Chcę powiedzieć że...
Moderator: moderatorzy
- Kiciuś_XXL
- moderator
Re: Chcę powiedzieć że...
Gdyby wtedy przyszły do mnie dwie młode i ładne dziewczyny to na pewno wpuscilbym je do domu. Zasłoniłbym okna... 

- Catastrophique
- bywalec
Podrywanie "na Biblię". Tego jeszcze nie próbowałem.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Kiciuś_XXL
- moderator
Nie potrzeba do tego Biblii.
Wystarczy że są atrakcyjne i chętne. Jak wszyscy wiemy one same się pchają do naszych domów. I jak wszyscy wiemy okazje trzeba wykorzystać.
Wystarczy że są atrakcyjne i chętne. Jak wszyscy wiemy one same się pchają do naszych domów. I jak wszyscy wiemy okazje trzeba wykorzystać.
Znam pewnego naiwnego, który poleciał na piękną głosicielkę. Teraz całe życie kłócą się i rozwodzą. Ona wypędziła go z domu, zrobiła z niego wariata i kryminalistę i poszła z dziećmi w świat.
Dlaczego? Bo nie kochał Jehowy
Dlaczego? Bo nie kochał Jehowy

- Kiciuś_XXL
- moderator
Nie chcę się drugi raz ożenić. Mi chodzi o jednorazowe zaspokojenie w zamian za to że zechcę z nimi porozmawiać.
Wystarczy mi jedna. Druga niech pilnuje żeby moja żona nie nadeszła.
Jeśli na drugi dzień przyjdą do mnie z papierami to powiem im że sorry ale wczoraj chciałem zostać kociarzem a dziś już nie chcę. Takie mamy prawo w Polsce że do siedmiu dni mogę odstąpić od umowy.
A tak poważniej lepiej niech już przychodzą do mnie staruszkowie i będę ich odsyłał. Nie ma okazji nie ma grzechu.
Wystarczy mi jedna. Druga niech pilnuje żeby moja żona nie nadeszła.
Jeśli na drugi dzień przyjdą do mnie z papierami to powiem im że sorry ale wczoraj chciałem zostać kociarzem a dziś już nie chcę. Takie mamy prawo w Polsce że do siedmiu dni mogę odstąpić od umowy.
A tak poważniej lepiej niech już przychodzą do mnie staruszkowie i będę ich odsyłał. Nie ma okazji nie ma grzechu.
Czuję nierzeczywistość.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Marylin Monroe w pewnym filmie powiedziała, że najlepszym przyjacielem kobiety są diamenty.
To już jest chyba nieprawda. Obecnie najlepszym przyjacielem kobiety jest smartfon.
To już jest chyba nieprawda. Obecnie najlepszym przyjacielem kobiety jest smartfon.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
To kiepski przyjaciel, ten smartfon, bo pewną dziewiętnastolatkę doprowadził do śmierci podczas przechodzenia przez ulicę. Nie patrzyła na samochody tylko w ekran. Kupiła sobie nową zabawkę i zapatrzona w nią z zachwytem dosłownie zginęła dla rzeczywistości.
http://lublin.wyborcza.pl/lublin/7,4872 ... rects=true
http://lublin.wyborcza.pl/lublin/7,4872 ... rects=true
Na forum w małej skali odzwierciedla się niestety statystyczny rozkład istot w społeczeństwie, a zatem obraz, który każdy zna.
Jeżeli w milionie ludzi ciężko znaleźć kogoś takiego jak trzeba, to co powiedzieć w grupie kilkudziesięciu osób.
W społeczeństwie musi być i złodziej, i dobrodziej i wariat i .... i dama i ksiądz i szacowne matrony, robotnik, inteligent, nawiedzony, krętacz, oszust, uzależniony, naiwniak, biznesmen, diler, żebrak itd.
Jeżeli w milionie ludzi ciężko znaleźć kogoś takiego jak trzeba, to co powiedzieć w grupie kilkudziesięciu osób.
W społeczeństwie musi być i złodziej, i dobrodziej i wariat i .... i dama i ksiądz i szacowne matrony, robotnik, inteligent, nawiedzony, krętacz, oszust, uzależniony, naiwniak, biznesmen, diler, żebrak itd.
- Catastrophique
- bywalec
To jest kwestia przypadku. W grupie kilkudziesięciu znajomych często coś iskrzy między dwoma osobami. Albo i więcej osób coś do siebie czuje. Nie ma na to reguły.
Określanie ludzi w powyższy sposób to zbytnia generalizacja i szufladkowanie. Często te cechy są wymieszane, połączone etc.
Określanie ludzi w powyższy sposób to zbytnia generalizacja i szufladkowanie. Często te cechy są wymieszane, połączone etc.
Tik tak tik tak

To dlaczego w rzeczywistości są między ludźmi płoty, kłódki, mury, kody bezpieczeństwa i odpowiednie instytucje.
Najlepsze połączenie to oczywiście nawiedzony, uczciwy naiwniak. Może pójść na garnuszek Watykanu a nawet dadzą mu stanowisko.
Najlepsze połączenie to oczywiście nawiedzony, uczciwy naiwniak. Może pójść na garnuszek Watykanu a nawet dadzą mu stanowisko.
- Catastrophique
- bywalec
Bo tak wygląda życie. Pomiędzy jest sporo miejsca na miłość, której w świecie jest dużo i jest widoczna. Często wychodzi ona poza te podziały. Naiwniak? A Ty myślisz, że jesteś ponad to wszystko? Że zauważyłeś jakąś specyfikę?
Niestety nie. Jesteś ofiarą własnych poglądów.
Tik tak tik tak

A ja jestem dobrodziej wariat. Ale niedługo zmądrzeję

- Catastrophique
- bywalec
Też jestem dobrodziej wariat. Mądrzeje z dnia na dzień, ale i tak umrę, zapewne, relatywnie głupi.
Tik tak tik tak

- Słonecznik1
- bywalec
Świat jest dziwny każdy gatuek zjada i stara się być panujący .Prawdziwa harmonia.Narazie tak jest
- Kiciuś_XXL
- moderator
Dziś pracowałem 8 godzin. W pracy nie ma klimatyzacji, najwyżej można uchylić okno by jeszcze więcej duchoty wleciało do pomieszczenia, ech... Wypiłem dwie butelki mineralnej, a i tak mnie głowa rozbolała jakbym się odwodnił. Straszliwie wymęczony byłem po dzisiejszym dniu tym bardziej że od tygodnia huczeli że sobota ma być najgorętszym dniem. Wsiadłem w tramwaj i po chwili zorientowałem się, że kolejny raz na tej trasie będzie ciężko dojechać do mieszkania więc wkurzony musiałem jechać inną trasą. Wszedłem na dół do wiedeńskiego metra i po kilku stacjach i dwóch przesiadkach wyszedłem na ulicę gdzie ku moim zdziwieniu moim oczom i ukazała się huczna impreza. Euro Pride 2019 Wiedeń. Coś tam mi obiło się o uszy że w tym mieście homoseksualiści z całego świata przez dwa tygodnie w liczbie ok miliona mają festiwal ale zdziwiłem się że pójdą przez ulicę w mojej dzielnicy w dodatku niedaleko mojego mieszkania. Widać że ludzie się dobrze bawili, te stroje a czasami ich brak mnie nie dziwi bo trochę bywałem po europie tu i tam, ale ta muzzza. Głośna, kilka mega wattów wyśmienitego brzmienia. Pierwszy raz trafiłem na na tego typu impre, bo po prostu nigdy nie musiałem a teraz natknąłem się przypadkowo. Było tam więcej gapiów takich jak ja. Parada szła ulicą w kilku kilometrach, wozy duże wozy a na nich bawiący się ludzie z głośną muzą aż dudniało, co kilkanaście metrów inny wóz z inną muzą. Karetki czasem rozpraszały towarzystwo ale tak zawsze jest przy masowych imprach. Kilka set tysięcy gejów i lesbijek. Masa ludzi, większe zgromadzenie widziałem tylko raz w życiu w Zakopanem w '98 r, na pielgrzymce, ale mniejsza o to. Ja jako pijawka energetyczna podładowałem się zmęczony po pracy, stałem przez godzinę i słuchałem muzy i oglądałem to czego na co dzień nie widzę. Ludzie z całego świata dobrze się bawili, bez incydentów. Nasi homofobiczni rodacy-kibice kiedy jest mecz Polska- Austria to chcą rozdupcyć Wiedeń jak paczkę czipsów. O chamstwie, prostackim języku i manierach nie wspomnę.
Musiałem pójść pod mieszkanie prawie 5 kilometrów, ale zapomniałem o zmęczeniu. Wszedłem do siebie do pustego mieszkania a potem miałem dosyć wszystkiego, pedałów i hałasu. Ogłuchnąć można.
Musiałem pójść pod mieszkanie prawie 5 kilometrów, ale zapomniałem o zmęczeniu. Wszedłem do siebie do pustego mieszkania a potem miałem dosyć wszystkiego, pedałów i hałasu. Ogłuchnąć można.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
wymyśliłem wiersz
jest to parę słów
plecionych jak liście na wietrze
opadających na Ziemię
bez celu
zamiecie je ktoś
lub nie
.
nic
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Wg badań słynnego psychologa Zimbardo poziom szczęścia ludzi w zależności od dochodów jest linią prostą po przekroczeniu minimum socjalnego. Czyli mówiąc normalnie, czy będziesz zarabiał 1700 zł, czy 3500 zł, czy 10 000 zł, czy 50 000 zł czy 1000 000 zł miesięcznie poziom Twojego szczęścia będzie taki sam. Jedynie dochody poniżej minimum socjalnego powodują poczucie nieszczęścia.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Kiciuś_XXL
- moderator