To dopuszczalne, szkoda tylko, że wierzysz w "ja"Emocja pisze:ja wierze w BOga ...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderator: moderatorzy
To dopuszczalne, szkoda tylko, że wierzysz w "ja"Emocja pisze:ja wierze w BOga ...
A powstały bez niego? Największe cywilizacje powstawały właśnie dlatego, że ludzie nie bali się śmierci bo wierzyli w coś więcej. Nie bali się umrzeć za ojczyznę, wielkie idee czy bliską osobę. Myślenie poszerzone o wymiar transcendentalny dawało możliwość postępu, ludzie nie bali się ponosić ryzyka. Ludzie niewierzący w Boga czy w kompletnie nic permanentnie się boją co uniemożliwia im działanie. Raczej bronią tego co już mają niż próbują zrobić coś więcej. Przez politykę lewacką nasza cywilizacja upadnie. Nie dość, że nie rodzą się dzieci to ludzie żyją sparaliżowani strachem. Najwięksi światowi bogacze, symbole fałszywego postępu wpierdzielają witaminy i inne cuda bo liczą, że technika w przyszłości pozwoli im żyć wiecznie. Oni wybrali tą enigmatyczną przyszłość, którą legitymizuje bożek - nauka. Ale to się spierdoli w myśl zasady "Vanitas vanitatum et omnia vanitas".eN_ pisze:Co "da się budować"? W czym jakikolwiek Bóg jest do tego potrzebny? Czy chodzi o to, że piramidy zostały wybudowane "z Bogiem"?
Dzieci nie rodzą się przez złą politykę prorodzinną, a nie "lewackość". Dowód: w czasach głębokiego komunizmu mieliśmy wyjątkowo wysoki wskaźnik urodzeń. Ale wtedy nikt się nie obawiał posiadać dzieci: miał zapewnioną pracę i pełen socjal. Kobiety po urlopie macierzyńskim bez problemu wracały na swoje stanowiska pracy. Każde dziecko miało zapewnione miejsce w przedszkolu, czy żłobku. Teraz posiadanie dzieci stawia przed rodzicami o wiele większe wyzwania.SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Przez politykę lewacką nasza cywilizacja upadnie. Nie dość, że nie rodzą się dzieci to ludzie żyją sparaliżowani strachem.
Ale jesteś panteistą czy panenteistą?RoBug pisze:nie da sie budowac bez boga - on jest wszedzie, nawet w zaprawie murarskiej. takze tego...