Szpital psychiatryczny w Choroszczy

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Re: Szpital psychiatryczny w Choroszczy

Post autor: tylkoktoś »

Przecież od dawna chodzi o to by nie wyleczyć ,a mieć chorego który będzie ich klientem do końca życia.
Nie mieliby się z czego utrzymywać gdyby chcieli nas uleczyć.
Służba zdrowia to jedno wielkie bagno.
Awatar użytkownika
Handicap
zaufany użytkownik

Post autor: Handicap »

W końcu długo oczekiwany remont ukończono. Było info w tel-expresie na TVP. Współczuje pielęgniarkom na oddziale 6, 5, 4.. Co tam się wyprawiało :evil:

6:30 - Wietrzymy.. czubki mogą przeleżeć do zmiany aromatu podłóg. Śniadanie..
9:00 - Wszyscy zabierają telefony i ładują papierosy w łazienko-sali z kratami..
12:00 - Kto ma czas i chęć może się wyleczyć, reszta niechaj czyta gazetki..
15:00 - Posiłek główny, przy którym warto zabrać wiaderko. Lub widelec.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

a podwieszanie do sufitu np legendarne łóżka, gwoździe, główki niewidówki ?
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

Przypadków jest sporo szkoda mi było takiej dziewczyny jednej co była w szpitalu . Ojciec by miał bardziej wygodnie jak mi mówiła oddał ją i długo ona tam była .Ogólnie szkoda ludzi co zrobić trzeba żyć
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Wcale się nie dziwie że są takie przypadki, mnie ojciec chciał zamknąć na stałe w szpitalu żeby pozbyć się mnie z domu, jednak nie zdążył bo wyemigrowałam na zachód.
grow up
bywalec

Post autor: grow up »

Mnie nie wychowały bloczki tylko nauka. Bloczki też były ale one mnie kochały a to stało się potem bo kochałem naukę. Do dzisiaj się nie ucze bo nauka mnie olała a bloczki stały się beze mnie czarnym złotem. Czyli węglem. Dlatego wziąłem jeden bo przeprosiny tylko rania i buduje przeprosiny.
*
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Silny i zdrowy umysł tego pana wyżej, nic tylko zastosować tą samą terapie lekową.
Awatar użytkownika
Sportowiec
bywalec
Status: Student

Post autor: Sportowiec »

Sądy to psychopaci jednak!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane! :eusa-violin: :angelic-grayflying:
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Nie rozumiem, chcesz leczyć lemura, który właśnie zwisa jedną rączką i macha do ciebie ?
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Może jednak powróćmy do tematu i nie wypisujmy głupot.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
Handicap
zaufany użytkownik

Nie byłem w szpitalach psychiatrycznych za granicą, ale to co mówisz jest :clap: prawdą. Choroba psychiczna, jest w polskim systemie zdrowotnym, względnie na równi z przestępczością, alkoholizmem i wadami behawioralnymi.. Niestety taki stan rzeczy, bierze się z przeświadczenia, że ofiara jest sama sobie winna, mimo, iż do stanu paranoi/psychoz częściej prowadzi nieopanowany stres. :|
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

W jakich latach przebywałes w polskich szpitalach.Bo wiesz sporo od tego czasu sie zmieniło.Wiem bo byłem za komuny i ostatnio 2 lata temu.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Jeśli chodzi o mnie to ostatni raz w Polsce byłem w 2013 roku. Nie wierze w to że zaszły zmiany w szpitalach, przynajmniej w tym co byłem bo zdanie ludzi chorych psychicznie na temat warunków itd. nie jest brane pod uwagę i traktowane jest jako objaw chorobowy. Zgodzę się tylko z tym że są lepsze i gorsze placówki ale ja byłem w takim molochu gdzie warunki były tragiczne. Dodam tylko że w tym samym szpitalu alkoholicy i zboczeńcy mieli o wiele lepsze warunki, ich oddziały były remontowane i przystosowywane do standardów europejskich gdzie u chorych psychicznie nie robiono nic. Tak właśnie traktuje się ludzi poważnie chorych i ma się ich za margines społeczny.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Nie byłam w Choroszczy, za to byłam w ipinie w Warszawie. Trafiłam na oddział Klinika nerwic. Tam to było spoko. Ale i tak miałam powody żeby uciec. Jedzenie dobre, warunki dobre. Tylko ludzie pipy. Słabi psychicznie i zdesperowani.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Bardziej współczuję zboczeńcom niż alkoholikom... Z fizycznym pociągiem do alkoholu ludzie się nie rodzą, nie to, co z tą głupią seksualnością, pragnieniami seksualnymi... Lepiej z alkoholem, nikotyną czy dragami w ogóle nie zaczynać! Intoksykanty to gie. "Seks" to niemniejsze gie niż intoksykanty, swoją drogą.

Molestowanie seksualne mojej psychice jawi się jako "małe piwo" w porównaniu z nierządnym obcowaniem płciowym, zwłaszcza takim, które prowadzi lub może prowadzić do prokreacji. Dla mnie seks to tylko stosunek, inne zachowania seksualne to dla mnie jak (raczej umiarkowane) pobicie wobec zabójstwa... Chociaż grzeszenia innymi czynnościami seksualnymi też nie chcę, oczywiście.

Nie trzeba mieć schizofrenii czy psychozy, aby być wyraźniej upośledzonym psychicznie. Niekiedy ktoś, kto ma zaburzenia osobowości lub emocjonalne, funkcjonuje gorzej od osoby chorującej na psychozę (zwłaszcza w remisji). Czasami ktoś, kto nie leżał w całodobowym, jest bardziej zaburzony niż ten, co spędził tam wiele miesięcy...
Awatar użytkownika
Handicap
zaufany użytkownik

wowo pisze: czw sty 28, 2021 4:59 pm zdanie ludzi chorych psychicznie na temat warunków itd. nie jest brane pod uwagę i traktowane jest jako objaw chorobowy.
Pacjent w (ponuro mówiąc) klaustrofobicznym i ciemniowym-sztandarowym oddziale nie ma zupełnie, żadnych praw. Nawet więźniowie mogą składać skargi i pisać do rzeczników. Tu takie stanowiska funkcjonują jako sztuczne na potrzeby dyrekcji. Umierający, i majaczący pod wpływem morfiny ma większą rzeszę odbiorców, niż skrzywdzony przez gorsze traktowanie, w środowisku wymoczków i stałej klienteli, schizofrenik. :shhh: Niestety nie ma on praktycznie żadnych szans na równe traktowanie.
kotek pisze: czw sty 28, 2021 6:06 pm Bardziej współczuję zboczeńcom niż alkoholikom... Z fizycznym pociągiem do alkoholu ludzie się nie rodzą, nie to, co z tą głupią seksualnością
To masz nie po kolei z głową :angry-cussingargument: . Zwyrodnialcy seksualni, są skutkiem :think: swoistej lekko-duszności, w wyniku braku reakcji rodziny na ich zezwierzęcenie. Co gorsza ich apetyt nie jest jednorazowy, mają zwykle :o ogromne ambicję zostać swego rodzaju gospodarzami w samodzielnie zaprojektowanym chlewie. Jeśli molestowanie jest dla ciebie niczym strasznym, to życzę Ci większej rzeszy adoratorów, oraz realnej urody. Alkoholik to olany samotnik, któregu w życiu często spotka krzywda, a butelka pomagała…
ODPOWIEDZ

Wróć do „placówki służby zdrowia”