Szpital psychiatryczny w Choroszczy
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Re: Szpital psychiatryczny w Choroszczy
Przecież od dawna chodzi o to by nie wyleczyć ,a mieć chorego który będzie ich klientem do końca życia.
Nie mieliby się z czego utrzymywać gdyby chcieli nas uleczyć.
Służba zdrowia to jedno wielkie bagno.
Nie mieliby się z czego utrzymywać gdyby chcieli nas uleczyć.
Służba zdrowia to jedno wielkie bagno.
W końcu długo oczekiwany remont ukończono. Było info w tel-expresie na TVP. Współczuje pielęgniarkom na oddziale 6, 5, 4.. Co tam się wyprawiało
6:30 - Wietrzymy.. czubki mogą przeleżeć do zmiany aromatu podłóg. Śniadanie..
9:00 - Wszyscy zabierają telefony i ładują papierosy w łazienko-sali z kratami..
12:00 - Kto ma czas i chęć może się wyleczyć, reszta niechaj czyta gazetki..
15:00 - Posiłek główny, przy którym warto zabrać wiaderko. Lub widelec.

6:30 - Wietrzymy.. czubki mogą przeleżeć do zmiany aromatu podłóg. Śniadanie..
9:00 - Wszyscy zabierają telefony i ładują papierosy w łazienko-sali z kratami..
12:00 - Kto ma czas i chęć może się wyleczyć, reszta niechaj czyta gazetki..
15:00 - Posiłek główny, przy którym warto zabrać wiaderko. Lub widelec.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
a podwieszanie do sufitu np legendarne łóżka, gwoździe, główki niewidówki ?
- Słonecznik1
- bywalec
Przypadków jest sporo szkoda mi było takiej dziewczyny jednej co była w szpitalu . Ojciec by miał bardziej wygodnie jak mi mówiła oddał ją i długo ona tam była .Ogólnie szkoda ludzi co zrobić trzeba żyć
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Wcale się nie dziwie że są takie przypadki, mnie ojciec chciał zamknąć na stałe w szpitalu żeby pozbyć się mnie z domu, jednak nie zdążył bo wyemigrowałam na zachód.
Mnie nie wychowały bloczki tylko nauka. Bloczki też były ale one mnie kochały a to stało się potem bo kochałem naukę. Do dzisiaj się nie ucze bo nauka mnie olała a bloczki stały się beze mnie czarnym złotem. Czyli węglem. Dlatego wziąłem jeden bo przeprosiny tylko rania i buduje przeprosiny.
*
- wowo
- zaufany użytkownik
Silny i zdrowy umysł tego pana wyżej, nic tylko zastosować tą samą terapie lekową.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Sądy to psychopaci jednak!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Nie rozumiem, chcesz leczyć lemura, który właśnie zwisa jedną rączką i macha do ciebie ?
- wowo
- zaufany użytkownik
Może jednak powróćmy do tematu i nie wypisujmy głupot.
Nie byłem w szpitalach psychiatrycznych za granicą, ale to co mówisz jest
prawdą. Choroba psychiczna, jest w polskim systemie zdrowotnym, względnie na równi z przestępczością, alkoholizmem i wadami behawioralnymi.. Niestety taki stan rzeczy, bierze się z przeświadczenia, że ofiara jest sama sobie winna, mimo, iż do stanu paranoi/psychoz częściej prowadzi nieopanowany stres. 

W jakich latach przebywałes w polskich szpitalach.Bo wiesz sporo od tego czasu sie zmieniło.Wiem bo byłem za komuny i ostatnio 2 lata temu.
- wowo
- zaufany użytkownik
Jeśli chodzi o mnie to ostatni raz w Polsce byłem w 2013 roku. Nie wierze w to że zaszły zmiany w szpitalach, przynajmniej w tym co byłem bo zdanie ludzi chorych psychicznie na temat warunków itd. nie jest brane pod uwagę i traktowane jest jako objaw chorobowy. Zgodzę się tylko z tym że są lepsze i gorsze placówki ale ja byłem w takim molochu gdzie warunki były tragiczne. Dodam tylko że w tym samym szpitalu alkoholicy i zboczeńcy mieli o wiele lepsze warunki, ich oddziały były remontowane i przystosowywane do standardów europejskich gdzie u chorych psychicznie nie robiono nic. Tak właśnie traktuje się ludzi poważnie chorych i ma się ich za margines społeczny.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Nie byłam w Choroszczy, za to byłam w ipinie w Warszawie. Trafiłam na oddział Klinika nerwic. Tam to było spoko. Ale i tak miałam powody żeby uciec. Jedzenie dobre, warunki dobre. Tylko ludzie pipy. Słabi psychicznie i zdesperowani.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Bardziej współczuję zboczeńcom niż alkoholikom... Z fizycznym pociągiem do alkoholu ludzie się nie rodzą, nie to, co z tą głupią seksualnością, pragnieniami seksualnymi... Lepiej z alkoholem, nikotyną czy dragami w ogóle nie zaczynać! Intoksykanty to gie. "Seks" to niemniejsze gie niż intoksykanty, swoją drogą.
Molestowanie seksualne mojej psychice jawi się jako "małe piwo" w porównaniu z nierządnym obcowaniem płciowym, zwłaszcza takim, które prowadzi lub może prowadzić do prokreacji. Dla mnie seks to tylko stosunek, inne zachowania seksualne to dla mnie jak (raczej umiarkowane) pobicie wobec zabójstwa... Chociaż grzeszenia innymi czynnościami seksualnymi też nie chcę, oczywiście.
Nie trzeba mieć schizofrenii czy psychozy, aby być wyraźniej upośledzonym psychicznie. Niekiedy ktoś, kto ma zaburzenia osobowości lub emocjonalne, funkcjonuje gorzej od osoby chorującej na psychozę (zwłaszcza w remisji). Czasami ktoś, kto nie leżał w całodobowym, jest bardziej zaburzony niż ten, co spędził tam wiele miesięcy...
Molestowanie seksualne mojej psychice jawi się jako "małe piwo" w porównaniu z nierządnym obcowaniem płciowym, zwłaszcza takim, które prowadzi lub może prowadzić do prokreacji. Dla mnie seks to tylko stosunek, inne zachowania seksualne to dla mnie jak (raczej umiarkowane) pobicie wobec zabójstwa... Chociaż grzeszenia innymi czynnościami seksualnymi też nie chcę, oczywiście.
Nie trzeba mieć schizofrenii czy psychozy, aby być wyraźniej upośledzonym psychicznie. Niekiedy ktoś, kto ma zaburzenia osobowości lub emocjonalne, funkcjonuje gorzej od osoby chorującej na psychozę (zwłaszcza w remisji). Czasami ktoś, kto nie leżał w całodobowym, jest bardziej zaburzony niż ten, co spędził tam wiele miesięcy...
Pacjent w (ponuro mówiąc) klaustrofobicznym i ciemniowym-sztandarowym oddziale nie ma zupełnie, żadnych praw. Nawet więźniowie mogą składać skargi i pisać do rzeczników. Tu takie stanowiska funkcjonują jako sztuczne na potrzeby dyrekcji. Umierający, i majaczący pod wpływem morfiny ma większą rzeszę odbiorców, niż skrzywdzony przez gorsze traktowanie, w środowisku wymoczków i stałej klienteli, schizofrenik.

To masz nie po kolei z głową