10 lat klopazpolu i dalej to samo
Moderator: moderatorzy
Re: 10 lat klopazpolu i dalej to samo
Brałem klozapol dawno temu.Był nawet niezły,bo dobrze uspokajał i nie musiałem brać cloranxenu.
Chciałbym powiedzieć, że czuję jakby po ponad 10 latach brania klozapolu czuję się jakby tak , że ten lek mnie trochę upośledził, mam kłopoty z krótkotrwałą pamięcią, z długotrwałą nie ale z krótką tak, poza tym strasznie mi się pogorszył wzrok przez ten czas a mam dopiero 31 lat a bez okularów widzę bardzo słabo, czytałem gdzieś kiedyś że klozapol może niszczyć powoli wzrok. Biorę rano 100mg , w południe 100mg i 300mg na noc czy to są duże dawki ?
Nie czuję się już tym samym człowiekiem co kiedyś nie mam tego błysku inteligencji którą kiedyś miałem, czuję jakby branie klozapolu mnie lekko upośledziło.
Nie czuję się już tym samym człowiekiem co kiedyś nie mam tego błysku inteligencji którą kiedyś miałem, czuję jakby branie klozapolu mnie lekko upośledziło.
Pumba probowales innych lekow? 500 mg to imo duza dawka, ja bralem 200 i dla mnie bylo to juz duzo
Kiedyś przez krótki okres brałem Olzapine, nie czułem praktycznie w ogóle jej działania bo to było chyba tylko z 15mg tabletka, moja lekarka w ogóle nic nie wspomina żeby zmniejszyć dawkę klozapolu, oprócz klozapolu biorę jeszcze jedną rano tabletkę depakine 500 i dwie na noc.
sprobuj Solianu/Amisanu. jakie masz objawy?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ja mam kumpla który bierze już ze 20 lat 200mg klozapolu i przede wszystkim narzeka na brak siły i pogorszony wzrok. Klozapol ma tą zalete że uspokaja a on jest nadpobudliwy.
-
- zaufany użytkownik
nie czytałem calego tematu, dopiero pozniej przeczytalem. jak probowal tylko klozapol i olzapine to polecam Solian
jak mozna brac 10 lat ten sam lek i nadal miec objawy chorobowe pozytywne? I pozytywy to mijaja po miesiacu gora dwoch.
-
- zaufany użytkownik
A ja się męczyłem pierwsze 6 lat jak dopiero znikneły mi głosy i urojenia... Ale ja to chyba nienormalny jestem skoro tak byłoAdamSchibi pisze: ↑sob lut 29, 2020 4:55 pm jak mozna brac 10 lat ten sam lek i nadal miec objawy chorobowe pozytywne? I pozytywy to mijaja po miesiacu gora dwoch.

ja biore leki 7 lat i mam czesto jeszcze urojenia
Odczuwam działanie tego dziadowskiego leku jakby on mnie powoli stopniowo upośledzał, czy w ogóle można to gówno lekiem nazwać ? To jakaś paranoja ten klozapol.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Klozapol nikomu nie jest przepisywany wg zastosowań, jest lekiem ostatniej szansy bo muli i znieczula.
nic
-
- zaufany użytkownik
I tak będzie. Znam może ze dwie osoby które naprawde dobrze czuły się na tym leku, bo inni włącznie ze mną psioczą na brak siły, przymulenie, itd.
Strasznie siadł mi wzrok, jestem prawie pewien, że to od tego klozapolu, w tej chwili na tablicy u okulisty widzę tylko jedną największą literę na samej górze, jak zdejmuje okulary to mam mgłe przed oczami. Biorę w tej chwili 100mg rano, 100mg południe i 300mg na noc czy to duże dawki ?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Duże? Chyba chcą Cię znieczulić na serio, klozapol 3x dziennie... ehhhh
nic
A jeszcze mam jedno pytanie czy jest możliwe, że od klozapolu przygasły mi emocje ? Tzn mam chyba tak to się nazywa Anhedonię. Oprócz klozapolu to biorę jeszcze depakine chrono 500 jedna tabletka rano i dwie tabletki wieczorem
-
- zaufany użytkownik
Bardzo możliwe że przygasły ci emocje. Klozapol to totalny przymulacz. Miałem kilka podejść z tym lekiem ,najdłużej 1,5 roku i za nic nie chce tego. Pod pewnymi względami gorsza dla mnie jest tylko perazin.
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
To mówicie, że od tego klozapolu mogłe utracić emocje ? To trochę dziwne, bo biorę klozapol od 2008 roku a już w 2009 roku przestałem odczuwać emocję, tzn coś tam niby czuję trochę ale to jest prawie tyle co nic.