Prośba

dział techniczny, tu proszę kierować pytania i uwagi do administratora i moderatorów

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Prośba

Post autor: Kiciuś_XXL »

Jest prośba aby ograniczyć na forum panoszącemu się chamstwu.
Chodzi o to aby chronić osoby słabsze, wrażliwe i schorowane a nie być po stronie osób silnych ludzi którzy sieją zniszczenie i człowieka w środku. Stop chamstwu i hejtowi.

Zatem proszę o dalsze zgłaszanie nieodpowiednich postów. To ułatwia sprawę.
Druga sprawa niektórzy tu obecni z Was siedzą godzinami na forum i są w stanie wyłapać osoby które zakładają nowe konta w celu trollingu. Poproszę o zgłaszanie takie osoby bądź w tematach lub na priv moderatorom albo Zbyszkowi.
Evot nie zniknie z netu jesli trochę zawalczymy o niego.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Re: Prośba

Post autor: AcidHouse »

Stop nękaniu kobiet !!!
Koniec z agresją wobec maluczkich !
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

AcidHouse pisze: wt cze 08, 2021 10:00 am Stop nękaniu kobiet !!!
Koniec z agresją wobec maluczkich !
To oczywiście też.

Jest nabór na nowych moderatorow i wasze propozycje mile widziane.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Wafel Pikowy, klucz żurawi, Piotr007 - to osoby dość zaufane
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Rzeczywiście forum żyje w pewnym konflikcie: staramy się zachować jak największą otwartość na różne treści. Mamy brak cenzury. Z drugiej strony trudno się godzić na obelgi i agresję jednych użytkowników wobec innych. Niestety wśród przyjaciół czasami używa się ostrzejszych słów. Staramy się, żeby każdy miał możliwość wyrażenia swoich uczyć niezadowolenia, frustracji, etc. Ale to nie może niszczyć innych. Co począć ?

Sprawy są indywidualne. Jesteśmy w nich uzależnieni od ocen samych użytkowników. Jeśli ktoś się poskarży, z pewnością nie zostawimy go samego. Bardzo prosimy o takie skargi od każdego, który poczuł się źle potraktowany. Także jeśli ktoś inny zwróci nam uwagę, że jakiś użytkownik forum spotkał się z objawami nienawiści będziemy z pewnością reagować.

A co począć z innymi przypadkami agresji, która wydaje się nikomu nie przeszkadzać ?
Niestety ona niby nie przeszkadza, lecz ogólnie psuje atmosferę i powoduje niemiłe uczucia u osób, które nie poskarżą się, a będą się wycofywać we własnych wypowiedziach.

Bardzo zależy nam na wspólnej dbałości i trosce o to, żeby nikt nie został stłamszony, zdominowany ani usunięte na bok. Proszę po prostu zwracać uwagę na innych. Pielęgnujmy kulturę dobrej rozmowy, w której każdy znajdzie swoje miejsca na swój głos.

Dziękuję Złemu Kisiusiowi za rozpoczęcie tego wątku.
Awatar użytkownika
lasta
bywalec
Kontakt:

Post autor: lasta »

oczywiście, zrobimy wszystko, żeby forum było sztywne i rozmowy toczyły się na temat ciastka, ciepłych kapci i telewizora, będzie atmosfera jak u cioci na imieninach, proponowałbym nawet nagradzać donosicieli, bo wiadomo, że są osoby niezdarne i ciapowate, które nie umieją sobie poradzić inaczej w życiu, więc trzeba ich dopingować i poklepywać, żeby aportowały, to jest bardzo dobra myśl by stworzyć taki kołchoz, żeby tylko nikt nie ważył się napisać dziura przez o kreskowane, popieram! :)
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Forum jest dla wielu. Musimy pogodzić potrzeby wszystkich. Jakie wyjście mają ci, co pragną wyrazić silne negatywne uczucia, np. frustracji wobec świata ?

Kultura języka podpowiada nam rozwiązanie !
Wszystko da się wyrazić bez zniszczenia innych !
Choć czasami kosztuje to trochę namysłu, wysiłku i pracy.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Lasta myśmy się chyba nie zrozumieli.
Chodzi o małą garstkę osób hejtujących którzy zniechęcają pozostałych dla których to forum to miejsce spotkań. Czasami jedyne okno.
Jesli Tobie ktoś ubliży czy obrazi to czujesz się z tym dobrze? Czy jeśli Cię ktoś chamsko skrytykuje to nie zaczniesz odreagować tym samym i zacznie się udzielać innym zła atmosfera a forum stanie się zatrute jadem plującym.?

Miałem wcześniej dopisać co do donosicielstwa. To agresorzy będą krzyczeć najgłośniej że to jest złe.
Zatem zwracam się do osób którym im zależy na dobru forum aby zgłaszać. Ja osobiście gwarantuje pełną anonimowość.

To forum pozwala na dużo. Ceni się własną kreatywność myśli. Rozwój osobisty .To forum dla projektantów i filozofów. Prawie nie ma cenzury ale gdy się nie obraża innych. Reszta to wszystko inne o czym napisał wyżej Zbyszek.

Evot zachowuje nadal starą formę. Uważajmy jednak abyśmy go nie zniszczyli.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Nigdy i nigdzie wolność nie polega na robieniu, co się żywnie podobna. Zawsze wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie się zaczyna wolność drugiego. Każdy ma prawo do godności i życia.
Dlatego brak cenzury nigdy nie polega na pozwalaniu na obrażanie innych. Brak cenzury polega tylko na możliwości wyrażaniu swoich poglądów bez niszczenia drugiego człowieka.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
lasta
bywalec
Kontakt:

Hitler miałby chyba inne argumenty
Awatar użytkownika
Erratas
bywalec

Post autor: Erratas »

Popieram.
Agresję międzyludzką należy zwalczać.

Wolność wypowiedzi
Równość rangi
Bratertswo użytkowników
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Niektórzy ludzie wpadają na forum się po wyżywać. Dlaczego? Macie jakieś pomysły?
Może to wynikać z choroby, więc z jednej strony dla dobra agresywnej osoby usuwać jej posty aby potem nie bolały. Z drugiej strony może lepiej zostawić aby widziała i się wstydziła kiedy wyzdrowieje.
Hejtować na forum może dlatego bo w realnym życiu dostaje solidnie w dupę więc takie osoby najczęściej są kozakami w necie.
Jakim trzeba być cymbałem, żeby lubić krzywdzić innych słowem i siać chaos.
Forum powinno mieć charakter wzajemnego wsparcia osób z problemami psychicznymi. Chorzy psychicznie są celem ataków osób zdrowym którzy kierują się stereotypami. Jesteśmy często bohaterami magazynów kryminalnych, choć nie zawsze winnymi, ale obwinianymi bo ciężko nam się z naszą łatką wybronić. Dlatego przynajmniej tu powinno się zetknąć ze zrozumieniem, wsparciem i poradą.

Słowo może zabić. Dosłownie. Coraz częściej mówi się w mediach o hejcie.

W latach 2005-2012 pisałem na już nie istniejącym forum psychiatrycznym. Tam poznałem pewną starszą Panią i się z nią zaprzyjaźniłem. Przez tamto forum popełniła samobójstwo. Nie żartuję. Jak się to stało?
Ta starsza Pani była z tamtym forum bardzo zżyta pisała codziennie po kilkanaście postów, miała ich najwięcej. Mimo, że miała rodzinę, którą się chwaliła i pokazywała fotki, forum poświęcała sporo czasu. Nie pamiętam dokładnie co poszło nie tak, ale przyszedł moment że wszyscy się zaczęli kłócić a najczęściej była atakowana ta Pani. Ona przeżywała te ataki bardzo emocjonalnie, bo jak to na jej ukochanym forum zaczęto ją zwyzywać?. Ona odpowiadała tym samym i nie mogła znieść że poniosła porażkę. Stała się bardzo opryskliwa i nie panowała nad sytuacją. Miała do mnie pretensję że jej nie broniłem i nie atakowałem tych co ją szczuli. Po jakimś czasie przestała pisać. Aż w końcu zarejestrowała się jej córka i napisała że jej mama popełniła samobójstwo przez to forum właśnie. Ta córka nas obwiniała.
Tak sobie myślę, że powinno się zamknąć wszystkich forumowiczów, nas, tych atakujących i niereagujących do więzienia.

Na forum będzie więcej ostrzeżeń i banów. Niektórzy będą świecić raz na zielono raz na szaro.
Awatar użytkownika
lasta
bywalec
Kontakt:

ludzie powinni wiedzieć jakie jest życie na prawdzie uodparniać się na nie, a nie myśleć, że ciągle do końca życia będą pod kloszem, samobójstwa się zdarzają nic w tym sensacyjnego, że ktoś kopnął w kalendarz, moi znajomi tez wykorkowali, po prostu natura eliminuje najsłabsze osobniki, trzeba być twardym, a nie miętkim, nawet Cezary Pazura to powiedział, kto nie zna życia, żyje w iluzji, kłamstwie, jak chcemy, żeby forum było fałszywe, może udawać, że nic się nie dzieje i klepać się po ramionach, że wszystko będzie w porządku, ale to niekoniecznie jest prawda, bo niektórzy są słabsi, a niektórzy odnajdują wsparcie i w prawdzie i jak wcześniej się o tym dowie jaki jest tym szybciej poszuka dla siebie pomocy, a jak pomoc nie działa to już nie moja wina, że psycholog wolała imprezować, zamiast się uczyć, a teraz tatuś jej kupił gabinet, w którym ona siedzi i udaje, że pracuje, wiedzy szuka się całe życie i trzeba wiedzieć z kim się ma do czynienia, bo wejdzie dziecko na forum czy do netu i spojrzy jacy to ludzie są wspaniali i sobie pomagają, a w realnym życiu ktoś kto nie ma netu taki może nie być i dzieciaka czekałaby śmierć z niewinnej naiwności, a jak taka Pani nie ogarnęła się do późnej starości, no to cóż, życzyć tylko powodzenia następnym razem komuś innemu ;) stop oszustwu na rzecz konwenansów
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Ty tak na poważnie? Jeśli sobie dowcipkujesz to spoko, ani słowa.

W prawdziwym życiu nie o to chodzi o czym Ty piszesz. Coś tam wiesz, ale trochę pomieszałeś.
Trzeba być twardym i eliminowanie słabszych ogniw?

Twardziel to osoba która potrafi postawić się silniejszym w obronie słabszych.
Twardziel to nie osoba która wtapia się wśród silnych i napierdziela słabszych.

Cezary Pazura(aktor)- zapewne chodzi Ci o inną osobę. Ja natomiast lubię tego aktora zresztą mój ulubiony polski aktor. Oglądałem wszystkie jego filmy, słuchałem skecze i takie tam ble ble. Pazura to twardziel stający w obronie słabszych. Bierze udział w akcjach charytatywnych promuje szczepienia. Myślisz, że to nie pomaganie słabszym? Pytanie retoryczne.

Tu na forum nie ma iluzji, kłamstwa i udawania o ktorym piszesz. Jesli występuje to w formie jakiej jest wszędzie na świecie.

Forum jest miejscem spotkań gdzie można się pochwalić, ponarzekać pomamrotać, pomądrzyć się, powygłupiać, pożartować wyrazić swoje zdanie, oraz popisać jak się czuje w danym momencie.
Nie należy ubliżać poniewierać wyzywać. To nie jest wiele. Dla niektórych aż tyle.

P.S jesli nie zmienisz nastawienia nigdy nie uzyskasz statusu zaufanego.
Awatar użytkownika
lasta
bywalec
Kontakt:

każdy ma na to wywalone co myślę, czuje i jakie mam potrzeby oraz oczekiwania, więc ja też będę pisał co sobie wymyślę czy to jest prawda czy nie, bo i tak nikt nie zwróci na to uwagi, a przynajmniej będę miał trochę ubawu, że jakiś debil parzy jak sroka w gnat, nie potrzebuję dążyć do czegoś co nie jest w życiu niezbędne do tego, żeby przeżyć, więc status zaufanego mnie nie jara, nie masz czym mnie straszyć, jakoś mnie to nie przeraża, że nie będę miał zaufanego, co to tresura jest, że mamy pisać jak komuś się podoba, bo chłopcy nie potrafią żyć?
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Zły Kicius_XXL pisze: wt cze 08, 2021 11:00 pm W latach 2005-2012 pisałem na już nie istniejącym forum psychiatrycznym. Tam poznałem pewną starszą Panią i się z nią zaprzyjaźniłem. Przez tamto forum popełniła samobójstwo. Nie żartuję. Jak się to stało?
Ta starsza Pani była z tamtym forum bardzo zżyta pisała codziennie po kilkanaście postów, miała ich najwięcej. Mimo, że miała rodzinę, którą się chwaliła i pokazywała fotki, forum poświęcała sporo czasu. Nie pamiętam dokładnie co poszło nie tak, ale przyszedł moment że wszyscy się zaczęli kłócić a najczęściej była atakowana ta Pani. Ona przeżywała te ataki bardzo emocjonalnie, bo jak to na jej ukochanym forum zaczęto ją zwyzywać?. Ona odpowiadała tym samym i nie mogła znieść że poniosła porażkę. Stała się bardzo opryskliwa i nie panowała nad sytuacją. Miała do mnie pretensję że jej nie broniłem i nie atakowałem tych co ją szczuli. Po jakimś czasie przestała pisać. Aż w końcu zarejestrowała się jej córka i napisała że jej mama popełniła samobójstwo przez to forum właśnie. Ta córka nas obwiniała
Ludzie za bardzo ufają ludziom. Właśnie to jest najgorsze, kiedy ktoś nakręca sobie jakąś radosną sytuację, życie, leci jak na skrzydłach, myśli że ma przyjaciół na dobre i na złe a później doświadczy zdrady stada. Jak to tak być może? Ta nagła i niespodziewana zmiana klimatu sytuacji to powoduje. Może gdyby traktowała to mniej poważnie, i nie oddawała swojego serca, to by nic się nie stało.
Niestety ludzie nie są doskonali, systemy międzyludzkie też i nie da się na nich budować swojego szczęścia, lepiej być na to od razu przygotowanym.
Inna sprawa, że za bardzo ufają znajomościom wirtualnym, "wpuszczają obcych do swojego domu" do swojego życia, gdzie każdy może robić co zechce. To też jest naiwne.
Później powstaje rozczarowanie i frustracja, bo przecież to tylko ulotne literki czy zdjęcia, chwilowe przebłyski kontaktu, a naprawdę te osoby myślą o czymś innym i nie mogą dać tego co trzeba, stworzyć świata.
Moi się wyczerpała nerwowo na tym forum w podobny sposób. Zbyt poważnie się poświęciła tej ulotnej i kapryśnej wirtualnej sprawie. Dobrze, że zajęła się życiem realnym i rodziną.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Lasta. Jak najbardziej możesz pisać co myślisz. Nawet ta dyskusja mnie trochę wciągnęła.
I nikt nie jest idealny. Teoretycznie każdy może pisać co chce byleby nie gonić innych bo z tego są nieprzyjemne konsekwencje. Niepotrzebne. Nie opłaca się być wrogiem innych forumowiczów.
Tu już chyba nie wymyślimy nic nowego.

Nabór na nowych moderatorów nadal aktualny. Wasze propozycje mile widziane.
Wyżej już zaproponowano 3 osoby. Każda propozycja będzie brana pod uwagę, zwłaszcza zaufanych.
Awatar użytkownika
lasta
bywalec
Kontakt:

już samo to jakim posługujesz sie nickiem świadczy o twojej obłudzie, dorób sobie do tego dobrą ideologię, bo chcesz być promotorem dobrych wartości, a występować w roli drpaieżcy, swoją drogą jak ktos mnie ocenia tylko po jednym słowie czy zdaniu i określa moje kompetencje w ten sposób to tez mu pojechałem i napisałem mu, żeby nie wnikał jaki jestem naprawdę i jaka jest prawda, dobrze jednak, że mnie zbyszek zbanował na czacie, bo te psute gadki o dupie maryni nic nie wnoszą do życia i tylko wysysają z człowieka energię, a w tym czasie mógłby się zając ważniejszymi sprawami i w efekcie uzyskać większą satysfakcję, poza tym masz chłopaku jeden problem, tu, na forum możemy sobie sobie poudawać jacy to jesteśmy dobrzy i mili dla siebie, ale wiesz co, bana mi dasz tu na forum, jednak trudno Ci będzie mnie wykreślić z realnego życia, bo co najwyżej możesz sobie zrobić płotek, żeby mnie nie widzieć, jednak gdzieś ten wrzód zawsze będzie Ci ciążył na sumieniu, że ktoś był albo i jest taki jak ja, który sie nie użala nad nieudacznikami, którzy tylko chcą ciągnąć nie dając nic w zamian, popatrz na moje tematy, albo są zaspamowane albo brak odpowiedzi, nikt tu nie ma własnego zdania, posiłkują się tym co usłyszą, żeby się dostoować, żeby dostać nagrodę, a gdy jej nie ma, bo nie potrafią sobie sami jej wziąć, popadają w depresję, więc wolą brac tą chemię, licząć na to, że toskyny, które wraz znią będą z nich zchodzić uzdrowią ich, bo razem z nimi odejdą pustak, żałoba, erwica i inne ustrojstwa, któe można tylko wykrzyczeć co niektórym prawdzywm słowem, a zresztą, skoro są słowa a ich nie używasz to bądź nadal ograniczony, każdy znajdzie sposób na swoje życie i nie warto nikogo pospieszać, bo jak ktos nie ma przyjaciół musi płacić psychologom, a jak ktoś już ma wszystkiego odsyć to i psychologom pojedzie, tylko między kumplami i psychologami jest taka różnica że jak kumpla wyśmiejesz to ci może jebnie ale się nie obrazi a psycholog od razu stosuje metody szpital areszt itp. weź się ogarnij człowieku, jak ktoś ma znaną morde to musi o nią dbać i o wizerunek, bo to dobrze wygląda, żeby się pokazać, że się wspiera, wyobraź sobie odwrotną sytuację, tylko odważni, silni ludzie są się w stanie sprzeciwić tłumowi, reszta idzie jak bat karze
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Oj, przepraszam chyba teraz nie pójdziesz w kąt się popłakać, co?

W rzeczywistości nie chodziło mi o Twoją osobę. Już sobie nie wyobrażaj nie wiadomo co. To było do osób którzy będą chcieli pisać brzydko na forum do osób aby ich poniżać. Poczuleś się w tym gronie ? Dlaczego?
No może trochę posłużyłem się Tobą i nie ładnie z mojej strony. Masz rację jestem obłudnikiem kłamcą chamem mendą i ch...em. Nie wstydzę się tego.

Jesteś kolekcjonerem ostrzeżeń, przypadek? Ja Cie nie dałem do tej pory żadnego. To co piszesz o mnie jest za słabe. Nie dam Ci przeze mnie. Mnie może zabić kobieta. Dam bez wahania jesli będziesz poniżał inne osoby które będą to zgłaszać. Od tego jestem.
Reagowanie na chamstwo to nie moja inicjatywa a ja sam od czasu do czasu musze coś napisać aby mieć znów spokój na kilka miesięcy i dalej pisać swoje bzdety gdzieś tam w innych tematach.

Uwywnętrzniłeś się znów uaktywniłeś swój niewyparzony język. Pomogło?Czasem tak trzeba, trzeba sobie ulżyć. Tylko uważaj bo nie każdy Ci pozwoli na tak wiele.
Awatar użytkownika
lasta
bywalec
Kontakt:

i tak samo mnie poniżasz jak Ty mnie, skoro już wiesz jaki jesteś, to po co przed sobą to ukrywasz i niedopuszczasz głosu innych, któzy to stweirdzają, absurd
ODPOWIEDZ

Wróć do „o tym forum”