Moderator: Darius
To przesada jakaś. To, że mamy schizofrenię nie znaczy, że nie myślimy. Ja od lat wykonuję pracę umysłową, bardzo wymagającą intelektualnie, wyczerpującą momentami wręcz. Praca to moja terapia. Jak się gorzej czuję idę na zwolnienie, przeczekuję, leczę się i wracam. Od dwóch już lat nie byłam w szpitalu, to mój sukces. Bardzo dbam o siebie i pracuję nad sobą. Można spełniać swoje marzenia, dlatego radzę próbować nawet za cenę porażek. Za którymś razem się uda! Wierzę w to. Sama jestem tego przykładem. Nie uważam, że schizofrenia równa się lekkie prace fizyczne. To dyskryminacja.tak jest. O programowaniu możesz jednak zapomnieć z względu na racjonalne przyczyny. Choroba wprowadza swoje ograniczenia poprzez oddziaływanie na człowieka zaburzenia pamięci, koncentraci itp itd. Chorzy maja rónierz miejszą sprawność intelektualną. Trzeba umieć realnie ocenić żeczywistość będąc chorym dlatego też nie jest wskazane:
- prowdzenie pojazdów. Tu mocno oprócz zaburzeń koncentracji wpływają równierz leki ale to można sobie przeczytać w ulotkach leków, które sie zarzywa.
- obsługa maszyn
-wykonywanie pracy umysłowej
Osobą chorym poleca się lekkie prace fizyczne: roznoszenie ulotek, sprząteanie mieszkań/sklepów, koszenie trawników, mycie okien, obsługa toalet (babcia klozetowa).
A można wiedzieć jakie dolegliwości sprawiają że nie jesteś w stanie pracować? To są objawy choroby czy raczej skutki uboczne leków?powiedzcie mi lepiej jakie tabletki braliscie bierzecie ze zdolni do pracy
ja tez chce isc
Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 2 guests