzy
- what_a_feeling
- bywalec
Poziomy hormonów przy i po leczeniu
Pytanie głównie do męskiej części forum. Czy podczas leczenia robiliście badania hormonalne? Ja mam ciągle wysokie estrogeny i endokrynolog mówi, że to pewnie wina leków, ale wysłała mnie na USG. Oprócz tego, mam testosteron w dolnej normie a po odstawieniu leków przez 8 mcy, jeszcze się obniżył a estradiol zwiększył aż o 100...
Re: Poziomy hormonów przy i po leczeniu
Też miałem podwyższony estradiol, a skrajnie obniżony testosteron (poniżej dolnej granicy normy!). Teraz już nawet tego nie badam, bo to kosztowne badania, a psychotropy muszę brać i tak!
Po drodze, czyli "kiedyś tam" miałem nawet robiony rezonans czy też może tomografię przysadki, żeby wykluczyć gruczolaka, ale wtedy akurat miałem straszliwą hyperprolaktynemię (konkretnie po "Rispolepcie").

Po drodze, czyli "kiedyś tam" miałem nawet robiony rezonans czy też może tomografię przysadki, żeby wykluczyć gruczolaka, ale wtedy akurat miałem straszliwą hyperprolaktynemię (konkretnie po "Rispolepcie").
- what_a_feeling
- bywalec
I nie można tego jakoś naprawić albo chociaż poprawić? Endo kazał mi schudnąć, mówiąc że otyłość i nadwaga jest estrogenotwórcza, więc schudłem 18kg w 5 miesiecy, ale wyniki się właśnie pogorszyły...
Od miesiąca trenuję siłowo w domu, mam dużo bardziej męską sylwetkę - może to pomoże.
Od miesiąca trenuję siłowo w domu, mam dużo bardziej męską sylwetkę - może to pomoże.

Pomagają (w pewnym przynajmniej stopniu):
1. systematyczny wysiłek fizyczny (wg forum kulturystycznego);
2. zażywanie witaminy B6 (wg mojego endokrynologa);
3. własna bliska kobieta!
...choć nie jestem pewien, czy w tej akurat kolejności.
1. systematyczny wysiłek fizyczny (wg forum kulturystycznego);
2. zażywanie witaminy B6 (wg mojego endokrynologa);
3. własna bliska kobieta!
...choć nie jestem pewien, czy w tej akurat kolejności.
-
- zaufany użytkownik
Chlopaki co ma powiedziec endokrynologowi? Bo bedzie to moja pierwsza wizyta u jakiegokolwiek endokrynologa. Pojde oczywiscie prywatnie. Boje sie powiedziec, ze moja diagnoza to schizofrenia prosta. Boje sie po prostu, ze gosciu krzywo na mnie spojrzy i bedzie mnie zbywal albo bedzie sie mnie wrecz bal jak to zazwyczaj ludzie robia. Byla masakra w Norwegii i chyba wiecie jak negatywny wplyw ma to na wyobraznie ludzi, ktorzy nie rozumieja ludzi chorych psychicznie. Chcialbym zbadac krew, mocz i nasienie. W mojej spermie plywaja ciemno-kremowe elementy zelu czy galaretki. Biore solian 2 tabletki po 200mg. I wiem ze podobno solian podnosi prolaktyne. Co ja mam mu powiedziec, zeby chcial mnie zbadac, a zeby mnie nie zaczal stygmatyzowac zem chory psychicznie?
- what_a_feeling
- bywalec
Ja poszedłem do endo z powodu ginekomastii i lekarz wcale się nie śmiał z powodu diagnozy.
Prawdziwa sperma nigdy nie jest idealnie jednolita i biała.elementy zelu czy galaretki.