Rispolept Consta jakie macie skódki uboczne

risperidon

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
marek-sportowiec
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Re: Rispolept Consta jakie macie skódki uboczne

Post autor: marek-sportowiec »

Nie mam ubocznych widocznych i nie odczuwam. Nie jem już dużo chociaż pokarmu fanem byłem od małego. Wielskie kuraki i wieprze z gospodarstwa zajadałem świeżynki i rosoły. Samo zdrowie. Wolę zastrzyk w rękę, niż w pośladki w sumie.
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
hatomek
zarejestrowany użytkownik

Post autor: hatomek »

Nie byl to lek dla mnie. Dzialal jak pigulka nasenna polaczona z tabletka na przyrost masy i narkotykiem wywolujacym zamroczenie umyslu.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

wowo21975 pisze:biore ten lek już prawie rok czasu, jedynie co mi się zdarza to odczuwam po zastrzyku "uderzenie" leku, inaczej natychmiastowe działanie, i czasami przez pierwsze dni moge się czuć gorzej, ale nie zawsze, niewiem od czego to zależy. biore 50mg na dwa tygodnie, jestem zadowolony z leku.
co do skutków ubocznych o których wspominałem powyżej doszedłem do wniosku że kolejny zastrzyk nakłada się na poprzedni co powoduje że przez pierwsze dni stężenie w organizmie mocno wzrasta a co za tym idzie przekłada się to na chwilowe skutki uboczne,z własnego doświadczenia wiem że zastrzyk działa dłużej niż 14 dni stąd nakładanie się zastrzyków na siebie,postanowiłem sprawdzić to i przesunełem zastrzyk na dzień 15,zauważyłem że nie jestem śpiący jak poprzednio i nie odczuwam tak silnego działania leku,za około 6 tyg.będę wiedział czy mam racje i wróce do tego wątku.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

mineło 6 tygodni :) i moge powiedzieć że się nie myliłem,objawy uboczne występujące regularnie kilka dni po zastrzyku ustąpiły,zastrzyk przesunełem na dzień 15 co rozwiązało moje problemy z objawami ubocznymi,w moim przypadku sprawdziło się :)
Awatar użytkownika
Kosmitka
zaufany użytkownik

Post autor: Kosmitka »

Ja nie mogę brać wiecej niż 1,5 mg, bo dostaje czegoś z rodzaju pustki w głowie i przymusu patrzenia. Chciałabym przerzucić się na inny lek, ale ten zlikwidował moje urojenia. częściowo również głosy.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Kosmitka pisze:Ja nie mogę brać wiecej niż 1,5 mg, bo dostaje czegoś z rodzaju pustki w głowie i przymusu patrzenia. Chciałabym przerzucić się na inny lek, ale ten zlikwidował moje urojenia. częściowo również głosy.
przy zastrzyku co 14 dni też występowały u mnie zaburzenia wzrokowe i pustka w głowie,powtarzały się regularnie po każdym zastrzyku,dopiero jak przesunełem zastrzyk o jeden dzień pozbyłem się tych dolegliwości,podejrzewam że zbyt duża dawka leku je wywołuje.
Awatar użytkownika
Feniks303
zaufany użytkownik

Post autor: Feniks303 »

wowo21975 pisze:
Kosmitka pisze:Ja nie mogę brać wiecej niż 1,5 mg, bo dostaje czegoś z rodzaju pustki w głowie i przymusu patrzenia. Chciałabym przerzucić się na inny lek, ale ten zlikwidował moje urojenia. częściowo również głosy.
przy zastrzyku co 14 dni też występowały u mnie zaburzenia wzrokowe i pustka w głowie,powtarzały się regularnie po każdym zastrzyku,dopiero jak przesunełem zastrzyk o jeden dzień pozbyłem się tych dolegliwości,podejrzewam że zbyt duża dawka leku je wywołuje.
Teraz też przyjmuje zastrzyki, ale swego czasu jak narzekałem na długość wydzielania się leku z tabletki to pani doktor radziła mi rozbić dawkę z 1x2mg na 2x1mg (dwa razy dziennie po pół tabletki)
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

przechodze na 37,5mg powinno być ok,skutki uboczne nie powinny się pojawiać :)
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Post autor: lea »

powodzenia w przechodzeniu na nową dawkę, też myślę, że nie powinno być skutków ubocznych, przynajmniej jak ja zmniejszałam dawkę, to nie było :wink:

pozdrawiam
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

lea pisze:powodzenia w przechodzeniu na nową dawkę, też myślę, że nie powinno być skutków ubocznych, przynajmniej jak ja zmniejszałam dawkę, to nie było :wink:

pozdrawiam
dzięki,planowałem to od dłuższego czasu ;)
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Minęło już sporo czasu od tamtych chwil, obecnie jestem na innym leku. Jednak wracając do rispolept consta depo miałem takie efekty uboczne po nim jak zupełna pustka w głowie, zaburzenia wzrokowe, tzw. przymus patrzenia, coś z ostrością wzroku, ogólne rozbicie emocjonalne i bardzo złe samopoczucie. Dlatego wtedy chciałem zejść z dawki, jednak 37,5 mg nie utrzymywało mnie a efekty uboczne w jakimś stopniu ustąpiły. Nie wiem z czym było to związane że ten lek mi nie pasował i tak fatalnie na niego w późniejszym czasie reagowałem. Wydawało się i pisałem o tym że jest ok w porządku, dawałem dobrą ocenę a jednak w dłuższym okresie się nie sprawdził. Dlaczego? Nie wiem, chyba to nie był ten lek, teraz amisulpride już trzy lata i nie mam takich efektów ubocznych a były one bardzo uciążliwe.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Świństwo ten rispolept, w każdym bądź razie dla mnie.
Ercze
Status: studet

Post autor: Ercze »

Senność przez cały dzień, częste rozkojarzenie, nadwrażliwość słuchowa, nie utrzymanie nerwów na wodzy. Pierwszy i trzeci skutek uboczny jest najgorszy.
btw. co za klaun :D skutki pisze przez "ó".
Tak naprawdę to wszystko wyżej to bajeczka i nie lekarstw trzeba tylko umieć powiedzieć komu trzeba tak żeby poszło w pięty cwaniaczkom nie stresować się i nie denerwować 8)
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2020 10:13 pm przez Ercze, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

ja wzialem kilka zastrykow tego wieczorami mialem silne lęki niepokoje zmeczony czylem sie na 60 lat gorzej rispolept to zupelnie nie trafiony lek dla mnie wole amisan solian i nie w zastrzykach a jest abilify maitance raz na miesiac wszedl niedawno
Ercze
Status: studet

Post autor: Ercze »

...
Ostatnio zmieniony sob sie 12, 2017 4:41 pm przez Ercze, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sierpien

Post autor: sierpien »

Ja nie mam raczej żadnych, dobrze się po nim czuję. Chociaż jak pierwszy raz miałem psychozę i się z niej zacząłem leczyć, to rispolept bardzo dokuczał - pustka emocjonalna, odczłowieczenie, ale sam nie wiem czy to był wynik tego że byłem zaraz po psychozie, czy wynik leku. Polecam, ja biorę zastrzyki.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Jak pobierzesz dłuższy czas to wtedy coś napisz, chyba że bierzesz już kilka lat. Ja brałem i lek zupełnie nie trafiony dla mnie. Cztery epizody na nim i paskudne skutki uboczne leku.
unipan
zaufany użytkownik

Post autor: unipan »

ja biore 7 rok i nic ciagle bez epizodu ale ja jestem odmiencem moze
ODPOWIEDZ

Wróć do „rispolept”