pielęgnacja włosów

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

to_ja
zaufany użytkownik

pielęgnacja włosów

Post autor: to_ja »

Mniej wiecej przez 15 lat życia farbowałam włosy i często chodziłam do fryzjera - włosy krótkie. Jakieś 3 lata temu je zapuściłam, ale ciągle farbowałam i używałam prostownicy i suszarki, przez co włosy stały sie straszne - wcale nie ładne, poniszczone na końcach, porozdwajane i pourywane. Wtedy zdecydowałam się na drastyczny krok - ściełam je z długich na bardzo krótko. I od tamtego czasu zapuszczam - nie farbuję, sporadycznie używam suszarki czy prostownicy. Obecnie mam włosy po ramiona, wczoraj wróciłam od fryzjera z grzywką. I moje włosy wyglądają teraz tak:
Obrazek
Za rok wesele siostry więc chcę je na wtedy mieć piękne i długie. :) O, takie:
Obrazek
I teraz moje pytanie - kobiety, które macie przetłuszczające się cienkie włosy (ale nie tylko) - czego używacie do ich pielęgnacji? Co polecacie? Ja póki co zamówiłam sobie wcierkę Jantar...(podobno najlepsza) bo powoduje wysyp baby hair.
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Re: pielęgnacja włosów

Post autor: danielek »

Powodzenia :mrgreen: :auto-ambulance:
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

No ja o włosach nic nie napiszę bo już 20 lat ich nie mam, ale podobają mi się te na drugim zdjęciu.
Awatar użytkownika
Grażka73
zaufany użytkownik

Post autor: Grażka73 »

Typasek dobre są zioła, wzmacniają i koloryzują włosy dając im blask, dobra jest odżywka z ,,Joanna '' z jedwabiem albo olejkiem arganowym , z ,,Glisskur,,ekspresowa odżywka bez spłukiwań z amino-protein-serum nie obciąża włosów , jest delikatna i dodaje miękkości i blasku włosom.
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

To są tłuste włosy? Moje zaraz po myciu ociekają tłuszczem. Przez jakiś czas działał szampon seboradin niger, ale mam wrażliwą skórę głowy, chyba powinnam myć szarym mydłem? Niektóre szampony dercos są dobre. Trochę chyba pomaga dieta i rezygnacja z drożdżówek.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Ja mialem jazde na studiach jak mi wypadaly wlosy garsciami, bralem lek na potencje mieszalem z cukrem pudrem takiego dermatologa znalazlem i tak kazal mi brac, pozniej przestaly wypadac i teraz jest ok,
Awatar użytkownika
hole
zaufany użytkownik
Status: Umrzyj młodo, a trup twój będzie piękny.

Post autor: hole »

Ja zawsze miałam grube, zdrowe i lśniące włosy. Zawsze farbowane na czarno. Aż pewnego razu ubzdurałam sobie, że się przefarbuję na rudo. Dekoloryzacja tak zniszczyła mi włosy, że żałuję, że w ogóle o tym pomyślałam. Wylatują mi garściami i zrobiły się cienkie (w porównaniu z poprzednią grubością). Nie potrafię się z tym pogodzić, chociaż wszyscy mi mówią, że w rudym mi ładnie. Gdybym mogła cofnąć czas to nie wiem, czy ponownie bym się zdecydowała na ściąganie czarnego koloru.
proszę, czy możesz uciszyć ten zgiełk,
próbuję choć trochę odpocząć od tych wszystkich głosów
nienarodzonych kurczaków w mojej głowie
Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

Post autor: Zyta1234 »

Regularnie farbuję włosy, mam średniej długości włosy. Zbytnio nie dbam o włosy. Jakieś trzy lata temu po convulexie włosy wypadały mi garściami. Teraz już mniej wypada, ale wypada codziennie po trochę. Mam dużo cienkich włosów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”