Objawy kliniczne hiperprolaktynemii u kobiet – wczesne i późne:
– hipogonadyzm hiperprolaktynowy (wtórny lub pierwotny brak miesiączki, zaburzenia miesiączkowania, niepłodność spowodowana skróceniem fazy lutealnej lub/i brakiem owulacji, spadek libido),
– mlekotok,
– mastopatia,
– mastodynia,
– dyspareunia,
– zespół napięcia przedmiesiączkowego,
– hirsutyzm (wzrost DHEA),
– otyłość,
– skłonność do obrzęków,
– osteoporoza lub osteopenia,
– miażdżyca,
– skłonność do lęków i depresji,
– wzmożona pobudliwość nerwowa.
Objawy kliniczne hiperprolaktynemii u mężczyzn – wczesne i późne:
– hipogonadyzm hiperprolaktynowy (zanik popędu płciowego, oligospermia, zmniejszenie ruchliwości plemników, niepłodność, impotencja),
– ginekomastia,
– mlekotok,
– otyłość,
– miażdżyca,
– osteoporoza,
– skłonność do lęków i depresji.
Może solian nie dla Ciebie lub masz za małą dawkę, musisz porozmawiać z lekarzem.Ja mam pewne lęki może to od solianu.
ja tylko mowie co mi lekarz mowil ,Dziwne że wymianiłeś równocześnie lit i abilify, bo lit jest stabilizatorem nastroju stosowanym przy dwubiegunówce, a abilify to neuroleptyk.
Seks zwiększa poziom prolaktyny.super przeciwlękowo działa seks
nie sadze aby ktos prowadzil badania wplywu seksu na prolaktyne chyba ze myle sie ?masz cos?Seks zwiększa poziom prolaktyny.super przeciwlękowo działa seks
Trudno żeby nie prowadzili na ten temat badań, skoro to właśnie prolaktyna i fizjologiczne zwiększenie jej poziomu tuż po orgazmie odpowiada za zaspokojenie seksualne. Badacze lubią temat seksu, więc jest masę badań na ten temat, poszukaj w google.nie sadze aby ktos prowadzil badania wplywu seksu na prolaktyne chyba ze myle sie ?masz cos?
czy tomografia coś wykazała ?syn po przyjęciu do szpitala miał 89 był na solianie a po dodaniu clopixolu przy wypisie 109 ma zlecone wykonanie tomografii komputerowej psysadki czy ktoś z was też miał robione takie badanie i jaką dawkę bierzecie bromergonu
Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests