Boże Ciało
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Boże Ciało
Boże Ciało jest dobrym świętem żeby dać pracę bezrobotnym.O same świątynie i ołtarze dbają wierni kościelny itp..Ale teraz to niemodne,rzucą podatek na Kościół i sprawa załatwiona..."jestem wierzący i praktykujący.."Np.pobielić krawężnik wapnem czy zadbać o chodnik to już nie.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Re: Boże Ciało
jesteście biznesmeny takie prawicowe to nawróćcie tych z lewicy spod budką piwa...dajcie im sto złoty niech zrobią porządek przy świątyni.Nie zrobią?To ich zmuszajcie żeby weszli do świątyni jak z dzisiejszej Ewangelii.
Wystarczy że wbrew swojej woli muszę płacić podatki na kościół.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Wystarczy, że księża mają utrzymanie za przemianę chleba i wina w ciało boskie i krew i śpiewanie zmarłym na pogrzebach.
Może zamienią się rolami z murarzami i ogrodnikami?
Może zamienią się rolami z murarzami i ogrodnikami?
Niestety nie da się nie utrzymywać tej organizacji w polsce.Może za kilka dekad to się zmieni i Polska będzie krajem świeckim.
- Catastrophique
- bywalec
Katolicyzm u nas świadczy o tym jak zacofanym mentalnie jesteśmy narodem.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Kwestia kilku tysięcy lat. Wielkie religie czy wielkie imperia trwały w przyrodzie właśnie tyle.
A potem znowu będą zmieniać i szukać wyjaśnienia spraw nadprzyrodzonych czy życia pozagrobowego. Przybędzie tylko istot do wyjaśniania i ratowania.
A potem znowu będą zmieniać i szukać wyjaśnienia spraw nadprzyrodzonych czy życia pozagrobowego. Przybędzie tylko istot do wyjaśniania i ratowania.
Już miliony osób pochowano i polecono opiece dawnych bóstw, czy Jahwe, a potem przyszedł Chrystus i wyciągał ich z grobu, żeby na inną modłę przerobić.
Wstąpił do Szeolu, żeby zmarłym zwiastować dobrą nowinę.
Później znowu kolejna mutacja Stwórcy zechce zmodyfikować przeszłe znaczenie, przyszłe przeznaczenie i los ostateczny dusz i ciał Wszechświata itd.
Wstąpił do Szeolu, żeby zmarłym zwiastować dobrą nowinę.
Później znowu kolejna mutacja Stwórcy zechce zmodyfikować przeszłe znaczenie, przyszłe przeznaczenie i los ostateczny dusz i ciał Wszechświata itd.
A bezrobotni niech lepiej zajmą się swoimi domami i bliskimi.
Watykan i tak bogaty.
Watykan i tak bogaty.
Wszystkie religie monoteistyczne na świecie wyznają tego samego Boga, tak samo katolicy czy muzułmanie, to jeden ten sam Bóg. Natomiast najbliższą religią jeżeli chodzi o prawdy, dogmaty, obrządki Bogu jest religia Katolicka.
Bo Rzym tak powiedział, kiedy podbił całą resztę świata.
Ptk Ja jestem wierzący."nie będziesz miał Bogów innych obok mnie"to przykazanie mówi jasno że nie wolno się spierać o pieniądze tylko wszystko oddawać Bogu.Jak masz rodzinę to jej pilnuj i płać na Kościół.
Ostatnio zmieniony pn cze 15, 2020 10:24 pm przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam problem z tym że w tym całym kościele nie widze Boga.Wpieprzanie się w polityke,bogactwo materialne,władza,homofobia czy tak odrażające sprawy jak pedofilia...Dlaczego ja mam to utrzymywać,nie godze się z tym.
Kończe pisanie w tym wątku bo napisałem co o tym myślę,ale nie chce obrażać osób wierzących.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
A o co w ogole chodzi w tym calym bozym ciele?
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
No bo jesteś niewierzący.
O żywienie się ciałem i krwią Jezusa Chrystusa.
Taka przyroda...
Kiedyś kapłani pożerali część zwierzątek składanych na ofiarę, a teraz każdy może.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
To ciekawe. Abstrahujac od kwestii bozego ciala, w islamie uwaza sie, iz spozywanie krwi jest nieczyste. Niby te same korzenie, ale rozgalezienie totalne.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.