Czy Solian jest silny czy słaby?
Moderator: moderatorzy
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Re: Czy Solian jest silny czy słaby?
Przynajmniej dałem link do artykułu pod którym autor przytacza źródło swoich informacji 

blablabla
Do mnie też Anton pisałeś żeby nie wierzyć we wszystko co w internecie piszą jak pisałem o pokrzywie a sam powoływałeś się na internet jak mi pisałeś jaki to piołun szkodliwy jest więc albo wierzysz albo nie wierzysz w to co w internecie piszą albo wybiórczo wierzysz w to co chcesz wierzyć i Tobie wygodne.AntonPawlowicz pisze: Dla mnie rewelacje z interneta sa tyle warte co zeszloroczna welna owcza z dziurawych skarpet najstarszego gorala Karpat
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Zdecydowanie wybiorczo. Jezeli informacje z netu sa wiarygodne i uzyskuje ich potwierdzenie takze z innego pewnego zrodla, to mam podstawy aby im ufac. Jednak zachowuje zawsze zdrowy dystans.
Co do pokrzywy, to najpewniejszym zrodlem dla mnie sa wlasne doswiadczenia oraz doswiadczenia osob z mojego otoczenia, podobne info uzyskasz takze od pierwszego z brzegu farmaceuty - pokrzywa podnosi cisnienie tetnicze krwi i jest zdecydowanie niewskazana dla osob z nadcisnieniem. Poza tym jest niezwykle zdrowa, dostarcza mase zelaza i oczyszcza krew, co niestety takze jest dla nas niewskazane (oczyszcza krew z lekow).
Co do piolunu, to nie trzeba byc geniuszem, aby wiedziec, ze moze powodowac halucynacje oraz manie, pod jego wplywem pewien znakomity malarz nawet ucial sobie ucho, dlatego jest zdecydowanie niewskazany dla osob leczacych sie psychiczne. W umiarkowanych ilosciach, owszem ma dzialanie lecznicze - korzystnie wplywa na przewod pokarmowy i moze uwalniac od pasozytow, ale jedynie w przypadku osob zdrowych psychicznie. Dla nas jest jednak moze byc bardzo niebezpieczny, gdyz przewazaja jego szkodliwe wlasciwosci, a mianowicie wplyw na system nerwowy.
Co do pokrzywy, to najpewniejszym zrodlem dla mnie sa wlasne doswiadczenia oraz doswiadczenia osob z mojego otoczenia, podobne info uzyskasz takze od pierwszego z brzegu farmaceuty - pokrzywa podnosi cisnienie tetnicze krwi i jest zdecydowanie niewskazana dla osob z nadcisnieniem. Poza tym jest niezwykle zdrowa, dostarcza mase zelaza i oczyszcza krew, co niestety takze jest dla nas niewskazane (oczyszcza krew z lekow).
Co do piolunu, to nie trzeba byc geniuszem, aby wiedziec, ze moze powodowac halucynacje oraz manie, pod jego wplywem pewien znakomity malarz nawet ucial sobie ucho, dlatego jest zdecydowanie niewskazany dla osob leczacych sie psychiczne. W umiarkowanych ilosciach, owszem ma dzialanie lecznicze - korzystnie wplywa na przewod pokarmowy i moze uwalniac od pasozytow, ale jedynie w przypadku osob zdrowych psychicznie. Dla nas jest jednak moze byc bardzo niebezpieczny, gdyz przewazaja jego szkodliwe wlasciwosci, a mianowicie wplyw na system nerwowy.
- Józef80
- zaufany użytkownik
Solian to jak na moją ponad 20 letnią przygodę z chorobą, najlepszy lek. Nie jest dla mnie silny ale wystarczająco dobry. Dawka 3x200 zazwyczaj wystarcza, bywa że dochodzę do 800 lub 1200 ale na krótko.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
- amigo
- zaufany użytkownik
Brałem dawkę 1200 mg przez pół roku I jakoś nie chronił mnie wystarczająco przed psychoza.
Brałem też mniejsze dawki I nie czułem tej super aktywizacji jak to co niektórzy opisują.
Brałem też mniejsze dawki I nie czułem tej super aktywizacji jak to co niektórzy opisują.