po jakiej dawce rispoleptu mozna czuc sie normalnie
Moderator: moderatorzy
po jakiej dawce rispoleptu mozna czuc sie normalnie
witam , przymuje 4mg ryspolitu i oddzuwam brak checi do czegokolwiek, nic mi sie nie chce , mam zubozale slownictwo i sie jakam , po jakiej dawce rispoleptu wraca chec do dzialania i czlowiek staje sie bardziej soba ? Lubie ten lek i nie chce go odstawic , chcialabym tylko zmniejszyc dawke po ktorej bede sie czula w miare normalnie bede bardziej rozmowna i nie bedzie mi brakowalo motywacji do dzialania , prosze o opinie osob zazywajacych ten lek
Re: po jakiej dawce respoleptu mozna czuc sie normalnie
Biorę 2 mg i czuję się stabilnie. Biorę Speridan. Co prawda moja psychiatrka sugeruje zwiększenie do 3...
Nie jestem otępiała i mam mniejsze paranoje i urojenia ksobne.
Nie jestem otępiała i mam mniejsze paranoje i urojenia ksobne.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Re: po jakiej dawce rispoleptu mozna czuc sie normalnie
Ja biorę 6 mg ranperidonu, i czuję się w miarę dobrze, miewam momenty totalnej niechęci, ale krótkotrwałe. Czyli jak widać dawka, po której się można dobrze czuć jest subiektywna i zależy od danego organizmu.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Wróciło mi też zainteresowanie fotografią.
Porzuciłam tą pasję kiedyś, bo mi się nie chciało, a teraz do niej wracam.
Porzuciłam tą pasję kiedyś, bo mi się nie chciało, a teraz do niej wracam.
-
- zbanowany
- Kontakt:
Nie jestem fanem leków! Czasem biorę na sen i zasypiam! Lekarze kłamią i wmawiają, że kilka tygodni trzeba czekać na działanie! PYR! PYR! Jedzie samochodzik, a za nim parowozik cignięty holowaniem! PYR! PYR! Leki dopasować muszą! Na jednych lepiej co innego działa, a i tak wybór ograniczony! Mi powiedział pacjent, że pewien lek uzależni to go nie brałem! I tak bym go nie brał! Po co te okresy dają oni jak nie wiadomo co wystąpi, albo czy wogóle coś wysąpi? Z nimi nie wygrasz i to jest pewne! Walczak, albo olewczak musisz być! Lekarz też na chybił trafił leki dawkuje! Za mało przepisze, albo za dużo! Tak samo jest z alkoholem, nikotyną, kawą i narkotykami Optymalnej dawki nie ma i nie będzie! Sami podstawieńcy wszędzie! Tylko gry są realne, a cały świat to pic na wodę jeden sztuczny jest! W szkołach lipa i w pracy rozpjerdol! Tylko twarze umarłych w drewnie rzeźbić, albo strugać krzyże i powiesić na nich rzeźbidła i upiec HLEP! Mało nas! Mało nas do pieczenia HLEPA!
Zapraszamy wszystkich na nasz czat!
http://www.pieknyumysl.com
Z nami nie przegrasz! Z nami zawsze wygrasz!
http://www.pieknyumysl.com
Z nami nie przegrasz! Z nami zawsze wygrasz!
Nie wiem czy się śmiać po tym tekście, czy zapłakać...
zmniejszylam dawke z 4mg na 3mg i czuje sie troche lepiej , tzn. jestem mniej otepiala
A od jakiej dawki zaczynałaś? Ja podwyższałam po 0,5 mg co tydzień. Teraz (od ponad miesiąca) jestem na 2 i jest ok. Przy tej zostanę.
od 0,5 mg zaczynalam potem po polowce powoli weszlam na 4mg . I mnie bardzo otumanilo , mam pustke w glowie i nie chce mi sie odzywac , teraz samowolnie weszlam na 3 mg i jakbym minimalnie lepiej sie poczula , ale chcialabym juz odlozyc leki .To jest moj pierwszy lek od mojej pierwszej psychozy biore go juz 5 miesiecy, a Ty na dawce 2mg nie czujesz pustki w glowie ?
Wcześniej brałam olanzapinę i jest o niebo lepiej. Może mam nieco ubogie słownictwo i problem z wyrażeniem myśli, ale coś za coś...
Witam serdecznie! Moja córka jest na początku drogi. Leczy się od lutego b.r Najpierw brała zolafren i olzapin. Obecnie jest w szpitalu zmieniono lek na rispolept 2x 1 mg i do tego Lorafen. Córka jest caly czas ospała, podczas rozmów telefonicznych wszystko trzeba z niej wyciągać. Lorafen maja powoli zmniejszać i w efekcie odstawić. Czy ktoś z Państwa może napisać jak długo w początkowej fazie choroby braliście leki? I czy nadal bierzecie. Zupełnie nie wiemy jak potoczy sie leczenie córki. Jak długo będzie w szpitalu. Martwi się że póki co nic sie z nia nie robi. Tylko podają leki.Jest juz dwa tygodnie. Czy to zawsze tak jest, że najpierw dobiera sie odpowiedni lek a potem cała reszta( terapie itp)? Będę wdzięczna za wszystkie informacje. Dziekuję i pozdrawiam
witaj emka .Ja tez lecze sie od niedawna czyli od stycznia tego roku , zachorowalam nagle i od razu dostalam rispolept. Na poczatku wlasnie bylam bardzo senna i ospala ale to minelo , niestety doszlo otepienie i brak aktywnosci ale tego scierpiec nie moge , Na pewno ten lek mi pomogl na objawy wytworcze dlatego dobrze by bylo jakby go Twoja corka brala , ale na dluzsza mete wole zmienic ten lek , mam nadzieje ze moje leczenie potrwa tylko dwa lata jak powiedzial lekarz i bede mogla odstawic leki .
- lea
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony ndz mar 19, 2017 5:16 pm przez lea, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja brałem 2mg rano, 2 mg wieczorem. Ale teraz wywalczyłem 1mg rano, a 2mg wieczorem, bo czułem się otumaniony, nic mi się nie chciało. A rozmowa ze mną była na pewno nudna... :/
To jest chyba częsty schemat. A na hospitalizację psychiatryczną dwa tygodnie to nie "już", ale "tylko" lub "dopiero".emka 72 pisze:Martwi się że póki co nic sie z nia nie robi. Tylko podają leki.Jest juz dwa tygodnie.
Według mnie terapie i ogólnie "cała reszta" to raczej już po hospitalizacji całodobowej. Jakiś oddział dzienny na przykład...Czy to zawsze tak jest, że najpierw dobiera sie odpowiedni lek a potem cała reszta( terapie itp)?
Też miałam rispolept jako pierwszy lek i musiałam go odstawić, chociaż brałam tylko 3 mg. Teraz jestem na Ketrelu i czuję się dobrze.
-
- zaufany użytkownik
Nawet na 1 mg człowiek nie jest sobą,ale tzreba wybrać mniejsze zło,chociaż na spacer do lasu chce sie wyjsc
Ja do niedawna brałem 8 mg i byłęm aktywny nie miałem problemów z codziennością
jedno co mi przeszkadza to wydłużony czas snu :/
jedno co mi przeszkadza to wydłużony czas snu :/
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja po 2 mg czuje sie w miare normalnie.Objawow choroby nie ma,czuje lekkie otepienie ale pozatym to moze byc...
Ja swego czasu przyjmowałam 1 mg rispoleptu więc dawka minimalna i czułam się dobrze na niej. Objawy nie wracały, nie tyłam i ogólnie było ok.