Czy seks leży w naturze człowieka

i inne sprawy partnerstwa lub jego braku

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Czy seks leży w naturze człowieka

Post autor: imon »

Tak mnie nagle wzięło na przemyślenia czy seks jest w życiu potrzebny bo może to jest jedynie narzędzie do robienia dzieci i nie powinien być uprawiany dla przyjemności.

Czy to prawda nad prawdami?
Pytam bo chciałbym popracować nad swoją naturą. Znać kluczowe odpowiedzi na kluczowe pytania. Znać najlepsze odpowiedzi i na ich podstawie ukształtować nowego siebie

Szukam jakiś wzorców... Nie chcę mieć dzieci i zastanawiam się czy wyeliminować seks z swojego życia jakby dla mnie nie istniał. Myślę, że dzięki takiej postawie mógłbym zyskać pewne podniesienia poczucia własnej wartości.

Zrezygnował bym z seksu tak jak to robią wegetarianie w przypadku jedzenia mięsa
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Czy seks leży w naturze człowieka

Post autor: hvp2 »

Nie szukaj żadnych wzorców na zewnątrz, ale sam sobie odpowiedź na pytanie, jakie znaczenie ma seks dla Ciebie osobiście!!! Przecież to jest bardzo indywidualne!!!

Jeśli Ty masz marzenia czy wyobrażenia seksualne to ich charakter powinien Ci wskazać czego potrzebujesz!!!

Jak w ogóle nie masz żadnych potrzeb o charakterze seksualnym to zmuszanie się do jakiegoś pożycia nie ma sensu, jest chore i krzywdzące dla partnerki.
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

No racja każdy indywidualnie komu jak się chce... W moim przypadku miną lata świetlne nim zdecyduje się poznać partnerkę, ale nie chciałbym aby do tego motywował mnie jej pochwa jak to miało miejsce w mojej przeszłości.
Na pochwe nie mogę już patrzeć a w kobiecie widzę tylko pochwę... Ja chcę uzdrowić moje spojrzenie na te sprawy.
Zresztą przez dłuższy czas nie będę miał szans na seks wieć wyskakuje z taką inicjatywą by bardziej kontrolować swoje myśli swoje życie.
Nie może u mnie tak być, że ja mam ochotę na sex a nie ma takich możliwości więc przenoszę czynności seksualne na parę lat do kwarantany... By poznać nieznany mi świat stworzyć sobie nową świadomość.
Seks to dla mnie za wysoka poprzeczką, dlatego programu je się tak jakby dla mnie nie istniał, ale i z ciekawości jaki się stanę w skutek takiego przekonania
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

To jest naturalne że zdrowy człowiek uprawia seks. Tylko ostrożnie z tym żeby nie złapać jakiegoś choróbska .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Zależy z kim.
Awatar użytkownika
Havana
zaufany użytkownik

Post autor: Havana »

Seks to przyjemność, i naturalna ludzka potrzeba. Czasem trzeba, bo to normalne, że się chce.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

havana wkleiłaś avatara co wygląda jak upiór , brawo .
Awatar użytkownika
Havana
zaufany użytkownik

Post autor: Havana »

Słonecznik1 pisze: wt kwie 12, 2022 1:35 pm havana wkleiłaś avatara co wygląda jak upiór , brawo .
Weź się odwal 🙄
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Seks jest całkiem normalny. Nie ma co się wstydzić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „miłość, seksualność, partnerstwo”