Otyłość, a schizofrenia. Czy leki powodują otyłość? Oczywiście że NIE.
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Otyłość, a schizofrenia. Czy leki powodują otyłość? Oczywiście że NIE.
Oczywiście, że od samych leków się nie tyje. Tylko leki zwiększają mocno apetyt i tyje się od tego, co się je. Ja przez długi czas brałem olanzapinę, tylko niewielkie dawki 2,5 mg, a potem 5 mg. I wagę miałem w większości w normie dzięki ukochanemu JEHSZUA (JEZUSOWI CHRYSTUSOWI), czasami zdarzały się schudnięcia poniżej normy i czasami przytycia trochę powyżej normy. A apetyt zwiększony zaczynał się u mnie od dawki 7,5 mg olanzapiny.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zarejestrowany użytkownik
44 mógłbyś nam powiedzieć jak sądzisz co Cię wyróżnia na tle innych osób oczekujących na pomoc Chrystusa, którzy jeszcze jej nie otrzymali... Czy sekret tkwi w Twoim nastawieniu zachowaniu a może czynach?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jestem taki sam jak inni. Też jeszcze czekam na pomoc ukochanego JEHSZUA (JEZUSA CHRYSTUSA). Staram się nie grzeszyć, poszczę, daję datki i czytam Pismo Święte.placzacybudda pisze: ↑wt mar 26, 2019 2:08 pm 44 mógłbyś nam powiedzieć jak sądzisz co Cię wyróżnia na tle innych osób oczekujących na pomoc Chrystusa, którzy jeszcze jej nie otrzymali... Czy sekret tkwi w Twoim nastawieniu zachowaniu a może czynach?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Jesteś wporzo ziom użytkowniku 44 i szanuję cię bardzo.
To bierze się stąd, że firmy farmaceutyczne zabezpieczają się przed pozwami. Nie jeden miliard odszkodowań musiały wypłacić. Wolą dodać nawet przesadzone i wyolbrzymione dane niż jakiś możliwy skutek uboczny pominąć. Ogólnie ulotek lepiej nie czytać gdyż można od tego dostać lęków, a i tak wszystko w nich jest wyolbrzymione i na wyrost.
Od 30 lat z hakiem zażywam różne lekarstwa i nigdy nie miałem żadnego z objawów wymienionych w ulotkach.
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Mi od leków bardzo ale to bardzo chce się jeść no i tyje.
blablabla
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Temat przenoszę do odpowiedniego działu.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Trzeba uważać na zajadanie emocji (stresu chorobowego) i mniejszą aktywność fizyczną niż zwykle (zaprzestanie pracy a nawet krzątania się wokół domu). Na leki nie mamy wpływu. Wiem to z książki o raku piersi.
Betablokery zmniejszają ryzyko raka piersi, więc ketrel z radością zagryzam nebivolem, bo po ketrelu mam tachykardię.
LaDopamina
razem zażywam, nebiwol szybko wchodzi i jest skuteczny
na 400 mg ketrelu biorę połówkę 5 mg, czyli 2,5 mg, ale myślę, że to zależy też od wagi
wypróbuj, jak się czujesz na 2,5 a jak po 10-15 minutach nadal masz tachykardię, to dołóż drugie 2,5
na 400 mg ketrelu biorę połówkę 5 mg, czyli 2,5 mg, ale myślę, że to zależy też od wagi
wypróbuj, jak się czujesz na 2,5 a jak po 10-15 minutach nadal masz tachykardię, to dołóż drugie 2,5
LaDopamina
dzięki
byłem w aptece spytać się o ten nebiwol , aptekarka jednak stwierdziła ,żebym zażywanie tego betablokera skonsultował z lekarzem.
wizytę mam we wtorek , a ketrelu biorę obecnie 200mg
byłem w aptece spytać się o ten nebiwol , aptekarka jednak stwierdziła ,żebym zażywanie tego betablokera skonsultował z lekarzem.
wizytę mam we wtorek , a ketrelu biorę obecnie 200mg
Nic nie wiadomo mi jakoby bisocard zwiększał ryzyko raka piersi. Słyszałam to ale o blokerach kanału wapnowego.
Napisałam, że zmniejszają. Rakiem trzustki i skóry też.
https://www.genengnews.com/topics/trans ... in-cancer/
LaDopamina