Jak tam Wasza psychoterapia?
Moderator: moderatorzy
Re: Jak tam Wasza psychoterapia?
Ja nie żałuję żadnych swoich psychoterapii.
Jeśli już chodzi o żałowanie to żałuję, że odrzuciłem taką jedną propozycję rozmów z psychologiem, którą otrzymałem jeszcze w czasach studenckich. Psychiatra zaproponowała jednym prostym zdaniem, a ja to odrzuciłem.
Psychiatra już więcej nigdy mi tej propozycji nie ponowiła.
Obecnie moje psychoterapia nabrała tempa, głębokości i intensywności. Moja Terapeutka (na NFZ) pozwala mi dzwonić do siebie nawet codziennie, byle tylko w godzinach pracy.
A przekonywałem się do niej, jako do Terapeutki, naprawdę bardzo długo. Kilka lat wręcz!
Jeśli już chodzi o żałowanie to żałuję, że odrzuciłem taką jedną propozycję rozmów z psychologiem, którą otrzymałem jeszcze w czasach studenckich. Psychiatra zaproponowała jednym prostym zdaniem, a ja to odrzuciłem.
Psychiatra już więcej nigdy mi tej propozycji nie ponowiła.
Obecnie moje psychoterapia nabrała tempa, głębokości i intensywności. Moja Terapeutka (na NFZ) pozwala mi dzwonić do siebie nawet codziennie, byle tylko w godzinach pracy.
A przekonywałem się do niej, jako do Terapeutki, naprawdę bardzo długo. Kilka lat wręcz!
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Moj terapeuta twierdzi,ze prawdziwa terapia to spotkania co tydzien a takie co dwa tygodnie lub miesiąc to bardziej dziala na zasadzie wsparcia.
Moja jeszcze troche potrwa ale juz jest na etapie koncowym:)Jestem zadowolony z efektow,pracy i wplywu terapii na moje zycie,na mnie:)
Moja jeszcze troche potrwa ale juz jest na etapie koncowym:)Jestem zadowolony z efektow,pracy i wplywu terapii na moje zycie,na mnie:)
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
hej
wróciłem cały i zdrowy.
Pani powiedziała, że jestem bardzo świadomy siebie.
PS co nie znaczy, że się tu wygłupiam czy coś z premedytacją.
wróciłem cały i zdrowy.

Pani powiedziała, że jestem bardzo świadomy siebie.

PS co nie znaczy, że się tu wygłupiam czy coś z premedytacją.

nic
-
- zaufany użytkownik
idę w poniedziałek. !! i bardzo dobrze!Jak tam Wasza psychoterapia?
nic
-
- zaufany użytkownik
Idę w poniedziałek. Bardzo very good.Jak tam Wasza psychoterapia?

A jak Wasza psychoterapia się ma?
nic
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ja już swoją będę kończył tylko kataklizm by ją przedłużył.To jest długotrwała terapia trwa prawie 2 lata.Jest bardzo profesjonalna z doświadczonym terapeutą.Można powiedzieć,że najtrudniejsze rzeczy przerabiam i to już tak za mną się nie ciągnie.Sporo w tych sesjach było wiedzy,rozwiązywania problemów,analizy choroby-przyczyny,dzieciństwo-relacje z rodzicami,asertywność,problematyka emocji. Tak więc sporo wynoszę z tych 2 lat z tej terapii, na pewno nie czas stracony.Też jest ważne,że terapeuta mówił,że po tej terapii sam już mogę być dla siebie terapeutą i właściwie do takiej nauki ta terapia prowadzi.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Chyba zacznę poznawczobehawioralną. W kazdym razie w tym miesiacu. Czekalamcztery mies.z nfz. Masakra.
Milosc to iluzja
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ja czekałem z 1,5 roku na nfz chyba.Czy rok jakoś tak.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Zrobiła więcej dobrego niż nawet się spodziewałem co na pewno w przyszłości zaprocentuje skoro już to robi.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
No i się załatwiłem.Terapie przedłużono,bo wyzywałem wszystkich,przeklinałem nic nie dało,że przeprosiłem.
A moja psychoterapia w ogóle się nie rozpoczeła choć leczę się od 2005 i obecnie chodzę na oddział dzienny rehabilitacyjny i mam takie wrażenie jak by mnie olewali w kwestii psychologa , choć czasami rozmowa by mi się przydała
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Jestem ciekawy kiedy się moja skończy,ale możliwe,że terapeuta wykorzysta maksimum spotkań.Tak,to dopiero skończyłbym w nowym roku po dwóch latach można powiedzieć prawie.Terapia mnie udoskonala.Uczę się sam rozwiązywać problemy,kryzysy.Tak,żebym stał się jeszcze bardziej samodzielny,niezależny.
Może zgłoś tą swoją potrzebę jakiemuś pracownikowi tego oddziału. Poproś, że chciałbyś mieć indywidualne rozmowy z psychologiem. Może akurat Ci kogoś takiego przydzielą. Jak się odczuwa jakąś potrzebę to najzdrowiej na ogół jest ją po prostu zaspokoić. Uważam że jak się sam o psychologa nie upomnisz to masz bardzo małe szanse, żeby ktoś, tak "sam z siebie" nagle Ci psychologa wynalazł.Soulfly pisze:A moja psychoterapia w ogóle się nie rozpoczeła choć leczę się od 2005 i obecnie chodzę na oddział dzienny rehabilitacyjny i mam takie wrażenie jak by mnie olewali w kwestii psychologa , choć czasami rozmowa by mi się przydała
Pamiętam jak byłem w lepszym stanie psychicznym to w tedy lekarz przydzielił mi psychologa chociaż czułem się bardzo dobrze może teraz jest na to za wczas jedynym kontaktem z terapełtą mam na psychoterapii grupowej ale ciężko mi się otworzyć przed ludźmi
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ciągle jest dla mnie niewiadomą jak wpłynie zakończenie terapii na mnie.Czy sobie poradzę i nie będę chorował.Obecnie mi dużo dała terapia.Miałem z kim omówić problemy,miałem wsparcie,rozmowę,wyjaśnienia sytuacji i naprowadzanie na prawidłowe myślenie.Teraz znów zostanę sam sobie.
-
- zaufany użytkownik
Sam już nie wiem jak moja psychoterapia. Chodzę prawie dwa - czy trzy lata. nie wiem teraz.
Oświecenia nie przewiduję, i nie wiem czy byłoby lepiej bez czy gorzej.
Oświecenia nie przewiduję, i nie wiem czy byłoby lepiej bez czy gorzej.
nic
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Mi zostało tylko 5 sesji.Ciekawy jestem jaką opinie dostanę od niego.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Udało się skończyć terapie 2 lata i 90 sesji.Czuję dużą satysfakcję.