From the back cover of Drunk with Blood:

Pełna wersja pdf [eng]
Moderator: moderatorzy
Masz na myśli kazirodztwo wśród Adama i Ewy oraz ich potomków? No bo trudno dojść do tego kto z kim.cezary123 pisze: upadku Adama i Ewy
Gorzej. Adam i Ewa mieli nieludzkie matki... I wcale nie tę samą. Ojców też. Przed nimi nie było człowieka w ogóle.Kamil Kończak pisze:Masz na myśli kazirodztwo wśród Adama i Ewy oraz ich potomków? No bo trudno dojść do tego kto z kim.cezary123 pisze: upadku Adama i Ewy
Znowu katolicki bożek stwarzając człowieka nie dał mu wyboru - dla przetrwania gatunku musiał uprawiać seks ze swoimi najbliższymi.
Udowodnij.Dolphin pisze:W Raju natomiast - będziemy się na golasa wygrzewali na Słoneczku, onanizowali do woli i całowali z chłopcami, a dolarów, w brud, pod dostatkiem. Tak powiedział Jehowa, a z Jehową nikt nie wygra.
Tyle to i nasi przodkowie ewolucyjni wiedzą. Niestety oni rodzą się i umierają ateistami i o teologii nie mają pojęciaDolphin pisze:
BÓG = Życie + Miłość = Szczęście + Sex + Życzliwość
No i znowu nie odpowiedziałeś na pytanie dotyczące kazirodztwa i tego w jaki sposób ludzie po Adamie i Ewie się rozmnażali skoro to była jedna rodzina. Ja pisałem o ich potomkach zgrywusie.cezary123 pisze:Gorzej. Adam i Ewa mieli nieludzkie matki... I wcale nie tę samą. Ojców też. Przed nimi nie było człowieka w ogóle.Kamil Kończak pisze:Masz na myśli kazirodztwo wśród Adama i Ewy oraz ich potomków? No bo trudno dojść do tego kto z kim.cezary123 pisze: upadku Adama i Ewy
Znowu katolicki bożek stwarzając człowieka nie dał mu wyboru - dla przetrwania gatunku musiał uprawiać seks ze swoimi najbliższymi.
A upadek był świadomym wyborem zła.Chrystus przyszedł i musiał za to cierpieć, ale jednak wygrał. Odkupił dla Boga nas co do jednego.
Dlaczego jedna rodzina?Kamil Kończak pisze:..w jaki sposób ludzie po Adamie i Ewie się rozmnażali skoro to była jedna rodzina..
W teorie naukową się nie wierzy. To jest wiedza. Po prostu udowadnia się ją i albo doświadczenie pasuje do teorii albo nie i wtedy modyfikujemy teorie pod wpływem wyników doświadczeń i odkryć.Kamil Kończak pisze:Rozumiem, że jako katolik wierzysz w teorię ewolucji? Paradoksy jak dobrze wiesz nie istnieją.
Kamil Kończak pisze:Jeśli tak to nie jest sprawiedliwy.
Warunkiem ewolucji jest rozmnażanie. Zmiany następują dopiero w milionach pokoleń.Kamil Kończak pisze: Ewolucja to nie rozmnażanie - coś Ci się pomyliło.
To Chrystus Jeden tylko wie, czy jest nieżyjący czy żyjącyKamil Kończak pisze:Katolicki był raz 2 tys. lat temu i nikt go od tego czasu nie widział. Katolicy wierzą więc w nieżyjącego Zbawcę (którym pewnie był dla niektórych ludzi w tamtym czasie) ale już nie jest.
Ja akurat wierzę, że nie tylko w każdym pokoleniu ale i w każdym człowieku. Bóg jest Wszechobecny i może przenikać wszystkie stworzone przez siebie istoty jednocześnie.Kamil Kończak pisze: Ja akurat głęboko wierzę w to, że w każdym pokoleniu na tym padole łez jest żyjący Zbawiciel, który wyciąga dusze z ciemności tego świata, odprowadzając je do Wieczności.
Chrystus jest Jahwe ze Starego Testamentu.Dolphin pisze:Stary Testament pisze - nie ma Zbawiciela poza Jehową,