Usunięcie konta
Moderator: moderatorzy
Usunięcie konta
Jak usunąć konto?
Re: Usunięcie konta
Zmień sobie nicka na jakiś niezauważalny i nikt mniej dociekliwy nie wyczai, żeś Salydus.
Najpierw chciałam usunąć konto, a potem zmienić na Luiza, ale zajęty
Najpierw chciałam usunąć konto, a potem zmienić na Luiza, ale zajęty
Chcesz zniknąć czy usunąć swoje posty?
Bo jeśli to pierwsze to wystarczy nie wchodzić na forum.
Bo jeśli to pierwsze to wystarczy nie wchodzić na forum.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Witaj lew,
zwykle ktoś, kto chce usunąć swojej konto czuje się czymś skrzywdzony, więc wpierw staramy się dowiedzieć co to jest i czy nie dałoby się tego naprawić. Często użytkownicy zwracają się z taką prośbą, bo mają wrażenie, że napisali zbyt wiele lub o zbyt osobistych sprawach. - Wtedy rozwiązaniem jest ukrycie tych wątków w dziale prywatnym. Inni proszą o usunięcie konta w psychozie, a później chcą je znowu koniecznie przywrócić. Odszukanie usuniętych wątków wymaga dużo pracy, więc zajmuję się tym niechętnie .
Usuwanie postów powoduje też ten kłopot, że wtedy inne posty, które się do niego odnoszą tracą sens i wtedy dyskusje na forum tracą spójność, z poważnych odpowiedzi, osób które starały się o dobrą odpowiedź robią się wtedy śmiecie.
Z tych wszystkich powodów usuwamy konto jedynie, jeśli jego pozostawienie wiązałoby się z realną szkodą dla użytkownika.
Uwzględniając powyższe zastrzeżenia jest możliwe usunięcie konta bez usuwania postów, których autorem staje się wtedy anonim o nicku poprzedniego autora. Podobnie administrator ma możliwość usunięcia wszystkich postów bez usuwania konta. Można także nie usuwając użytkownika schować wyróżnione wątki do archiwum, tak, że przestaną być widoczne, a potem nawet po długim okresie istnieje możliwość ich przywrócenia, jeśli wnioskujący będzie tego pragnął. W tym przypadku trudno jest jednak przywrócić je w to samo miejsce, tj. do tego samego działu, bo tej informacji system nie zapamiętuje.
Poza tym usuniemy konto wraz z postami, lecz tylko w wyjątkowej sytuacji, kiedy będzie to dobrze uzasadniona, a nie z powodu chwilowego nastroju lub chwilowej złości na forum lub kogokolwiek z użytkowników.
zwykle ktoś, kto chce usunąć swojej konto czuje się czymś skrzywdzony, więc wpierw staramy się dowiedzieć co to jest i czy nie dałoby się tego naprawić. Często użytkownicy zwracają się z taką prośbą, bo mają wrażenie, że napisali zbyt wiele lub o zbyt osobistych sprawach. - Wtedy rozwiązaniem jest ukrycie tych wątków w dziale prywatnym. Inni proszą o usunięcie konta w psychozie, a później chcą je znowu koniecznie przywrócić. Odszukanie usuniętych wątków wymaga dużo pracy, więc zajmuję się tym niechętnie .
Usuwanie postów powoduje też ten kłopot, że wtedy inne posty, które się do niego odnoszą tracą sens i wtedy dyskusje na forum tracą spójność, z poważnych odpowiedzi, osób które starały się o dobrą odpowiedź robią się wtedy śmiecie.
Z tych wszystkich powodów usuwamy konto jedynie, jeśli jego pozostawienie wiązałoby się z realną szkodą dla użytkownika.
Uwzględniając powyższe zastrzeżenia jest możliwe usunięcie konta bez usuwania postów, których autorem staje się wtedy anonim o nicku poprzedniego autora. Podobnie administrator ma możliwość usunięcia wszystkich postów bez usuwania konta. Można także nie usuwając użytkownika schować wyróżnione wątki do archiwum, tak, że przestaną być widoczne, a potem nawet po długim okresie istnieje możliwość ich przywrócenia, jeśli wnioskujący będzie tego pragnął. W tym przypadku trudno jest jednak przywrócić je w to samo miejsce, tj. do tego samego działu, bo tej informacji system nie zapamiętuje.
Poza tym usuniemy konto wraz z postami, lecz tylko w wyjątkowej sytuacji, kiedy będzie to dobrze uzasadniona, a nie z powodu chwilowego nastroju lub chwilowej złości na forum lub kogokolwiek z użytkowników.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Nie pomoże ! Po zmianie nicka nowy nick pojawi się jako autor wszystkich Twoich postów, także tych starych. Jedyne co się nie zmieni to cytaty - tam pozostanie stary nick.malgosia pisze:Zmień sobie nicka na jakiś niezauważalny i nikt mniej dociekliwy nie wyczai, żeś Salydus.
Zrobiłby się straszny bałagan, gdyby usunąć wszystkie moje posty.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Z tego, co widzę, to Zbyszek usunął posty Salydusa. I co? Jakoś musimy to przeżyć
Ale uważam, że to złe rozwiązanie - rzeczywiście robi się bałagan.
Pozdrawiam.m.
Ale uważam, że to złe rozwiązanie - rzeczywiście robi się bałagan.
Pozdrawiam.m.
Nie tylko bałagan, ale przede wszystkim strata! Strata czyjegoś punktu widzenia, strata okruchów jakichś historii...
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
No tak, to nie jest najlepsza sytuacja, jednak wychodzę z faktu, że szczególnie na takim forum jak nasze każdy ma pewne prawa do swoich własnych postów i jeśli uprze się, żeby je usunąć nie chcę mu tego odmawiać.
Masz rację Zbyszku! W końcu forum jest od tego, by pomagało, a nie szkodziło!
Jak w różnych miejscach Netu informacje o człowieku pozostają na wieki wieków bez możliwości usunięcia to jest to frustrujące i w gruncie rzeczy krzywdzące!
Jak w różnych miejscach Netu informacje o człowieku pozostają na wieki wieków bez możliwości usunięcia to jest to frustrujące i w gruncie rzeczy krzywdzące!
...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 6:04 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Nie Ocean, nie firmujesz bubla. Jeśli masz takie wątpliwości - odejdź.
...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 6:04 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
- Roland89
- zaufany użytkownik
Chciałem się pożegnać .
Przykre, że nie było mi dane tutaj spokojnie przebywać !!!
Przykre, iż nawet z chorymi nie potrafiłem się zaprzyjaźnić .
Strata będzie niewielka, wręcz niezauważalna .
Nic nie wnosiłem na forum, a chciałem .
Będe was pamiętał ...
Zarządców forum prosze o usunięcie konta i blok IP, abym nigdy nie mógł tu wejść .
Gdyby jednak ktoś zechciał dać znać jestem na skrzynce pocztowej chriskp1989@wp.pl .
Nawet się nie przywitałem wchodząc tu, jestem Krzysiek .
Lepszego forum i terapii nie znajdę, ale musiałem podjąć decyzje .
Teraz będe muszał zdać się na siebie, nie mam bliskich prócz rodziny .
Pozdrawiam wszystkich serdecznie Krzysiek .
Przykre, że nie było mi dane tutaj spokojnie przebywać !!!
Przykre, iż nawet z chorymi nie potrafiłem się zaprzyjaźnić .
Strata będzie niewielka, wręcz niezauważalna .
Nic nie wnosiłem na forum, a chciałem .
Będe was pamiętał ...
Zarządców forum prosze o usunięcie konta i blok IP, abym nigdy nie mógł tu wejść .
Gdyby jednak ktoś zechciał dać znać jestem na skrzynce pocztowej chriskp1989@wp.pl .
Nawet się nie przywitałem wchodząc tu, jestem Krzysiek .
Lepszego forum i terapii nie znajdę, ale musiałem podjąć decyzje .
Teraz będe muszał zdać się na siebie, nie mam bliskich prócz rodziny .
Pozdrawiam wszystkich serdecznie Krzysiek .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Witaj Krzysiek
i dlatego uważam że powinieneś zostać na forum. Dla każdego z nas to forum ma działanie terapeutyczne. Piszesz że nic nie wniosłeś do forum , ja o sobie tez tak myślę, ale mam wrażenie, że pisząc tutaj możemy się podzielić z innymi forumowiczami to co nas boli, gnębi i zostaniemy wysłuchani. Ja osobiście od czasu zarejestrowania się na forum nie doznałem żadnej przykrośći od innych tutaj osób czego i Tobie również życzę. Pozdr.ognisty21 pisze:Lepszego forum i terapii nie znajdę
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
- Roland89
- zaufany użytkownik
witaj .
Także nie doznałem żadnej przykrości od czasu pobytu tutaj .
Postanowiłem jednak inaczej .
Z natury jestem spontaniczny, lecz decyzja ta była w pełni przemyślana .
Licze, że moderatorzy mnie wysłuchają, ale spoko w świecie realnym też jestem głupcem, a głupków nawet chorzy nie chcą traktować na równi, z całym szacunkiem dla was .
Pozdrawiam
Także nie doznałem żadnej przykrości od czasu pobytu tutaj .
Postanowiłem jednak inaczej .
Z natury jestem spontaniczny, lecz decyzja ta była w pełni przemyślana .
Licze, że moderatorzy mnie wysłuchają, ale spoko w świecie realnym też jestem głupcem, a głupków nawet chorzy nie chcą traktować na równi, z całym szacunkiem dla was .
Pozdrawiam
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
- Necro
- zaufany użytkownik
Już pisałem do Zbyszka na Pw i praktycznie wszystko jest już ustalone o usunięciu konta
Śmierć Wrogom Ojczyzny