"Idealny" lek.
Moderator: moderatorzy
"Idealny" lek.
Doświadczenia w zmianie leków nie mam ,aż tak dużego. 3 lata na Seroquelu (kwetiapina), potem Solian (1,5 mca), a teraz Zeldox. Kwetiapina działała nasennie, Solian zabijał emocje, a po Zeldoxie mam za dużą sedację. Na abilify jestem prawdopodobnie uczulona, ale brałam tylko 4 dni, być może wznowię kurację o tym ,aby upewnić się ,że naprawdę jestem uczulona. Zastanawia mnie, czy jest jakiś lek, który byłby optymalny i nie wywoływał w-w skutków ubocznych? Jeśli znacie takowy ,to bardzo proszę o doradztwo.
Re: "Idealny" lek.
Zwróć uwagę, że istotna jest również kwestia dawki!
Zawsze mam dużą dawkę, stosowną w leczeniu ostrej schizofrenii.
.,,.
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 12:15 am przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
siligarf pisze:Co masz na myśli pod ostrą schizofrenią? Jest raczej ostra psychoza czy nawrót. Po psychozie jest łagodna remisja.
Nawrót. Tzn. już powoli z niego wychodzę ,ale nie mogę trafić z lekami. Namówię lekarza na abilify.
.,.,
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 12:15 am przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
Do Zeldoxu biorę Memotropil na funkcje poznawcze, koncentrację i pamięć. Będzie kolidować z Abilify?siligarf pisze: możesz czuć się pobudzona, nadmiernie naenergetyzowana, możesz mieć kłopoty ze snem, ale to mija po jakichś 2-3 tygodniach.
.,.,.,
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 12:09 am przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.