Czy to psychoza ?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Czy to psychoza ?
Od prawie siedmiu lat tkwię w pracy której nienawidzę. Spełnianie się zawodowo kiedyś było dla mnie jednym z marzeń dla którego wiele poświęciłem w życiu. Wczoraj wróciłem do domu z pracy i naszła mnie obawa o sytuację zawodową która mogła by się wydarzyć w sumie jest dosyć nieprawdopodobna ale możliwa. Dalej poszło już standardowo szlak mnie trafił krew mnie zalała i wpadłem w furię w dodatku pocę się w tych nerwach obwicie a następnie zaziębiam. Kiedy wpadam w ten szał pojawiają się stany psychotyczne mam poczucie presji żeby się zgodzić na taką sytuację szlak mnie od tego trafia mocniej, a żeby mało jeszcze było to kiedy próbuję z tą dziką furią skończyć i krzyknąć sam do siebie głośno „DOBRA” to nagle się przejęzyczam i krzyczę CHURA z jakimś takim odczuciem jakbym miał się cieszyć na coś. Ten kolejny stan dokłada mi jeszcze do tego kociołka że wręcz czuję że zaraz pęknę z furii. Nawet teraz kiedy piszę słowo „CHURA” mam te psychotyczne odczucie. Neuroleptyki na to nie działają jedynym rozwiązaniem jest urżnąć się w trupa inaczej bym się nie umiał uspokoić.
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
Re: Czy to psychoza ?
A gdzie teraz pracujesz, co robisz? Ja też nie jestem specjalnie zadowolony z moje pracy.
-
- bywalec
Niecierpie jej najzabawniejsze jest to ze zanim w nia wpadlem czulem sie jakby mnie cos straszylo ze mnie w nia wpakuje. Wczesniej jak sie jeszcze uczylem bylem w tej pracy na praktyce wiec wiedzialem jak wyglada.
-
- bywalec
Rozmawiam z kolega na temat pracy lubienia jej i nielubienia. Zaczynaja wemnie frustracje wzrastac ze utkwilem tu gdzie utkwilem. Przypomnialem sobie kolege ktory mowil o niezagospodarowanym temacie. Przez chwile pomyslalem sobke ze jeszcze mi go przydziela a tego bym niechcial i nagle pojawilo sie to podraznie nerwow jakiego juz dawno niemialem drugie z moich podraznien. Wyszly mi zyly na szyi od wscieklosci. Czulem sie jakby mnie jakis bezlitosny skurwiel probowal nerwami przymusic do wykonania tego nowego tematu. Pojawiaja sie stany skojarzen ze to schizofrenia, urojenia i szlak mnie dodatkowo trafia. Mam to gowno do konca zycia musze sie dzisiaj napic odechciewa mi sie od tego wszystkiego. Nazwalem schize na baczynskiego ku czci lustra ktore rozwalilem glowa pod wplywem tego pieprzonego rozdraznienia no i wiersza baczynskiego cos o tluczeniu luster.
- Słonecznik1
- bywalec
Coś schizo82 pisał o parzeniu kawy...
Chyba obsługuje samego Bronisława Komorowskiego...RESPECT (dla komora...i innych pijawek i kamarów)
Chyba obsługuje samego Bronisława Komorowskiego...RESPECT (dla komora...i innych pijawek i kamarów)
-
- bywalec
Kiedys interesowalem sie polityka ale mi przeszlo kawe to parze tylko sobieSłonecznik1 pisze:Coś schizo82 pisał o parzeniu kawy...

- Słonecznik1
- bywalec
są ludzie samotni...więc nie trać nadziei .
-
- bywalec
Przed poludniem poczulem jakies wspolczucie dla mojej schizofrenii ktora sobie tu ladnie opluwam. Wskoczyl smutek z tym wspolczuciem i ciagle sie trzyma. Kiedys takich stanow mialem na peczki zgniataly mnie one czy to psychoza ?
- amigo
- zaufany użytkownik
Sprobuj moze sie czyms zajac,wtedy nie bedziesz o tym myslal,moze jakis film objerzyj,cos co Ciebie wciagnie.Poczekaj,moze to przejdzie.Masz jakies benzodiazepiny?moze by pomogly tylko ostroznie trzeba brac zeby sie nie uzaleznic.
-
- bywalec
Nie da rady.
[/quote]schizofrenik82 pisze: kawe to parze tylko sobie brakuje mi jakiejs dzierlandki ktorej moglbym zaparzyc kawe i pili bysmy swoje kawy wspolnie
A tyle samotnosci w kolo...
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"