Aborcja a schizofrenia

Moderator: moderatorzy

cezary123
zaufany użytkownik

Re: Aborcja a schizofrenia

Post autor: cezary123 »

Jubiler7521 pisze:59 dzień życia - wtedy mózg płodu zaczyna wydzielać DMT które tworzy struktury świadomości, to jest moment w którym człowiek przestaje być maszyną zbudowaną z komórek.
Po tym dniu aborcja jest zbrodnią przeciwko świadomości ludzkiej.
Jak ta maszyna nawali, albo się ją zrujnuje to i tak nastąpi nicość a nie człowiek.
Niestety to wszystko jest takie kruche i niedoskonałe na tym naszym jedynym swiecie.

Nie musi być zbrodna przeciwko czyjejś świadomości, aby on już nigdy nie mógł istnieć. Można nieodwracalnie zabić tę jego wczesną konstrukcję, podążające ożywione "rusztowanie" dla całej przyszłej świadomości.
I nikt inny za niego nie otworzy już oczu.
Jak po naszej następującej kiedykolwiek śmierci- też to tylko przypadkowa utrata biologicznego życia, czegoś, tej naszej dziwnej maszyny jednostkowego organizmu.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Jak jedna nitka fraktalnej świadomości zostanie zerwana to zmianie ulegnie cały fraktal, który zmieni formę nie treść.
Nie pytaj mnie o szczegóły, których nie znam. Masz lepsze pojęcie i umysł bardziej techniczny od mojego żeby to zrozumieć.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Komisja Praw Kobiet i Równouprawnienia Parlamentu Europejskiego zaleca państwom członkowskim, aby wprowadziły legalną aborcję, dostępną dla wszystkich. Między innymi taki postulat pojawił się w przyjętym projekcie rezolucji w sprawie zdrowia reprodukcyjnego i seksualnego.

W dokumencie zapisano m.in, że "dostęp do legalnej i bezpiecznej aborcji jest uznawany za prawo kobiet, a brak takiego dostępu za naruszenie praw człowieka". Oprócz legalizacji aborcji unijnym krajom zaleca się także wprowadzenie obowiązkowej edukacji seksualnej "dostosowanej do wieku i percepcji dzieci".
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... omosc.html
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Aborcja to jest najgorsze zabójstwo ze wszystkich. Kto popiera aborcję jest sadystą-psychopatą. Nie ma żadnego usprawiedliwiania dla zabójstwa. W głowach co niektórym się poprzewracało. Nie chcesz dziecka, to nie puszczaj się na lewo i na prawo. Nogi przy sobie.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
cezary123
zaufany użytkownik

A ja zastanawiam się jakim cudem mnie ominęła taka śmierć z woli i decyzji jakiejś samicy gatunku homo sapiens.
Ryzyko było równe liczbie wszystkich tych innych ludzi, którzy się w nich poczęli i zostali zamordowani.
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

To jest chore, że samce z gatunku homo czasami sapiens mają czelność włączać się do dyskusji na takie tematy. Wkleję słuszne komentarze spod tamtego artykułu. :D
Wasze żenujące wypowiedzi są efektem 20 letniego prania mózgów, przez watykańskich sługusów tych w czarnych kieckach i tych z Wiejskiej. Każda normalna kobieta powinna uciekać z tego kraju. A wy pewnie przestali byscie byc homofobami, i musieli się sobą zadowolić:-)
I najlepsze jak zwykle jest to, że to PANOWIE mają najwięcej do powiedzenia w sprawie macicy. Otóż PANOWIE, KOBIETA PONOSI CAŁĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ŻE CIĄŻĘ. TO JEJ ZDROWIE BĘDZIE UPOŚLEDZONE PRZEZ TRUD CIĄŻY. BARDZO CZĘSTO TO KOBIETA SAMA ZOSTANIE podejmujac KOSZT WYCHOWANIA TEGO DZIECKA (GDY TATUSIA SYTUACJA PRZEROŚNIE) WIEC ONA, POWINNA MIEC PRAWO DECYDOWAC CZY CHCE URODZIĆ!!! Bo niestety PANOWIE złotousty, krasnomówcy, nikt tej kobiecie nie pomoże. A tu się będziecie mądrzyć. Jak pierwszy raz uchwalili zakaz aborcji w 1991, ja miałam tylko 13 lat. Jaka szkoda że Polskim kobietom zabrakło wtedy "jaj" żeby zaprotestować przeciwko tej barbarzyńskiej ustawie. W podobnym czasie we Włoszech Wojtyła zaczął marudzić o podobnych zmianach we Włoskim prawie, 200tys kobiet wyszło na ulice.Wojtyła więcej się w tym temacie tam nie odzywał.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
paulus
zaufany użytkownik

Post autor: paulus »

Kilka lat temu ksiądz na religii puścił dokument o aborcji . Kamery były umieszczone w wnętrzu łona matki. Różne matki przeprowadzały aborcje. Na filmie było widać jak dzieciątko odpycha nóżkami i rączkami jakieś przyrządy, które było wprowadzane do macicy i po chwili dziecko zostało rozerwane na strzępy. Po obejrzeniu tego filmu kilka dni nie mogłem dojść do siebie. Wstrząsające :(

Zaraz Schizo napisze, że jeśli ksiądz nam to puszczał, to na pewno jest to zmanipulowany film propagandowy klechów :D
mamuska
zaufany użytkownik

Post autor: mamuska »

Decyzja o aborcji nalezy do osoby ktora chce jej dokonac i tak powinno byc. Ilu w Polsce ginekologow to robi za odpowiednia kwote? nie lepiej by bylo to zalegalizowac. Ile matek zabija dzieci, ile traktuje je jak przedmioty ? Chocby ostatnie wydazenie bardzo glosne w Uk o Danielu Pelce. Oczywiscie mogly oddac dzieci, ale tego nie zrobily.
Osobiscie jestem za aborcja, ale nie zgadzam sie zeby byla wykonywana do 24 tygodnia jak to jest w UK. Ja mysle ze powinno byc do 12 tygodni.

Pozatym jak ktos nie chce byc w cizy to sa bardzo dobre srodki antykoncepcyjne, wiec jak sobie poscielisz tak sie wyspisz.
cezary123
zaufany użytkownik

Schizo pisze:To jest chore, że samce z gatunku homo czasami sapiens mają czelność włączać się do dyskusji na takie tematy.
Mają czelność, i kobiety powinny im jeszcze podziękować, bo samice zabijają ludzi obu płci.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

mamuska pisze:Decyzja o aborcji nalezy do osoby ktora chce jej dokonac i tak powinno byc.
To samo można by napisać o decyzji zamordowania kogoś na ulicy, w domu albo zgwałcenia i później zaszlachtowania.

Rzecz jednak w tym, by potem taka mordująca osoba poniosła za to surową karę.
mamuska
zaufany użytkownik

Post autor: mamuska »

Moze i te kobiety ponosza kare i musza z tym zyc do konca zycia, a ta kara jest gorsza od wiezienia. Mam kolzeanke ktora juz 3 razy usowala ciaze, teraz jak juz znalazla odpowiedniego partnera nie moze miec dzieci to jej kara.
Chodzi o to zeby byla wolnosc wyboru.
Mysle ze Makaron wie co to znaczy byc w cizy i miec dzieci.
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,1382 ... olka_.html
cezary123
zaufany użytkownik

mamuska pisze:Chodzi o to zeby byla wolnosc wyboru.
Wolność wyboru to była w momencie stosunku :)
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

mamuska pisze:Moze i te kobiety ponosza kare i musza z tym zyc do konca zycia, a ta kara jest gorsza od wiezienia. Mam kolzeanke ktora juz 3 razy usowala ciaze, teraz jak juz znalazla odpowiedniego partnera nie moze miec dzieci to jej kara.
Ona świadomie zabiła trzykrotnie człowieka i według ciebie jedyną karą dla niej powinno być to, że teraz nie może mieć kogoś, kogo nie zdecydowałaby się zamordować. Jeśli tak, to w ogóle nie powinno się karać osób, które przypadkiem kogoś zamordowały nieostrożnie jadąc samochodem - największą karą dla jednego lub drugiego jest świadomość, że komuś odebrali życia. Trauma na całe życie. Zbrodnią jest więc jeszcze ciąganie ich po sądach i wsadzanie do więzienia. A pomyśl o tych gwałcicielach, przynajmniej tych, którzy gwałcą "choć nie chcą", ale popęd nimi rządzi, dostają kręćka, wychodzą na ulicę, dopadają ofiarę i gwałcą ją (a przecież jeszcze mogliby zabić, a dość często tego nie robią, to już poważny plus dla nich, powinni być za to premiowani - mogli zamordować a nie zamordowali). Potem taki wraca i ciska się, że zrobił to, żyć mu to nie daje... To też kara. A inni jeszcze za ten gwałt biedaków ścigają i wsadzają do więzienia. Okropieństwo...
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

cezary123 pisze:
Schizo pisze:To jest chore, że samce z gatunku homo czasami sapiens mają czelność włączać się do dyskusji na takie tematy.
Mają czelność, i kobiety powinny im jeszcze podziękować, bo samice zabijają ludzi obu płci.
Z wywiadu, który podała Mamuska: "Według szacunków, w Polsce nielegalnie przeprowadza się ok. 150 tys. aborcji rocznie. To katastrofa. Pacjentki, które chcą dokonać aborcji, tak czy inaczej jej dokonają. Są zdeterminowane. Ale z nielegalnymi zabiegami wiąże się olbrzymia ilość komplikacji, zagrażających życiu i zdrowiu. I Kościół katolicki jest temu współwinny - bo nie musi popierać aborcji ze względów światopoglądowych, ale przynajmniej powinien ją tolerować. Przecież pacjentki, które nie mogą dokonać aborcji, często kończą tragicznie, mają powikłania, nie radzą sobie z sytuacją, z dzieckiem. (...) W sumie rocznie w tym szpitalu jest około tysiąca polskich pacjentek. Są takie dni, że mamy dziesięć zabiegów, a są takie, że wyznaczam dla pacjentek z Polski dwie godziny, bo to zabiegi bardzo krótkie. Taki zabieg trwa dwie minuty, w pełnej narkozie.

Jeżeli chodzi o stronę etyczną, to już każdy musi sam ten problem rozstrzygnąć. Zresztą dla polskiego katolika to dosyć łatwe. Bo on wierzy, dopóki mu to pasuje. Jak mu nie pasuje, to robi to, co uważa za stosowne, no i później znowu sobie wierzy i wypiera to ze świadomości. Ale to znane, prawda? Większość polskich katolików prawdopodobnie nigdy nie czytała Biblii, więc nie ma dużego przygotowania teoretycznego. Zresztą, do 1860 roku aborcja w pierwszym trymestrze, czyli do tego 16-17 tygodnia, w zasadzie nie była w Kościele katolickim grzechem. Dopiero papież Pius IX nadał komórce duszę i od tego czasu aborcja grzechem jest."
Makaron pisze:Ona świadomie zabiła trzykrotnie człowieka i według ciebie jedyną karą dla niej powinno być to, że teraz nie może mieć kogoś, kogo nie zdecydowałaby się zamordować.

Ona trzykrotnie usunęła płód...
Makaron pisze:Jeśli tak, to w ogóle nie powinno się karać osób, które przypadkiem kogoś zamordowały nieostrożnie jadąc samochodem - największą karą dla jednego lub drugiego jest świadomość, że komuś odebrali życia. Trauma na całe życie. Zbrodnią jest więc jeszcze ciąganie ich po sądach i wsadzanie do więzienia.
To jest nieumyślne spowodowanie śmierci i przecież nie skażą takich osób na dożywocie, poza tym można zabić w obronie własnej.
Makaron pisze:A pomyśl o tych gwałcicielach, przynajmniej tych, którzy gwałcą "choć nie chcą", ale popęd nimi rządzi, dostają kręćka, wychodzą na ulicę, dopadają ofiarę i gwałcą ją (a przecież jeszcze mogliby zabić, a dość często tego nie robią, to już poważny plus dla nich, powinni być za to premiowani - mogli zamordować a nie zamordowali). Potem taki wraca i ciska się, że zrobił to, żyć mu to nie daje... To też kara. A inni jeszcze za ten gwałt biedaków ścigają i wsadzają do więzienia. Okropieństwo...
Po takim poście powinni cie zamknąć tak na wszelki wypadek... Okropieństwem to są tak śmieszne kary dla tych gwałcicieli - powinno się ich kastrować, a popęd to może rządzić zwierzętami i kiedy są agresywne to się je usypia...

cezary123
zaufany użytkownik

Schizo pisze:"Jeżeli chodzi o stronę etyczną, to już każdy musi sam ten problem rozstrzygnąć. Zresztą dla polskiego katolika to dosyć łatwe. Bo on wierzy, dopóki mu to pasuje. Jak mu nie pasuje, to robi to, co uważa za stosowne, no i później znowu sobie wierzy i wypiera to ze świadomości. Ale to znane, prawda? Większość polskich katolików prawdopodobnie nigdy nie czytała Biblii, więc nie ma dużego przygotowania teoretycznego. Zresztą, do 1860 roku aborcja w pierwszym trymestrze, czyli do tego 16-17 tygodnia, w zasadzie nie była w Kościele katolickim grzechem. Dopiero papież Pius IX nadał komórce duszę i od tego czasu aborcja grzechem jest."

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,1382 ... olka_.html
Wiara katolików nie opiera się tylko na starożytnych pismach objawionych ale na aktualnym istnieniu Boga.
Nie wiem dlaczego nie chcesz zrozumiec, że niektóre rzeczy staja się złem dopiero jak poziom nauki i wiedzy ludzkiej nam uświadomi co to właściwie sie dzieje.
I wtedy szok.
Odkrycie prawdy.
Widocznie jeszcze dużo nie wiemy. Ile jeszcze prawd do odkrycia, aby człowiek i społeczeństwo mogły szczęsliwie istnieć.
Dla zwierząt inny podobny organizm nie jest uważany nawet za istnienie. Jest tym z czym mozna coś zrobić kierując się instynktami albo głodem.
Dla człowieka na obecnym poziomie rozwoju przynajmniej tyle jest oczywiste.
Ale czy na pewno to cała prawda, nie krzywdząca już nikogo ?

Zanim odkryto zasadę personalistyczną inni mogli Ciebie uważać za nieświadomy element układanki, którą władca może sterować według swojego uznania. Czowiek jest dla państwa, czy państwo dla człowieka?
Diecko jest dla nas, czy my dla dziecka?
Byłabyś tylko elementem dla dobra czegoś nieludzkiego, co komuś zdawałoby się dobre.
Teraz w aborcji człowiek jest przedmiotem poświęcanym dla dobra drugiego człowieka.
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IK ... dy_08.html
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

cezary123 pisze:Nie wiem dlaczego nie chcesz zrozumiec, że niektóre rzeczy staja się złem dopiero jak poziom nauki i wiedzy ludzkiej nam uświadomi co to właściwie sie dzieje.
A ja nie wiem dlaczego nie możesz zrozumieć, że to papież Pius IX nadał komórce duszę w 1860r. Kler wcześniej nie miał nic przeciwko usuwaniu płodów, ale chyba to zbyt szokująca informacja dla ciebie. Co to właściwie się dzieje z tą duszą embrionu "odkrytą" przez "naukowców"? :)
cezary123 pisze:Dla człowieka na obecnym poziomie rozwoju przynajmniej tyle jest oczywiste.
Jednak dla ludzi, u których rozwinęła się wiara nie jest oczywiste np. to, że przez nielegalność aborcji dzieci lądują w domach dziecka albo nawet na śmietnikach, a aborcje tak czy inaczej były i będą wykonywane. Nie ma sensu powtarzać o zagrożeniach dla zdrowia i życia kobiet w ciąży - to i tak nie obchodzi katolickich prolifeów, podobnie jak to czy dziecko urodziłoby się ciężko chore (a wtedy większość z tych "obrońców życia" ucieka od "problemu").

cezary123
zaufany użytkownik

Schizo pisze:papież Pius IX nadał komórce duszę w 1860r. Kler wcześniej nie miał nic przeciwko usuwaniu płodów, ale chyba to zbyt szokująca informacja dla ciebie.
Nie jest szokująca. Kościół składa się z ludzi i podąża razem z nami wraz z rosnącą świadomością o świecie.
Jego nauki muszą podążać za coraz to nowym stanem wiedzy.
Nie sądzę aby można było cofnąć się do stany mniejszej wiedzy i uznać na przykład, że to samo dziecko, które może być tylko jedynym żywym człowiekiem "odrasta" w kolejnej ciąży. Rozumiesz co mnie razi?
Powiem więcej- wiem, że w przyszłych wiekach odkryje jeszcze wiele i to co teraz uważamy za coś zwykłego stanie się jeszcze większym dylematem moralnym i złem.

Ludzie podążają od naiwnych i okrutnych prymitywów do wysublimowanych istot znajacych lepiej rzeczywistość.

Papież nie nadał duszy tylko musiał ugiąć się pod wpływem coraz jaśniejszych domysłów, że rozwój osoby ludzkiej raz rozpoczęty w tajemniczych jak na owe czasy warunkach wnętrza układu rozrodczego ludzkiego ciała nigdy nie da już tej samej osobie życia i istnienia jeżeli zostanie przerwany.
Tak było zawsze i śmierć zabierała ich jak nas zabiera, tylko nie było to przez nas zauważone.
Tak samo działa nauka i odkrywanie nieznanych wcześniej zjawisk rzeczywistości. Jeżeli coś ignorujemy w życiu i śmierci człowieka to tylko nasza głupota.
cezary123
zaufany użytkownik

Schizo pisze: Jednak dla ludzi, u których rozwinęła się wiara nie jest oczywiste np. to, że przez nielegalność aborcji dzieci lądują w domach dziecka albo nawet na śmietnikach, a aborcje tak czy inaczej były i będą wykonywane. .
Eutanazje też.
Kogo ze znajomych proponujesz już uwolnić od męki istnienia?
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

cezary123 pisze:Eutanazje też.
Jakim prawem miałabym zabronić komuś nieuleczalnie choremu zadecydować o jego własnym życiu? Nie mówię tu o uśmiercaniu na życzenie jakichś "wariatów" w depresji tylko o poważnie chorych ludziach, którym nie można w żaden sposób pomóc i sami żądają zakończenia ich cierpień.
cezary123 pisze:Kogo ze znajomych proponujesz już uwolnić od męki istnienia?
Nie znam żadnych męczenników.

cezary123
zaufany użytkownik

Schizo pisze:Nie znam żadnych męczenników.
Poczęte dzieci też raczej przez kilkadziesiąt lat będą rozwijały nic innego jak radość istnienia zanim zaczną wołać o uśmiercenie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ciąża, macierzyństwo”